Ulkomaanmatka ja mobiilinetti, tsekkaa puhelimen asetukset

  • 16 November 2021
  • 0 kommenttia
  • 502 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
  • Yhteisömanageri
  • 10345 kommenttia


 


 


Kesälomakausi lähestyy, osa suuntaa tänäkin vuonna ulkomaille loman viettoon. Tässä iPhone/iPad- ja Android-laitteiden käyttäjille vinkit siitä miten laitteen asetuksien pitää olla jotta voit käyttää ulkomailla laitteen mobiilinetti-yhteyttä.


 


iOS-laitteet


 


iPhone- ja iPad -käyttäjille oma erityinen vinkki joka liittyy iOS8 -käyttöjärjestelmään ja sen mukana tulleeseen uuteen ominaisuuteen:


 


Tämä uusi ominaisuus on nimeltään EU-internet joka mahdollistaa mobiilinetin käyttämisen ulkomaanmatkoilla paikallisen operaattorin asetuksilla ja ehkä myös sen hinnoittelulla. Riippuen laitteesi iOS-versiosta tämä asetus voi olla oletuksena päällä tai sitten ei joten varmista asetuksen tila ennenkuin matkustat ulkomaille.


 


Jos asetus on päällä ja sitten kun matkustat sellaiseen maahan jonka operaattorit eivät tue tätä ominaisuutta laitteesi mobiilinetti ei toimi ollenkaan!


 


Tietojemme mukaan tällä hetkellä Euroopassa ei ole kuin 1 operaattori joka tukee tätä ominaisuutta joten mitä suuremmalla todennäköisyydellä laitteessasi mobiilinetti ei siis toimisi jos asetus on päällä. WiFi:n kautta netti toimii kuten ennenkin, tämä uusi toiminto ei vaikuta siihen millään tavalla.


 


Alkaen iOS8:ssa tai uudemmissa on muutama valinta liittyen mobiilinettiin ja dataan joista kaksi vaikuttaa mobiilidataan ulkomailla. Tsekkaa ja säädä ennen matkalle lähtöä kuitenkin ne kaikki:


 


Asetukset -> Mobiiliverkko -> Mobiilidatavalinnat --> Dataroaming


 


(iOS 9.3.1)



 



  1. Mobiilidata -napilla voit määritellä toimiiko netti matkapuhelinverkon kautta ylipäänsäkään. Jos tämä valinta ei ole päällä mobiilinetti ei toimi ollenkaan, ei kotimaassa eikä ulkomailla.

  2. Dataroaming -nappi määrittelee toimiiko laitteessasi mobiilinetti ulkomailla vai ei.

  3. EU-internet -nappi määrittelee toimiiko laitteessasi mobiilinetti EU-maissa paikallisen operaattorin yhteyksien avulla vai ei.


Homma menee niin että jos/kun haluat käyttää mobiilinettiä ulkomailla niin laita


 



  • Mobiilidata päälle

  • Dataroaming päälle

  • EU-internet pois päältä


 


 


Android-laitteet


 


Asetukset -> Mobiiliverkot -> Dataverkkovierailu


 


(Android 5.1.1)



Tätä nykyä Android-laitteissa asetuksia ei ole kuin yksi joten siellä puolella asetuksien kanssa on siis hivenen helpompaa. Kunhan huolehdit, että Dataverkkovierailu on päällä niin laitteen oma mobiilinetti toimii ulkomailla.


 


---


 


Suosittelen mobiilidatan pitämistä päällä myös ulkomailla koska se ei ole oikeasti enää hirmu kallista. Joskus muinoin saattoi tulla isojakin laskuja koska liittymissä ei ollut mitään turvarajoja ehkäisemään isoja laskuja ja toisaalta myös hinnoittelu oli silloin korkeammalla tasolla kuin nyt.


 


Ja varsinkin nyt voit pitää mobiilidatan päällä:


 


Euroopassa voit käyttää puhelimen nettiä entistä enemmän ja pienemmällä hinnalla, ja Pohjolassa sekä Baltiassa niinkuin kotonasi! Tsekkaa uudistuksiin liittyvä blogi täältä --> linkki.


 


Täältä löydät lisäinfoa netin käyttämisestä ulkomailla --> linkki.


 


---


 


EDIT: Päivitetty blogiin uudet kuvankaappaukset sekä päivitetty muutoinki ajan tasalle


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa