Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Kuva: Apple.fiKuva: Apple.fi

 

Apple julkaisi aiemmin 20.9. maanantaina uuden iOS 15 -käyttöjärjestelmäpäivityksensä. Applen mukaan uudessa käyttöjärjestelmässä on keskitytty kolmeen eri osa-alueeseen: yhteydenpitoon, yksityisyyteen ja tehokkuuteen. Aiemmasta poiketen päivityksen lataaminen ei ole pakollista tietoturvapäivitysten vuoksi, sillä Apple on luvannut jatkaa tietoturvapäivityksiä myös iOS 14 -versiolle. iOS 15 on päivityksenä kuitenkin melko iso, ja se tuo laitteen käyttöön monia uusia ominaisuuksia. Voit ladata käyttöjärjestelmäpäivityksen iPhone-puhelimeesi seuraamalla reittiä Asetukset > Yleiset > Ohjelmistopäivitys > ”Päivitä iOS 15 -versioon”.

 

Päivityksen mukana tulee uudistuksia muun muassa FaceTime-sovelluksen ominaisuuksiin, viesteihin, Safarin käyttöön sekä ilmoitusten uudenlaiseen näkymään. Applen mukaan päivityksen tavoitteena on tehdä FaceTime-yhteydenpidosta entistä helpompaa sekä parantaa äänen- ja kuvanlaatua. Päivityksen myötä käyttöön tulee myös Live-teksti-ominaisuus, joka tunnistaa kuvatessa kirjoitusta. Voit esimerkiksi osoittaa kameralla lehtiartikkelia ja kopioida näppärästi kuvasta tekstiä.

 

Lisäksi useammat Applen sovellukset kokevat uudistuksen – esimerkiksi Sää-sovellus uudistuu ilmeeltään, karttoihin tulee huomattavia parannuksia ja Kuvat-sovelluksen Muistot-toiminto uudistuu uudella ulkoasulla. Muistoihin on myös mahdollista lisätä taustamusiikkia Apple Musicista. Myös Apple Wallet on yksi iOS 15:n päivittyvistä ominaisuuksista.

 

iOS 15 -käyttöjärjestelmäpäivitys tuo uusia toimintoja sovellusten käyttöön.iOS 15 -käyttöjärjestelmäpäivitys tuo uusia toimintoja sovellusten käyttöön.

 

iOS 15 -päivityksen keskeisimpänä ominaisuutena on mahdollisuus mukauttaa laite eri tiloihin, kuten vapaa-aika, työ ja fokus. Näissä profiileissa käyttäjä voi määrittää, mitkä sovellukset voivat lähettää ilmoituksia. Uusi käyttöjärjestelmä tarjoaa myös enemmän läpinäkyvyyttä siihen, miten eri sovellukset käyttävät tietojasi. Päivityksen kerrotaan esimerkiksi suojaavan ei-toivotulta tietojen keräämiseltä. Näet esimerkiksi sen, miten sovellukset käyttävät niille antamiasi lupia, mihin kolmannen osa­puolen domaineihin ne ovat yhteydessä ja milloin ne ovat viimeksi muodostaneet yhteyden.

 

Apple on julkaisut iCloudista seuraavan version, iCloud+:n, joka laajentaa maksullisia iCloud-tallennustilauksia uusilla ominaisuuksilla, kuten suojatulla iCloud-välityksellä, mahdollisuudella piilottaa oma sähköpostiosoite palveluihin rekisteröidyttäessä sekä suojatun HomeKit-videotallennuksen laajennetun tuen.

 

Kuva: Apple.fiKuva: Apple.fi

 

iOS 15 -käyttöjärjestelmäpäivitys on asennettavissa iPhone 6s:lle ja sitä uudempiin iPhone-puhelimiin. Samassa yhteydessä Apple julkaisi uudet käyttöjärjestelmäpäivitykset myös iPadeille ja Apple Watch -älykelloille: iPad OS15 ja WatchOS 8. IPadeista päivityksen saavat iPad Air 2 ja sitä uudemmat laitteet. WatchOS 8 on ladattavissa Apple Watch Series 3:lle ja sitä uudemmille älykelloille.

 

 

 

Lue lisää:

HannaSu
Telialainen
Telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/iOS-15-uusi-kayttojarjestelmapaivitys-on-nyt-ladattavissa/ba-p/229079
Linkki kopioitu
3 kommenttia 👇