Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Suunto 5 Peak kellot.jpg

 

Suunnon uusi Suunto 5 Peak on yksi kaikkien aikojen kevyimpiä Suunto-urheilukelloja. Kellossa on helppokäyttöiset urheilu- ja ulkoilutoiminnot, siitä löytyy sisäänrakennettu GPS-paikannus sekä musiikkiohjaimet. Suunto kertoo kellossa olevan erinomainen akku ja saat seurattua laitteella myös untasi. Suunto 5 Peak on tilattavissa verkkokaupastamme kuudessa eri värissä: Musta, vihreä, tummanvioletti, hiekka, oranssi, monivärinen. Monivärisen kellon rannekkeen materiaalina on käytetty rannekkeiden valmistusprosessissa syntyvää ylijäämäsilikonia. Käydään tässä artikkelissa tarkemmin läpi kotimaassa valmistettujen Suunto 5 Peak -urheilukellojen ominaisuuksia.

 

Pitkää akunkestoa harjoitteluun ja hyvinvointiin

 

Suunto Peak 5 on kevyt GPS-urheilukello, joka painaa vain 39 grammaa. Valmistaja kertoo kellon sopivan erittäin hyvin aktiiviseen arkeen sen keveyden, mukavan istuvuuden, kestävyyden ja vesitiiviyden ansiosta. Sinun ei myöskään tarvitse huolehtia kellon akunkestosta, sillä valmistaja ilmoittaa täyteen ladatun akun kestävän jopa seitsemän päivää. Voit siis käyttää kelloa huoletta päivittäin ja seurata hyvinvointiasi ja aktiivisuuttasi, untasi sekä käyttää GPS-paikannusta kolmen tunnin ajan. Jos suunnittelet pidempää retkeä, valmistaja kertoo Suunto 5 Peakissa olevan Retki-tila, joka mahdollistaa GPS-paikannuksen käytön jopa 100 tunnin ajan.

 

Kellossa on yli 80 urheilutilan valikoima, eli löydät valmiin tilan lähes mihin tahansa harjoitukseen. Suunnon mukaan kellon mukautuva harjoittelunohjaus ja kuntotason seuranta antavat lisäpotkua harjoitteluusi samalla tukien kunnon kohenemista. Kellosta löytyy unen, palautumisen sekä rasituksen seuranta, ja valmistaja kertoo niiden yhdessä varmistavan tehokkaan palautumisen. Pääset myös katsomaan hyödyllisiä yhteenvetoja harjoitteluistasi, päivittäisestä aktiivisuudestasi ja levostasi Suunto-sovelluksessa.

 

Suunto 5 Peak kartta.jpg

 

Suunto 5 Peak tukee 3D-lämpökarttoja, jotka auttavat sinua löytämään muiden kulkemia ja turvallisia reittejä luonnossa. Lämpökarttojen avulla voit myös etsiä uusia reittejä ja valmistajan mukaan reittien synkronointi kelloon on nopeaa ja vaivatonta. Kellossa oleva GPS-paikannus sekä vaiheittainen navigointi pitävät huolen siitä, ettet eksy tai joudu umpikujaan. Kellossa oleva paluureittiominaisuus ohjaa sinut automaattisesti oikeaan suuntaan, kun haluat palata kulkemaasi reittiä takaisin päin.

 

Suunto ilmoittaa kellossa olevan auringonnousu- sekä auringonlaskumuistutus, jotka auttavat sinua nousemaan ennen aurinkoa ja varmistamaan, että pääset liikkeelle oikeaan aikaan, kun haluat nauttia auringonlaskusta. Olit sitten aamuvirkku tai nautit ulkoilusta illan hämärtyessä, kello kertoo sinulle, milloin on paras aika ulkoilla.

