Samsung Galaxy Xcover 4S - unelmakumppani vaativiin olosuhteisiin

  • 16 November 2021
  • 0 kommenttia
  • 40 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19


Samsung julkaisi uuden, vaativaan käyttöön tarkoitetun Xcover 4S -mallinsa kesän kynnyksellä ja laite on nyt tilattavissa myös meidän verkkokaupasta. Ulkoisesti Xcover 4S on paljolti edeltäjänsä kaltainen, mutta muutoksiakin on tapahtunut. Pureudutaan seuraavaksi siihen, mitä uutta Samsung on tuonut tähän malliin ja millainen laite on oikein kyseessä.


Iskuja, vettä ja hankalia sääoloja – ei hätää, Xcover kestää


Xcoverit on tunnettuja vankkatekoisesta rakenteestaan ja siitä että ne kestävät hankalammissakin olosuhteissa. Niin myös tämä. Puhelimella on IP68—luokitus ja sen on luvattu selviytyvän 1,5 metrin syvyydessä jopa 30 minuutin ajan. Rakenne on suunniteltu kestämään iskuja, tärinää, likaa, hiekkaa ja lämpötilan vaihteluita. Ulkoreuna on osittain suojattu kumireunalla, joka suojaa laitetta kolhuilta. Xcover 4S onkin saanut US Military Standard MIL-STD 810G -sertifioinnin, joka on Yhdysvaltain armeijan kehittämä testiohjelma. Sertifioinnissa laite käy läpi usean ympäristökokeen, jotka osoittavat luokituksen saaneen laitteen kestävän työmaan olosuhteet. Luokitus on alun perin kehitetty sotilaslaitteiston testaamiseen, mutta nykyään sitä käytetään myös siviililaitteiden testaamisessa. Ei siis ihan kevyt testi kyseessä!


 



Suuri näyttö ja ohjelmoitavat sivupainikkeet helpottavat käyttöä


Laitteesta löytyy viiden tuuman HD-näyttö, jota voi käyttää Glove Touch -toiminteen avulla myös käsineet kädessä tai kosteilla käsillä. Näin puhelimen käyttö onnistuu helpommin ulkona työskennellessä tai harrastuksissa. Laitteen alareunassa on fyysiset näppäimet niin valikko-toiminteelle, takaisin-painikkeelle kuin kotinäppäimellekin. Lisäksi puhelimen sivusta löytyy ohjelmoitava painike, johon voit liittää pikavalintoja juuri itselle tärkeisiin sovelluksiin ja toimintoihin. Laitteen käyttö on näin ollen helpompaa kun oleellisimmat painikkeet ovat fyysisiä ja niihin saa tuntuman paksummillakin käsineillä.


Paranneltu kamera kuvaa heikommassakin valossa


Vaikka puhelin onkin tarkoitettu kovempaan menoon, ei se tarkoita sitä että siitä puuttuisi oleellisia älypuhelimelta vaadittavia ominaisuuksia. Kamera on yksi niistä. Xcover 4S on varustettu 16 Mpix takakameralla ja LED-salamalla. Etukamerasta pixeleitä löytyy viisi. Lisäksi siinä on nelinkertainen digitaalinen zoomi. Jos sisäinen muisti 32 Gt täyttyy kuvista, voi muistia laajentaa muistikortilla. MicroSD-tuki on 512 Gt saakka. Kameran käynnistäminen onnistuu helposti vauhdikkaammassakin menossa, painat vain koti-näppäintä kaksi kertaa ja kamera on valmis.


 



Tekniset tiedot:


Näyttö: 5.0 HD TFT LCD-kapasitiivinen kosketusnäyttä, 1280 x 720 resoluutio
Mitat: 146,2 x 73,3 x 9,7 , paino 172g
Käyttöjärjestelmä: Android 9 + Samsung One UI -käyttöliittymä
Muisti: 3 Gt RAM + 32 Gt flash muisti. Laajennettavissa microSD-kortilla max. 512 Gt saakka
Suoritin: Quad Core (2,3 GHz + Quad 1,7 GHz)
Etukamera: 5 Mpix
Takakamera: 16 Mpix, 4x digitaalinen zoom, automaattitarkennus, LED-salama
Akku: vaihdettava Li-Ion (2300 mAh)
IP-luokitus: IP68


 


Muuta huomioitavaa


 


Samsung Xcover 4S on Enterprise Edition -versio, joka helpottaa yritysten puhelinhallintaa ja tukee yritysasiakkaiden tarpeita. Laite sisältää myös Samsung Knox -tietoturvan, joka suojaa sisältöä ja tarjoaa monitasoisen tietoturvan. Valmistaja lupaakin laitteeseen neljän vuoden kattavat tietoturvapäivitykset. Lisätietoa Samsung Enterprise Editionista löydät Samsungin omilta nettisivuilta.


 


Kokonaisuutena puhelin vaikuttaa erittäin varteenotettavalta vaihtoehdolta erityisesti niille, jotka työskentelevät ulkosalla, rakennuksilla tai muissa vaativissa olosuhteissa. Voisin kuvitella että raisumpiin ulkoilmaharrastuksiin tämä on myös hyvä valinta. Löytyykö sinun taskustasi jo Xcover 4S ja mitä mieltä olet puhelimesta? Millaiseen käyttöön olet todennut tämän hyväksi? 


 


Lue lisää: 



 

0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa