Uuden Samsung Galaxy Note 7:n kynän avulla piirrät vaikka sateessa

  • 16 November 2021
  • 20 kommenttia
  • 11 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
  • Yhteisömanageri
  • 10328 kommenttia

 


Jonkin aikaa sitten saimme hyviä uutisia Samsungilta, uusi Note 7 tulee myös Suomeen! Ennakkomyynti alkaa 16.8.2016 ja toimitukset syyskuun alussa. Millainen laite tämä Samsungin uusi lippulaiva puhelin oikein on?


 



 


Muutama poiminta minulle tärkeistä spekseistä:


 


- Vesitiivis (miksi kaikki puhelimet eivät vielä ole vesitiiviitä)


- Sisäistä muistia 64GB ja myös muistikorttipaikka löytyy (muistikorttipaikka ei ole nykyään kaikissa aina itsestäänselvyys)


- S Pen joka toimii myös vaikka näytössä olisi vettä (muistiinpanot, laitteen toimintojen ohjailu yms)


- Iiristunnistus (helppo ja turvallinen tapa suojata henk. koht. tietosi)


- HDR-videot (ensimmäinen puhelin josta tämä ominaisuus löytyy)


- Kameran aukko f1.7 (kuvaaminen onnistuu myös heikommassa valossa)


 


S Pen -kynää voin kuvitella käyttäväni mm. nettiselailun yhteydessä. Joillain sivustoilla linkit ovat sen verran pieniä että jos haluaa klikata linkkiä niin ruutua pitää zoomata isommaksi. Ja tähän S Pen tuonee helpotuksen. Kynän avulla valokuviin voidaan vaikka piirtää päälle, lisätä tekstiä yms. Kynää voidaan käyttää mm. tekstin kääntämiseen eri kielien välillä ja sillä näyttäisi olevan helppoa esim. rajata kuvankaappaus puhelimen näytöstä. 


 


Iiristunnistusta kokeilin taannoin Lumian 950 XL -puhelimen kanssa ja se oli kyllä käyttöä helpottava näppärä feature. Ollakseen oikeasti hyödyllinen sen täytyy "skannata" silmä (hyvin) nopeasti ja ennenkaikkea luotettavasti, joten kun saadaan Note 7 hyppysiin niiin nähdään miten hyvin tunnistus toimii tässä puhelimessa. Iiristunnistus helpottaa puhelimen lukituksen avaamista myös tilanteissa joissa kädet ovat varatut mutta haluat avata puhelimen lukituksen.


 



HDR
tulee sanoista High Dynamic Range) joka tarkoittaa sitä että jos kuvassa on esim. kirkasta auringonpaistetta sekä varjoisia kohtia niin kamera ottaa useamman kuvan (valotuksen) ja yhdistää ne sitten yhdeksi kuvaksi. Näin kuvassa on näin laajempi dynamiikka ja enemmän sävyjä, kirkkaat kohdat eivät ole palaneet puhki eikä tummat alueet tukossa. Nyt tämä ominaisuus tulee valokuvauksen lisäksi myös videokuvaukseen ja tällä Note 7:lla voidaan katsoa ensimmäisenä puhelimessa maailmassa tätä ominaisuutta hyödyntäen kuvattuja videoita. Uusista tekniikoista kiinnostuneena tämä kuulostaa hyvälle, videokuvassa pitäisi olla valkoinen valkoisempaa kuin aikaisemmin, musta mustempaa kuin aikaisemmin ja värit kirkkaampia.


 


Kameran f1.7 -aukon ansiosta kameran kennolle pääsee enemmän ja nopeammin valoa jolloin varsinkin hämärässä tai muutoin heikossa valossa kuvaaminen onnistuu ilman, että puhelinta täytyy välttämättä laittaa jalustalle tai tuelle. Suurempi aukko mahdollistaa myös kuvassa etualalla olevan kohteen esiinnostamisen taustasta. Vertailun vuoksi LG G4:ssa aukko on f1.8.


 


Samsung Galaxy Note 7:ssa on esim. S6 edge- ja S7 edge -puhelimista tutut pyöristykset näytön etureunoissa. Muotoilun suhteen uutta tässä mallissa on samanlainen pyöristys myös takakuoressa. Nähtäväksi jää pysyykö puhelin aiempaa paremmin näpeissä, ainakin itse koen pieniä ongelmia S6 edge/S7 edge -puhelimien liukkauden ja pyöreiden näytönreunojen takia.


 


Uusi Galaxy Note 7 on muotokieleltään ym. mallien kaltainen ja se näyttää omaan silmään näyttää hyvältä.