 

Suunto 5 Peak monivärinen.jpg

 

Kellossa olevilla musiikkiohjaimilla saat säädettyä äänenvoimakkuutta sekä tauotettua ja ohitettua biisejä suoraan ranteestasi. Sinun ei siis tarvitse kaivaa puhelinta repustasi, vaan kappaleiden vaihto onnistuu helposti ja vaivattomasti. Saat tarkistettua myös saapuvat puhelut, viestit ja muut ilmoitukset suoraan kellosta Suunto-sovelluksen avulla. Sovellus on saatavilla App Storesta ja Google Playstä.

 

 

Tekniset tiedot:

 

 • Kellotaulun koko: 43 mm
 • Näytön tyyppi: Matriisi
 • Resoluutio: 240 x 240
 • Rannekkeen leveys: 22 mm, rannekoot: 125-175 mm
 • Rungon materiaali: Lasikuituvahvisteinen polyamidi, kehä ruostumatonta terästä
 • Rannekkeen materiaali: Silikoni (rannekkeiden valmistusprosessista syntyvää ylijäämäsilikonia)
 • Lähimaksuominaisuudet: Ei
 • eSIM: Ei
 • Yhteydet: Bluetooth 5
 • Kellon käyttöjärjestelmä: RTOS
 • Yhteensopivuus: Yhteensopiva Suunto App:n ja sitä kautta kymmenien sporttipalveluiden, kuten Strava ja Endomondo, kanssa.
 • IP-luokitus: IPX8
 • Käyttöaika ja valmiusaika: Aikatilassa 14 vrk, 24/7 ja mobiili-ilmoituksilla 7 vrk, harjoittelutila GPS:llä 25h / 50h / 120h
 • Langaton lataus: ei
 • Mitat: 43 x 43 x 10,6 mm
 • Paino: 39 g

 

Suunto 5 Peak kuva.png

 

Lue lisää:

 
HannaMarikaL
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/Suunto-5-Peak-Kevyt-multisport-kello-urheiluun-ja-ulkoiluun/ba-p/234509
Linkki kopioitu
4 kommenttia 👇
AsiakasY
Vakiokalustoa ☆☆

Näitä äly/urheilu/ulkoilukelloja alkaa olemaan aikamoinen liuta, niin olisiko mahdollista tehdä vähän vertailua eri kellomallien välillä? 

Merja_J
Moderaattori
Moderaattori

@AsiakasY Kiitokset ideasta. Ehdottomasti sellainen kannattaa tehdä. Joko luit artikkelimme viime vuoden myydyimmistä älykelloista? Siellä on useampikin malli esitelty, mutta vertailu tosin puuttuu. Kiinnostaako sinua muuten vertailu urheilukellojen välillä,  eSIM-kellovertailu tai joku muu? Myös älykellon osto-oppaassa on kerrottu mitä eroa eri tyyppisillä kelloilla on. Siihenkin kannattaa tutustua. 

AsiakasY
Vakiokalustoa ☆☆

Tämä keskustelu oli päässyt jäämään vähän unholaan...

Mutta mielestäni älykellon ja urheilukellon raja alkaa hämärtymään. Apple Watch on ilmeisesti enemmänkin älykello, mutta sisältää urheilukellon ominaisuuksia. Itseäni kiinnotaa eSim-paikalla varustettu kello, monestakin syystä. Taulukkomuotoinen vertailu eri ominaisuuksien mukaan eri kellomalleista olisi varmaankin visuaalisesti helpoiten tulkittavissa. 

Merja_J
Moderaattori
Moderaattori

@AsiakasY  Totta, esimerkiksi Applen kello luokitellaan urheilukelloksi vaikkakin se on erilainen kun "täysiveriset" urheilukellot. Näissä varta vasten urheiluun suunnitelluissa kelloissa ei juurikaan ole eSIM-ominaisuutta. Niissä on enemmän ehkä keskitytty juurikin niihin urheiluominaisuuksiin. 

Taulukkomuotoinen vertailu olisi varmasti paras. Täytyy vaan ensin miettiä millaisia kelloja siihen ottaa mukaan. Vertaileeko urheilukelloja, eSIM-kelloja vai ottaako mukaan malleja kaikista luokista. Valikoimaa ja vertailtavaa ainakin riittää.