Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Kaupallinen yhteistyö Telia Finlandin kanssa.

 

OnePlus 9 Pro 

 

Katso video alta (ajastettu ensi-ilta 19.04.2021 klo 09:00):

 

Katsotaan mitä paketista löytyy ja samalla käydään läpi 9 Pro:n ja perus 9 -mallien välisiä eroja.

 

Paketointi on selkeästi erilainen aiempiin malleihin verrattuna. Punaisella foliopainatuksella loistaa tekstit paketin päällä "OnePlus 9 Pro 5G" ja "Co-developed with Hasselblad" sekä sivuilla molempien tahojen logot myös punaisella foliopainatuksella. Näyttää omaan silmään laadukkaalta!

OnePlus 9 Pro -paketoinnin punainen foliopainatus.OnePlus 9 Pro -paketoinnin punainen foliopainatus.

 

Perinteisten lappujen (tervetulokirje, turvallisuusohjeet, aloitusopas jne.) lisäksi paketista löytyy 65W pikalaturi mikä on sama kuin OnePlus 8T -älypuhelimessa. Kyseessä on siis USB-C / USB-C johto, eli jos sulta löytyy autolaturi missä on USB-A portti niin muista ottaa toinen kaapeli autoon mukaan. Sama pätee myös vanhempiin tietokoneisiin joissa ei vielä USB-C portteja ole. Mielenkiintoisin muutos on mukana tulevassa suojakuoressa mikä ei olekkaan läpinäkyvä vaan MUSTA.

OnePlus 9 Pro:n mukana tuleva suojakuori on musta ja mattapintainen.OnePlus 9 Pro:n mukana tuleva suojakuori on musta ja mattapintainen.

 

Suojakuoret tuntuvat hyvältä kädessä ja mattapintainen viimeistely näyttää mielestäni erittäin hyvältä! Kameramoduulin ympärillä on pieni korotus mikä auttaa suojelemaan hieman ulkonevia linssejä. OnePlus 9 Pro:n kameramoduuli itsessään ei ole kovin ulkoneva kuten esimerkiksi OnePlus 8 Pro:ssa. Etupuolella on myös pienet korotukset suojakuorien nurkissa jotka antavat hieman lisäsuojaa näytölle. Olen kuitenkin vielä hieman hämmilläni tästä, että suojakuoret eivät olleetkaan läpinäkyvät kuten aiemmat OnePlussan puhelimien mukana tuleet suojakuoret ovat olleet.

 

Värivaihtoehtoja on 3 molemmissa 9 Pro:ssa ja perus 9:ssä. Musta väri löytyy kummastakin mutta Pro-mallissa (Stellar Black) tämä on mattapintainen ja perus 9:ssä (Astral Black) taas kiiltävä. 9 Pro:sta löytyy myös vihreä (Pine Green) mattapintainen väri ja myös harmaa (Morning Mist) joka on osittain heijastava alalaidasta ja heijastava harmaan sävy tulee peilaavan osion päälle gradientinomaisesti. Perus 9:stä löytyy myös lila (Winter Mist) kiiltävällä pinnalla ja vaalean sininen (Arctic Sky) joka on ainut mattapintainen värivaihtoehto perus 9:ssä.

OnePlus 9 Pro:n värivaihtoehdot.OnePlus 9 Pro:n värivaihtoehdot.

 

OnePlus 9:n värivaihtoehdot.OnePlus 9:n värivaihtoehdot.

 

OnePlus x Hasselblad

Tästä yhteistyöstä ei ole voinut välttyä jos olet vähänkään ollut silmät auki kun OnePlus 9 -sarjan mainoksia olet katsellut. OnePlus ja Hasselblad ovat tehneet 3 vuoden yhteistyösopimuksen älypuhelimien kameroiden kehityksestä. Rahaakin tähän on tietojen mukaan sijoitettu 150 miljoonaa dollaria. Pähkinänkuoressa heille ketkä eivät tiedä mikä taho Hasselblad on: Hasselblad on kameravalmistajien Rolls Royce. Tämä yhteistyö tarkoittanee sitä, että saatamme nähdä seuraavan 3 vuoden aikana muitakin OnePlus puhelimia joista löytyy Hasselbladin kädenjälkeä. Hasselblad on erittäin tunnettu heidän luonnollisista sävyistä ja tämän eteen varmasti tehdään kovasti töistä OnePlussan kanssa. Hasselbladin kameratkin käyttävät Sonyn kennoja joten uskon, että tutun kennovalmistajan kautta Hasselbladin sävyt saadaan softapuolella hyvin haltuun. OnePlus 9 -sarjan kamerasovellus on myös saanut muutoksen tämän yhteistyön myötä. Laukaisimen nappi on muutettu oranssiseksi (kuten Hasselbladin kameroissakin) ja kuvanottoäänikin muistuttaa Hasselbladin suljinääntä.

OnePlus 9 -sarjan kamerasovellus. Huomaa oranssinen laukaisinnappi.OnePlus 9 -sarjan kamerasovellus. Huomaa oranssinen laukaisinnappi.

 

Hasselblad X1D kamera Rajalan verkkokaupassa.Hasselblad X1D kamera Rajalan verkkokaupassa.

Näyttö (9 Pro vs. 9)

Mielestäni suurimpia eroja 9 Pro:n ja perus 9 -mallien välillä on näytön puolella. Perus 9:ssä näyttö on tasainen, mutta 9 Pro:ssa näyttö on kaareva reunoilta. Kaarevuuden osalta on otettu takapakkia 8 Pro:n kaarevuudesta - eli nyt kaarevuus on paljon miedompi mikä lisää käyttömukavuutta varsinkin henkilöillä keillä on hieman kouramaisempi ote. Perus 9 -mallissa on 120 Hz virkistystaajuus, mutta 9 Pro:ssa virkistystaajuus vaihtelee 1-120 Hz:n välillä. Tämän mahdollistaa Fluid Display 2.0 LTPO -teknologia. Kun näytöllä on staattisempaa sisältöä - virkistystaajuutta pystytään muuttamaan automaattisesti pienemmäksi ja näin säästetään akkua, nerkosta! 9 Pro:n näyttö on myös tarkempi 3216x1440 (QHD) verrattuna perus 9:n näyttöön 2400x1080 (HD).

OnePlus 9 ja 9 Pro -mallien väliset erot näyttöihin liittyen.OnePlus 9 ja 9 Pro -mallien väliset erot näyttöihin liittyen.

 

Molemmissa puhelimissa on 4500 mAh kokoinen akku ja molemmat tukevat 65W langallista pikalatausta. Molemmista löytyy myös langaton lataus mutta lataustehoissa on selkeä ero: 9 Pro:ssa 50W (mikä on aivan älyttömän nopea) ja perus 9 -mallissa 15W.

 

OnePlus 9 Pro -mallista löytyy myös IP68-luokitus! Voit siis huoletta pestä puhelimen ilman suurempia pelkoja kosteuden pääsemisestä laitteen sisälle.

 

Lisää sisältöä tulossa varsinkin tähän Hasselbladin kanssa luotuun uuteen kamerajärjestelmään - pysykää siis kuulolla! 🙂

 

---

 

Katso myös muiden lähettiläiden tekemät OnePlus 9 Pro esittelyt:

JoonasPNieminen
Kunniajäsen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/OnePlus-9-Pro-Unboxing/ba-p/221891
Linkki kopioitu
6 kommenttia 👇