Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Artikkeli on tehty kaupallisessa yhteistössä Telian kanssa.

 

Samsung Galaxy Z Fold 3 5G on Samsungin Fold-sarjan uusin ja järjestyksessään kolmas taittuvanäyttöinen puhelin ja samalla kehittynein malli. Harmillisesti en ehtinyt katsoa suoraa lähetystä Samsungin julkistustilaisuudesta, mutta tallenteen perusteella odotukseni laitteesta ovat korkeat. Sain puhelimen Telialta testiin ja nyt tarkoitukseni on kertoa ensituntumat laitteen käyttöönotosta.

 

Purnipsi_0-1630953346100.png

 

Fold 3 toimitetaan Samsungille ominaisessa mustassa pahvirasiassa, josta löytyy itse puhelin suojamuoviin käärittynä sekä USB-kaapeli ja pika-aloitusopas. Erillistä verkkovirtalaturia ei mukana enää tule, vaan se on jätetty pois ekologisuuden nimissä. Samsung on selvästi antanut laitteen poikkeuksellisen muotoilun tehdä vaikutuksen, koska ylimääräisä krumeluureja ei rasiassa ole. Toisaalta, rasia päätyy monella kaapin tai hyllyn perukoille heti käyttöönoton jälkeen, mutta tarjoaa myös ensivaikutelman laitteeseen.

 

Purnipsi_1-1630953346190.png

 

Fold 3 varoittaa erityisesti sisemmän päänäytön osalta sitä vahingoittavista käyttötavoista. Vaikka päänäyttö onkin Samsungin mukaan 80% kestävemmän tehdasasennetun suojamuovin takana, ei näyttöä saa käyttää terävillä esineillä tai sormenkynsillä. Muovi on muovia, ja siihen saattaa tulla pysyviä vaurioita. Esimerkiksi muut kuin Samsungin Fold 3:lle tarkoitetut S-penit ovat pannassa. Kokeilin S21 Ultran S-peniä, mutta laite tunnistaa vääränmallisen kynän eikä suostu yhteistyöhön.

 

KiinniKiinni

 

ja auki.ja auki.

 

Ensituntumiltaan laite on vakuuttava. Kokoontaitettuna laite kulkee farkkujen taskussa ja etunäytöltä onnistuvat kätevästi monet askareet. Päänäyttö, eli se sisälle taittuva näyttö, on erikoisen kätevä sellaisissa asioissa, jotka tarvitsevat laajempaa näyttöpinta-alaa. Etunäytön kuvasuhde nimittäin on poikkeuksellisen kapea ja monet sovellukset skaalautuvat hieman oudosti. Kuitenkin siirtymä näyttöjen välillä on lähes saumatonta, vaikka avatulta näytöltä takaisin etunäytölle siirtyminen täytyy asetusvalikossa ottaa sovelluskohtaisesti käyttöön. Oletuksena näytön sulkeminen vastaa laitteen lukittamista.

 

Laite tuntuu ja näyttää ehdottomasti Samsungin parhaimmalta osaamiselta, mitä tulee innovatiivisiin ratkaisuihin. Koska minulla on myös Samsung Galaxy S21 Ultra, voin verrata S-sarjan ja Z Fold sarjan kärkeä rinnakkain. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten kameratoiminnoiltaan ehdottomasti parhaimpia ominaisuuksia tarjoava puhelin vertautuu innovatiivisuudeltaan korkealaatuiseen puhelimeen.

 

Purnipsi_4-1630953346113.png

 

 

Kertokaa, minkälaista käyttöä haluatte minun kokeilevan Z Fold 3:lla tai mitä ominaisuuksia haluatte minun kokeistavan? Kestävyyttä on jo puolestani testattu JerryRigEverything-kanavan toimesta, joten jätän suuremmat kestävyyskokeilut hänelle. Ainakin kamerat ja moniajo ovat asioita, jotka täytyy edottomasti kokeilla.

Purnipsi
Kunniajäsen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/Samsung-Galaxy-Z-Fold-3-5G-tasta-puhelimesta-on-moneksi/ba-p/228260
Linkki kopioitu
18 kommenttia 👇