Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Nokia 8.3 5G.png

 

Uusi Nokia 8.3 5G tuo nimensä mukaisesti puhelimen 5G-yhteyksien pariin. Puhelimen muotoiluun sekä ulkonäköön on laitettu ajatusta ja Nokia lähtee haastamaan muita Android-puhelimia tämän uutuuden kanssa. Kamera on tietysti yksi puhelimen tärkeimmistä ominaisuuksista ja Nokia 8.3 5G:ssä on satsattu myös siihen.

 

Pohjoismaista muotoilua

 

Nokia 8.3 5G on muotoilultaan valmistajan omilla sanoilla pohjoismainen ja Polar Night -väritys on saanutkin innostuksensa alun perin revontulista. Sen kulmat ovat pyöreähköt eikä näytön ylälaidassa ole erillistä lovea. Puhelimen näyttönä toimii 6,81-tuumainen PureDisplay-tekniikkaa tukeva näyttö. PureDisplay-tekniikalla Nokia kertoo näytön saavan huipputerävät piirteet. Näytön reilun koon puolesta puhelin sopii moneen käyttöön, kuten viihteen katsomiseen tai pelaamiseen.

 

Näytön ympärillä on erilliset reunat, joten näyttö ei kata puhelimen etuosaa aivan kokonaan eikä siinä ole kaarevia reunoja kuten joissain malleissa on. Nokia 8.3 5G:ssä löytyy toisesta reunasta virtapainike, johon myös kytketty sormenjälkitunnistin, joka helpottaa puhelimen lukituksen avaamista yhdellä kädellä nopeasti sekä turvallisesti.

 

Nokia 8.3 5G 1.png

 

Kamerasta ei olla tingitty, sillä Nokia 8.3 5G:ssä toimii takakamerana monipuolinen neloiskamera PureView-tekniikalla ja ZEISS Opticsilla varusteltuna. Nelikamera tarjoaa apuja kuvaajalle useisiin erilaisiin kuvaustilanteisiin kuten lähikuviin, laajoihin maisemakuviin, muotokuviin tai moniin muihin tapauksiin. Siitä löytyy 64MP f/1.89 pääkamera, 12MP f/2.2 120 FOW laajakulmakamera (16:9 cinematic kuvasuhde videolla), 2MP syvyystunnistin sekä 2MP lähikamera (3,6cm minimietäisyys).

 

Takakameralla saat taltioitua myös laadukasta 4K-videota talteen, joiden jakamista helpottaa puhelimesta löytyvä 5G-tuki. ZEISS-elokuvatehosteiden avulla pääset tuunaamaan videoitasi ammattilaisen tyyliin. Takakameran lisäksi puhelimesta löytyy 24MP etukamera, jolla saat selfiet talteen. Etukamera on upotettu suoraan näyttöön ja pyritty minimoimaan sen vievä tila mahdollisimman vähäiseksi.

 

 

Valmiina 5G-vauhtiin

 

Nokia 8.3 5G on tosiaan valmis uusiin 5G-nopeuksiin, sillä siitä löytyvä modulaarinen Qualcomm Snapdragon 765-alusta on optimoitu 5G:tä varten. Jatkossa paremmilla yhteyksillä käyttäjänä pääset nauttimaan esimerkiksi pienemmästä viiveestä ja sisältöjen jakamisesta entistä nopeammin. Myös pelaamiseen on alkanut löytyä pilvipalveluita, joiden käyttö helpottuu nopeilla yhteyksillä.

 

Nokia 8.3 5G omaa uusimman Android 10-käyttöjärjestelmän, joka tarjoaa käyttäjälle mukautettavia asetuksia. Käyttöjärjestelmälle taataan myös kahden vuoden päivitykset sekä kolmen vuoden kuukausittaiset tietoturvapäivitykset.

 

Puhelimesta on kahta eri versiota 6Gt tai 8Gt keskusmuistilla sekä 64Gt tai 128Gt tallennustilalla, mutta MicroSD-muistikorttipaikan avulla tallennustila on laajennettavissa. IP-suojaluokitusta puhelimessa ei ole ja suojakuoret/-kalvo on hyvä olla yleisesti kolhuilta suojaamassa. Dual SIMin ansiosta voit käyttää kahta eri SIM-korttia 3.5mm audioliittimeen kytkeä kuulokkeet myös langallisesti. Akkukapasiteettia piisaa 4500 mAh, mutta langatonta latausta Nokia 8.3 5G ei tue.

 

Tekniset tiedot

 

Näyttö: 6,81" PureDisplay

Etukamera: 24MP

Takakamera: Neloiskamera ZEISS-optiikalla

Takakameran ominaisuudet:

 • Pääkamera 64MP f/1.89
 • Laajakulma UW 12MP f/2.2, 120 FOW, AF 1.4um, 16:9 cinematic kuvasuhde videolla
 • Syvyystunnistin 2MP depth sensor
 • Lähikamera 2MP macro lens (3,6cm minimietäisyys)

Tallennustila: 64Gt / 128Gt

Suoritin: Qualcomm Snapdragon 765 -modulaarinen alusta

Mitat: 171,90 × 78,56 × 8,99 mm

Paino: 220 g

Käyttöjärjestelmä: Android 10 (Android One)

Keskusmuisti: 6Gt / 8Gt

Muistikorttipaikka: MicroSD (max 512Gt)

Videokuvaus: 4K

SIM-kortti: Nano-SIM

Dual-SIM: On

IP-luokitus/suojaus: Ei

Liittimet: USB C ja 3.5 mm audioliitin

Verkko: 

 • Verkon nopeus 5G, 4G
 • Wi-Fi 802.11 b/g/n/ac
 • Bluetooth® 5.0

Paikannus: GPS/AGPS+GLONASS+Beidou

Sormenjälkitunnistin: Sivussa

Kasvojen tunnistin: Kyllä

Iiristunnistin: Ei

Langaton lataus: Ei

Akku: 4500 mAh

Takuu: 24kk

Myyntipakkauksen sisältö:

 • Nokia 8.3 5G -laite
 • Pikaopas
 • Turvallisuuslehtinen
 • Laturi
 • Kuulokkeet
 • USB Type-C -johto
 • SIM-korttipaikan avain

 

Miltä tuore Nokian 5G-puhelin näyttää sinun silmääsi ja menisikö se sinulla ostoskoriin?

 

Lue myös:

JoonasLam
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/Nokia-8-3-5G-Nokialainen-5G-vauhdissa/ba-p/211649
Linkki kopioitu