 


Miltä Samsungin uusi lippulaiva puhelin sinusta vaikuttaa? Mihin ja miten olet käyttänyt aikaisempien Note-mallien kynää?


 


---


 


Myynninaloitus siirtyy. Lue Samsungin tiedote aiheesta.


 


---


 


Note 7 on nyt ennakkomyynnissä täällä --> linkki


 


Verkkokaupassamme on nyt myös arvonta: Kun tilaat ennakkopuhelimen Soneran verkkokaupasta 8.9. mennessä, osallistut Samsung Gear S2 -älykellon arvontaan! Arvonta peruttu Note 7:n poisvedon vuoksi!


 


---


 


Tietoa myynninaloituksesta ja hinnoista yms:


 


- Ennakkomyynti alkaa huomenna 16.8


- Ennakkoon tilanneille uudet VR-lasit kaupanpäälle


- Hinta 879eur, tai Sonera Rahoituksella alkaen 24,42eur/kk


- Myyntiin tulevat värit: Black Onyx, Serene Blue ja Silver Titanium


 


 


 



 


 


Edit 15.8. Lisätty tietoa myynnin aloituksesta, hinnoista, väreistä yms


Edit 16.8. Lisätty linkki verkkokauppaan sekä tietoa verkkokaupan arvonnasta


Edit 2.9. Lisätty linkki Samsungin tiedotteeseen, myynninaloitus siirtyy


Edit 17.10. Lisätty info Samsung Gear S2-älykello arvonnan perumisesta Note 7:n poisvedon vuoksi


20 kommenttia

DNA ja Elisa ilmoitta 16.8 alkaavasta ennakkomyynnistä mutta siellä luvataan vr lasit kaupan päälle. Joko soneran asiakkaat saa samanlaisen tarjouksen?

Minun tabletissa on tuo kynä. Ihmettelen kuinka se kirjoittaa  aina väärin. Nyt sormella kirjoitan ja yhtään virhettä ei tule.

 

Tuollainen kynä on jo vanha juttu.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

"Muotoilun suhteen uutta tässä mallissa on samanlainen pyöristys myös takakuoressa. Nähtäväksi jää pysyykö puhelin aiempaa paremmin näpeissä, ainakin itse koen pieniä ongelmia S6 edge/S7 edge -puhelimien liukkauden ja pyöreiden näytönreunojen takia."


 


Monet kuitenkin verhoaa laitteensa suojakoteloihin ja -kuoriin, joten muotoilun viimeistely menee hieman hukkaan. Tämä pätee kyllä lähes kaikkiin älypuhelimiin ja -laitteisiin.

Kunniamerkki +14

"Monet kuitenkin verhoaa laitteensa suojakoteloihin ja -kuoriin, joten muotoilun viimeistely menee hieman hukkaan. Tämä pätee kyllä lähes kaikkiin älypuhelimiin ja -laitteisiin."


 


Ja sitten on meitä, jotka ei käytä koskaan suojakuorta tai edes kalvoa puhelimessa.


Pitää ostaa vain sellaisia luureja jotka kestää jokapäiväistä käyttöä ilman kommervenkkejä...

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

 ja muut:

- Ennakkomyynti alkaapi huomenna 16.8


- Ennakkoon ostaneille uudet VR-lasit kaupanpäälle


- Hinta 879eur, tai Sonera Rahoituksella alkaen 24,42eur/kk


- Myyntiin tulevat värit: Black Onyx, Serene Blue ja Silver Titanium


 

tonne teknisiin tietoihin vois laittaa minkäkokonen usb liitäntä on   tämä tieto on tärkeä varavirtalähteiden takia 

Voisi tosiaan laittaa, mutta varavirtalaitteissa yleensä naurettavan lyhyt irtojohto, joten sopivalla johdolla tai adapterilla kaikki käy. Usb-c se ilmeisesti on, koska lisävarusteeksi myydään kahdenlaista adapteria, joissa molemmissa urosliittimenä on usb-c.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

, hyvä nosto. Lisätään.

olis sekin kiva jos ilmotettais   onko  itse vaihdettava akku  koska huollossa  akun vaihto on aina kalliimpaa 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Mitä väliä millainen varavirtalähde... USB-C vaikka onkin niin siinä on toinen vaan USB-C liitin... Harvoilla on edes tietokoneessa USB-C:tä vielä joten ei ole yhteensopivuusongelmia. Lisäksi kannattaa varavirtalähteessa huomioida että varavirtalähteen akku on LI-PO akku että latautuu nopeasti. On se turhamaista ostaa halpaa joka latautuu hitaasti.


 


Akkua ei ole voinut vaihtaa Samsungin S6 mallista alkaen ainakaan joten tuskinpa se ominaisuus palautuu. Akun vaihto mahdolisuus kasvattaa puhelimen kokoa koska silloin kansi pitää saada auki ja tehdä sisälle toisen suoja suojaamaan komponentteja.


 


Jos varaa ostaa tälläinen puhelin on varaa vaihtaa akunkin...

  ehkä toi  varavirtalähde juttu  ei ollu  loppuun ajateltu  enne kirjottamista   mutta toi   kiinteen akun  ( siis  huollossa pystyy kyllä vaihtaan )   pitää kyllä ilmoittaa koska   ei kaikki ihmiset ole niin   kiinnostuneita    ostaessaan puhelinta että   tietää   koska  valmistaja on alkanut   tekeen mitäkin kaikki ei ole   merkkiuskollisia   kyse ei ole    siittä mitä  akun  vaihto maksaa vaan siittä että pidän tärkeenä  että kaikki   kerrotaan eikä se että laitetaan   toi usb tyyppi  niin  ei sekään  huono asia ole

oon lukenu että  omppupuhelimia ei pystyus  esimerkiksi lataan   kaikilla varavirtalähteillä 

jos tämä pitää  paikkaansa  niin se jo  todistaa sen että  pitäis kertoo mikä   liitin puhelimessa on 

 

 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Valmistaja toimittaa yhteensopivan laturin. Jos lataat kolmannen osapuolen laturilla ja puhelin räjähtää niin sinne on takusi mennyt. Käytä siis valmistajan omia latureita välttääksesi ongelmat joka tarkoitettu puhelimelle. Applenkin puhelimiin saa tarvikelatureita jotka sitten toimii tai ei... Vaikka on yhteensopiva liitin ei tarkoita että onko yhteensopiva laitteesi kanssa.


 

keskutelin äsken  samsungin  chatin  kanssa  niin

vastas  "Niin kauan kun powerbank ei anna liikavirtaa kun puhelinta lataa en näe syytä miksi se vaikuttaisi takuseen millään tapaa" sitten   kysyin  onko  laitteen antama 2.1   liikaaa 

"Ei pitäisi olla, asiaa kannattaa silti varmistaa ihan suoraan huoltoliikkeestä koska se on aina huoltoliike joka tekee päätöksen/arvion jos korjaukset kuuluu takuseen tai ei. Mutta uskoisin kyllä että he ovat aivan samaa mieltä ettei pitäisi vaikuttaa mitenkään takuseen"

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Kyllä ne tunnetuimmat powerbankit ovat ihan turvallisia ja sen puhelimen lataamiseen kannattaa käyttää puhelimen omaa usb-johtoa, joka on sopiva puhelimeen (oli sitten c-usb tai micro-usb). Silloin ei haittaa vaikka powerbankin oma johto olisikin lyhyt ja vääränlainen usb-liitäntä puhelimeen. Powerbankin lataamiseen käytetään useimmiten sitten tuota micro-usb-johtoa.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16
En tarkoita että pitäisi ostaa juuri Samsungin powerpankkeja vaan siis voit ostaa mitä tahansa mutta käytäthän puhelimen omaa USB:tä silti. Tämä on pointti... Itselläkään ei ole Samsungin powerbankkiä mutta Samsungin omaa kaapelia käytän. Muutenkin käytä Samsungin omaa laturia koska nopeampi :)

Puhelimissa on kyllä rajoittimet jotka estää liiallisen syötön mutta sen turvin ei kannata hirveän korkeita virtamääriä tunkea .

http://muropaketti.com/taskumuro/samsung-keskeytti-galaxy-note-7n-toimitukset-operaattoreille-kotimaassaan/

 

mitenkäs nyt tälläinen juttu vaikutta toimittuksia suomessa?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Verkkokaupassamme sanotaan seuraavaa:


 


"Galaxy Note7 -laitteille suoritetaan ylimääräisiä laaduntarkistustoimenpiteitä, jotka viivästyttävät laitteen myynninaloitusta. Tällä hetkellä emme voi vahvistaa tarkkaa aloituspäivää. Viivästys koskee myös ennakkotilaajien laitetoimituksia."


 


Veikkaan että muillakin myyjillä sama tilanne.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Myynninaloitus siirtyy, lue Samsungin tiedote.

Onko yhtään kuulunu note 7 myynninaloituksesta täällä suomessa?

mahdollisesti lokakuussa  http://www.samsung.com/fi/note7exchange/?s_kwcid=AL!618!3!139050548330!b!!g!!%2Bsamsung%20%2Bgalaxy%20%2Bnote&ef_id=V88MawAAAWYnIDBL:20160918161159:s

Vastaa