Laitevinkit

Saitko laitteen joululahjaksi? Näillä vinkeillä otat sen käyttöön

  • 24 December 2021
  • 0 kommenttia
  • 29 katselukertaa
Saitko laitteen joululahjaksi? Näillä vinkeillä otat sen käyttöön
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +15

Nykypäivänä joulun suosituimmat lahjat löytyvät elektroniikkaosastolta: niin puhelimet, tabletit, älykellot, pelikonsolit kuin kuulokkeetkin ovat monessa perheessä lahjatoivelistalla. Jos sinunkin paketistasi kuoriutui tänä jouluna uusi laite, niin tässä artikkelissa muutama vinkki käyttöönottoon! 

 

Puhelimet Ja tabletit

 

Jos joulupaketista kääriytyi esiin uusi puhelin, monesti ensimmäiset ajatukset alkuinnostuksen jälkeen liittyvät siihen, miten saat tiedot siirrettyä vanhasta puhelimestasi uuteen. Ohje- ja tukisivustollemme olemme koonneet vinkit tietojen siirtoon laitteesta toiseen. Lisäksi täältä Yhteisöstä löydät artikkelit tietojen siirtämisestä Androidista iPhoneen, sekä iPhonesta Androidiin.

 

Kun käynnistät uuden mobiililaitteesi ensimmäisen kerran, laite ohjaa käyttöönottoasi kohta kohdalta eteenpäin. Tässä vaiheessa valitset siihen muuan muassa kielen, sekä yhdistät laitteen mahdolliseen Wi-Fi-verkkoon. Käyttöönottopolku on hieman erilainen eri laitteiden ja käyttöjärjestelmien välillä, mutta kuitenkin yksinkertainen ja hyvin ohjattu. Esimerkiksi Applen laitteilla käyttöönottovaiheessa luodaan myös Apple ID -tili, Samsungin vastaava on Samsung Account, ja ylipäätään Android-laitteilla käyttöönoton yhteydessä luodaan tai kirjaudutaan olemassaolevalle Google-tilille.

 

Onko sinulla uuteen laitteeseesi jo sopiva liittymä olemassa? Puhelinliittymä jo monelta löytyykin, mutta jos sait lahjaksi 5G-puhelimen, kannattaa liittymäkin päivittää asiakassivujen kautta 5G-aikaan. Jos haluat ensin testata palvelua, voit tilata liittymääsi 5G kokeilu -lisäpalvelun. Jos paketista paljastui tabletti SIM-korttipaikalla, suosittelen sinua hankkimaan siihen oman mobiililiittymän, jotta saat tabletin hyödyt irti myös reissussa ollessasi. Puhelinliittymäasiakkaanamme saat lisäksi mobiilinetin asiakasetuhintaan, sekä muistathan myös viimeistään nyt hyödyntää C More TV -asiakasedun

 

Monet uusimmat mobiililaitteet hyödyntävät nano-SIM -korttia. Jos vanhassa laitteessasi on tätä suurempi kortti, tarkista voitko lohkaista siitä suoraan irti myös nano-korttikoon. Tarvittaessa uuden SIM-kortin voit tilata asiakassivuillesi kirjautumalla.

 

 

Älykellot

 

Yhä useammalla on nykyisin älykello tai aktiivisuusranneke. Monet tykkäävät myös puhelimen tapaan päivittää kelloa uudempaan malliin aina muutaman vuoden välein, sillä kelloissakin ominaisuudet monipuolistuvat teknologian kehittyessä. Saitko älykellon lahjaksi, mutta et oikein tiedä mitä sillä seuraavaksi tehdä? Jotta saat puhelimeesi tulevat ilmoitukset myös älykelloosi, liitä se yhteen puhelimesi kanssa Bluetooth-yhteyden avulla. Monesti pariliitos älykellon ja puhelimen välille tehdään sovelluksen kautta. Monet älykellot hyödyntävät esimerkiksi puhelimen sovelluskaupoista löytyvää ilmaiseksi ladattavaa Wear OS -sovellusta, Garminilla on oma Garmin Connect -sovellus, ja Applella Apple Watch -sovellus. Yhteenliittäminen saattaa onnistua myös ihan tuomalla puhelin ja kello lähelle toisiaan, ja hyväksymällä liitos kummastakin laitteesta. Älykellon käyttöohjeesta näet täsmäohjeen pariliitoksen tekemiseen.

 

Jos lahjakellosi on eSIM-ominaisuudella varustettu, kannattaa siihen myös ensitöikseen hankkia liittymä käyttöön, jotta voit vaikkapa lenkille lähtiessäsi jättää puhelimen kotiin ja käyttää älykelloasi puhelimesi tavoin. Jos sinulla on meiltä jo puhelinliittymä, riittää että hankit kelloosi Yhteys Multi -rinnakkaisliittymän. Saat tilattua sen eSIM-ominaisuudella varustettuna, joten se on kuin luotu älykellokäyttöön! ESIM täytyy kuitenkin erikseen ottaa tilauksen jälkeen älykellossa käyttöön, joten olemme Yhteisön artikkeliin koostaneet ohjeet eSIM:n käyttöönottoon erilaisilla laitevariaatioilla. Tutustuthan ohjeisiin rauhassa, ja tarvittaessa tavoitat meidät asiakassivujen chatista joka päivä kellon ympäri!

 

 

Pelikonsolit

 

Pelikonsolit ovat olleet jo pitkään oikea hittilahja jouluisin! Niiden käyttöönotto-ohjeisiin kannattaa tutustua huolella, mutta pääpiirteittäin saat pelikonsolin paketista nopeasti käyttökuntoon. Liitä vain virtajohto seinään, HDMI-piuha konsolista TV:hen ja verkkojohto reitittimeen tai modeemiin. Nykypäivänä pelikonsolit tosiaan käyttävät nettiä, sillä sitä kautta onnistuu esimerkiksi moninpelit muiden pelaajien kanssa, sekä myös uusien pelien lataaminen pelikaupasta. Onhan sinulla siis hyvä nettiyhteys käytössäsi? Parhaimpia yhteyksiä pelaamiseen ovat kiinteät kodin laajakaistat. Näin yhteys pysyy hyvänä ja vakaana, ja viivettäkään ei paljoa synny. Kaikkiin osoitteisiin ei kuitenkaan ole kiinteää laajakaistaa saatavilla, mutta jos mobiiliyhteydet ovat alueellasi hyvät, onnistuu pelaaminen toki mobiilinetinkin kautta. Valikoimiimme on tullut lisäksi pientaloihin suunnattu laajakaistan kaltainen Yhteys kotiin kiinteä 5G, sekä pien-ja kerrostaloihin hyvin soveltuva Yhteys kotiin 5G. Nämä ratkaisut ovat saatavilla luonnollisesti alueille, joissa on 5G-saatavuus. Jos saatavuutta ei vielä ole, kannattaa muistaa että laajennamme verkkoa jatkuvasti, ja pelaaminen on mahdollista myös 4G-nopeuksin.

 

Jos paketistasi jäi vielä mieluinen peli uupumaan, löydät verkkokaupastamme laajan pelivalikoiman niin PlayStationille, Nintendolle kuin Xboxillekin. Pleikkariin löydät myös verkkokaupastamme erilaisia latauskoodeja, joita voit hyödyntää monin eri tavoin: voit esimerkiksi ostaa pelejä ladattavaksesi, ostaa erilaista lisäsisältöä nykyisiin peleihisi ja niin edelleen. Lisäksi myynnissä on myös PlayStation Plus -jäsenyys jolla saat esimerkiksi kaksi ilmaista peliä kuukaudessa, sekä muita VIP-etuja. 

 

 

Kuulokkeet ja Bluetooth-kaiuttimet

 

Kuulokkeiden ja kaiuttimen käyttöönotto monesti onnistuu hyvinkin nopeasti. Langalliset kuulokkeet ovat käytännössä heti käyttövalmiit, mutta langattomat vaativat myös yhdistämisen laitteeseen, josta haluat sisältöä kuunnella. Liitos täytyy luoda vain kerran, jonka jälkeen se säilyy muistissa. Jatkossa riittää että Bluetooth on päällä ja laitteet tarpeeksi lähellä toisiaan. Jos kuulokkeet ovat NFC-yhteensopivat, tällöin riittää että puhelimella koskettaa päällä olevia kuulokkeita ja pariliitos syntyy. Jos ominaisuuksista ei löydy kuitenkaan mainintaa NFC-yhteensopivuudesta, muodostetaan liitos Bluetoothin avulla. 

 

Bluetoothin kautta yhteys muodostetaan useimmiten niin, että kytket puhelimestasi Bluetooth-asetuksen päälle. Tämän jälkeen tarkista miten saat uudet kuulokkeesi tai kaiuttimesi paritustilaan. Useimmiten se tapahtuu esimerkiksi niiden käynnistyspainiketta pitkään painamalla, ja joissakin kuulokkeissa tai kaiuttimessa voi olla myös oma Bluetooth-painikkeensa. Tämän jälkeen sinun pitäisi nähdä puhelimesi Bluetooth-valikosta kaikki lähellä olevat liitettävät Bluetooth-laitteet, valitse sieltä oikea äänilähde ja liitos on syntynyt!

 

Eri kuuloke- ja kaiutinvalmistajilla on lisäksi luotuna omat sovelluksensa, joiden kautta voit säätää uuden audiolaitteesi äänensävyä mieleiseksesi tai hallinnoida muita asetuksia ja päivityksiä. Sonylla se on esimerkiksi Sony Headphones Connect, JBL:n kaiuttimia voit hallinnoida JBL Portable -sovelluksen kautta, ja LG:llä on TONE Free. Tarkista kuulokkeiden mukana tulleessa ohjeesta laitevalmistajan sovellussuositus laitteesi hallinnointiin!

 

 

Jos kaipaat apuja esimerkiksi uuden laitteesi liittymäasioissa, otathan yhteyttä asiakapalveluumme! Olemme paikalla vuorokauden ympäri myös koko joulun ajan asiakassivuilta löytyvän chatin kautta.

 

Jos kaitaat lisäapua laitteen käyttöönotossa, käännythän asiantuntijapalvelu Telia Helpin puoleen

 

 

Tunnelmallista joulun aikaa ja onnellista lähestyvää uutta vuotta!

 

Lue lisää:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa