Varavirtalähde mukaan matkalle

  • 16 November 2021
  • 1 kommentti
  • 43 katselukertaa


 


Monet meistä suuntaavat reissuun lomien alkaessa. Laitteet, kuten puhelin ja kamera kulkevat matkassa mukana ikuistaen kesän parhaimmat hetket. Jotta niiden toiminnoista saisi kaiken irti, on niiden riittävästä latauksesta pidettävä huolta. Tien päällä ei kuitenkaan ole aina mahdollisuutta laitteiden lataukselle. Mieti siis jo hyvissä ajoin ennen matkaa, mitä laitteita otat mukaasi, miten pitkään ne toimivat ilman virtaa ja mitä pistorasioita on tarjolla kohteessa.


 


 


Varavirtalähde pitää älylaitteet käyttövalmiudessa


 


Puhelimet, kuulokkeet, tabletit ja monet muut laitteet alkavat hyytymään, kun niiden akusta vähenee virta. Esimerkiksi kaiuttimesta ei ole iloa mökkilaiturilla, jos siinä ei ole riittävästi virtaa. Varavirtalähde on pienten elektroniikkalaitteiden luottokumppani paikoissa, joissa ei ole verkkovirtaa ja tämän myötä mahdollisuutta laitteiden lataukselle virtapistokkeesta.


 


Varavirtalähde, tai yleisemmin ”powerbank” mahdollistaa paikasta riippumatta sen, että laitteissasi on aina riittävästi akkua. Powerbankin myötä saat ladattua puhelimen, älykellon tai muun elektroniikkalaitteen akkua USB:n tai muun vastaavanlaisen virtajohdon avulla. Markkinoilta löytyy myynnistä myös langattomasti lataavia varavirtalähteitä. Kompaktin kokoista ja helposti mukana kannettavaa vara-akkua on kätevä kuljettaa paikasta toiseen, ja sitä voi hyödyntää missä vain.


 


Varavirtalähde on itsessään hankinta, joka ei mene koskaan hukkaan, sillä kaikki laitteet tarvitsevat toimiakseen riittävästi virtaa. Markkinoilta löytyy monenlaisia ja eri ominaisuuksilla varustettuja varavirtalähteitä. Eroavaisuuksia löytyy esimerkiksi niiden tehojen ja suorituskyvyn välillä. Mitä isompi akun kapasiteetti (mAh) varavirtalähteessä on, sitä useampaan latauskertaan se taipuu. Esimerkiksi jos puhelimesi akku on suuruudeltaan noin 4000 mAh, niin tällä Keyn 10 000 mAh -varavirtalähteellä voit ladata laitteesi akun reilu kaksi kertaa täyteen.


 


Joissain pienemmissä malleissa riittää virtaa vain yhden laitteen lataukseen, kun taas suurempikokoisissa powerbankeissa riittää tehoja useampaankin latauskertaan. Jotkin mallit ovat varustettu useammalla liitäntämahdollisuudella, mikä mahdollistaa useamman laitteen samanaikaisen latauksen. Esimerkiksi kahdella liitännällä varustetulla vara-akulla voit ladata samanaikaisesti kaksi laitetta.


 


 



 


Varavirtalähteiden ominaisuuksista löytyy eroja, jonka myötä kannattaakin tutustua niiden spekseihin tarkemmin ennen varsinaisen ostopäätöksen tekoa. Huomioon otettavia tekijöitä ovat muun muassa omien laitteiden latausliitännät sekä powerbankin latauskapasiteetti ja latausaika. Koska valinnanvaraa on paljon, kannattaa myös miettiä muita tekijöitä, kuten varavirtalähteen merkkiä, väriä ja kokoa. Varavirtalähteen koon suhteen on hyvä muistaa, että yleensä powerbankin suurempi koko tarkoittaa suurempaa akkua, eli tehokkaampaa laitteiden latausta. Lisäksi on myös hyvä tiedostaa, että varavirtalähteiden hinta ei välttämättä aina korreloi niiden lataustehon kanssa.


 


Varavirtalähteet ovat tyypillisesti varustettu erillisellä merkkivalolla, josta voi päätellä laitteen akun varauksen tilan. Varavirtalähde tarvitsee toimiakseen myös riittävästi virtaa, ja sen lataaminen onnistuu kätevästi tietokoneen tai USB-liitäntäisen laturin avulla.


 


Verkkokaupastamme löydät erilaisia varavirtalähteitä, joista voit valita käyttötarpeisiisi parhaiten sopivan!


 



 

 


Lue lisää:



1 kommentti

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +11

Ja tällainen jatkojohto kannattaa hankkia, eli sisäänrakennetuilla usb-virtaliittimillä. Ei tarvitse erillisiä ja jopa kyseenalaisia latureita käyttää vaikkapa siihen virtapankki lataamiseen

 

 

Vastaa