Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Samsung Galaxy S8 sekä S8+ julkaistiin ja mukavia uudistuksia on tuotu laitteisiin mukaan. Vaikuttavat aika eteviltä peleitä, ja wow mikä ulkoinen olemus! 

 

 


Oma huomio kiinnittyi ensimmäisenä näyttöön, kuten varmasti monella muullakin.Capture.PNG

 

 

Muotoilu on tuttua aikaisemmista Edge-malleista, mutta paljon uuttakin on saatu mukaan. Itseäni miellyttää todella paljon puhelimeen tuotu Infinity-näyttö, joka ulottuu lähestulkoon laitteen reunoille saakka. Tämä luo vaikutelman huomattavasti suuremmasta näytöstä. Tykkään! 

 

Lisäksi vanha tuttu fyysinen kotipainike on S8-malleista poistunut, tilalla on paineanturilla toteutettu painike. Tämä mahdollistaa omalta osaltaan tuon näytön venyttämisen pituussunnassa.

S8 on saatavilla 5,2 tuumaisena, kun taas plussamallille kooksi on valikoitunut 6,2". 

 

Takakuori on sileä, ja kamerakin on sijoitettu samaan tasoon kuoren kanssa. Tämä tuo yhdessä muotoilun kanssa vaikutelman huomattavasti sirommasta laitteesta. Sormenjälkitunnistin löytyy aikaisemmista malleista poiketen takaa, kameran vierestä. Tämä saattaa vaatia totuttelemista, mikäli ominaisuuden käyttöön on tottunut kotinäppäimen aikoihin. 🙂

 

Sormenjälkitunnistuksesta päästäänkin asiassa seuraavaan. Yksi laitteen omainaisuuksista on iiris- ja kasvojentunnistustekniikka. Eli käytännössä sormenjäljen sijaan voit valita puhelimesi suojaksi tunnistuksen vaikkapa juuri silmiesi avulla. Samsung povaa tämän olevan jopa 200 kertaa varmempi kuin jo perinteiseksi muodostunut sormenjälkitunnistus.

 

Kameraan on tehty myös hienoisia viilauksia edeltäjiin peilaten. Edestä löytyy 1,7 aukolla varustettu 8 megapixelin versio, jossa automaattitarkennus.
Takakamerasta löytyy 12 megapixelin dual pixel -kenno, joka S7 -ajoista on jo todettu äärimmäisen hyväksi hämäräkuvauksen osalta. Kameraan on tuotu parannettu kuvankäsittely, joka ilmenee käytännössä siten, että yhdellä napin painalluksella kamera nappaa useamman kuvan kohteesta ja yhdistää nämä kuvat sitten yhdeksi, jolloin saadaan lopputuloksesta tarkka ja laadukas.


Kuten edeltäjänsäkin, laitteet ovat IP68-suojattuja. Luokituksella suojattu laite pitäisi siis olla turvassa pölyltä, lialta sekä kestää upotusta makeassa vedessä (max. 30 min, korkeintaan 1,5 metrin syvyydessä).
Akun kapasiteetissa on mallien välillä eroja, S8 on kapasiteetiltaan 3000 mAh, kun taas S8+ hivenen isompi, 3500mAh. Laitteet on ladattavissa pikana, sekä myös langattomasti. Liitäntään sopii USB C-tyyppinen piuha, joka onkin viimeaikoina yleistynyt. Äärimmäisen kätevä, ei ole väliä kuinka päin sitä piuhaa asentelee kun on kiire saada laite latautumaan. 🙂 

Untitled.png

 

Vilkaistaampa vielä hieman laitteiden muita speksejä:

 • Suoritin: Samsung Exynos 8895, 2.5GHz + 1.7GHz (Octa-core )
 • Käyttöjärjestelmä: Android 7 Nougat
 • Keskusmuisti: 4GB RAM LPDDR4
 • Sisäinen muisti: 64 Gt, laajennettavissa Micro SD -kortilla jopa 256 Gt
 • Pääkamera: 12mp (Dual Pixel /OIS / F 1.7, AF), 4K UHD -videokuvaus
 • Etukamera: 8mp (F 1.7) AF
 • Liitännät: USB Type C, 3.5 mm audiojakki
 • Sensorit: gyroskooppi, kiihtyvyysanturi, ympäröivän valon tunnistin, barometri, sydämen sykkeen seuranta, Hall-sensori, sormenjäljenlukija, askelmittari, geomagneettinen sensori, iirisskanneri
 • Yhteydet: Bluetooth 5, NFC, LTE Cat.9, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac 2.4 + 5 GHz, 3G, 2G
 • Adaptiivinen pikalataus, langaton lataus Qi, korkeusmittari, sykemittari
 • Nano-Sim

 

Odotan innolla pääseväni hypistelemään laitteita! 
Mikäli olet yhtä innokas, laitteet ovat ennakkotilattavissa verkkokaupastamme. 🙂 

RaMaria
Ex-telialainen
Ex-telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/Samsung-Galaxy-S8/ba-p/145384
Linkki kopioitu
11 kommenttia 👇