Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 63995
Kirjoituksia 174298

Aikamatkalla Liiga-pelissäHighlighted

Aikamatkalla Liiga-pelissä

Moderaattori
Viestejä 260 kpl

Aikamatkalla Liiga-pelissä

1/1

Lahtikaukalo.jpg

 

Siitä on aikaa reilu neljännesvuosisata, kun aistin edellisen kerran Liiga-ottelua paikan päällä hallilla. Olen ollut mukavuudenhaluinen kotikatsomokannattaja, mutta nyt tarjoutui niin hyvä tilaisuus lähteä hallille, ettei löytynyt yhtä ainutta syytä kieltäytyä!

 

Hyvällä porukalla astelimme hallille, jossa saimme ennen pelin alkua tutustua lähemmin Liiga-otteluiden erilaisiin kaukalon ulkopuolisiin töihin, sellaisiin joita ilman emme näkisi tai kuulisi peliä koteihin. Pääsimme kurkkaamaan tuotantoautoon, jonka välityksellä kuva kulkee Pasilaan ja siitä edelleen kotikatsomoihin. Saimme myös hallin katonrajassa selostuskopissa kuulla illan ottelun selostajan Jani Alkion kertomana selostajan tyypillisestä työpäivästä. Pääsimme lisäksi vilkaisemaan A-junnujen pukkaria, jonne rakentuu niinä Liiga-otteluiltoina niin sanottu teleporttausstudio, kun Liigalive-ohjelma osuu pelin kanssa samalle illalle. Erätauoilla siellä haastatellaan pelaajia vihreää taustakangasta vasten, josta kuva piirtyy edelleen Pasilan studioon.

 

Nykytekniikka mahdollistaa entisten rekkalastillisien sijaan näin kompaktin tuotantoauton.Nykytekniikka mahdollistaa entisten rekkalastillisien sijaan näin kompaktin tuotantoauton.

Astuessani hallin ovista sisään tulvahti samantien muistot ja fiilikset mieleen reilu 25 vuoden takaa. Tuolloinen teiniminä kävi kavereiden kanssa silloin tällöin kotiotteluissa kannustamassa Hockey-Reipasta! Erityisen hyvin muistiin on piirtynyt eräskin kerta, kun vastassa oli Jokerit kokoonpanossaan nuori tähti Teemu Selänne, ja ennakko-odotuksista huolimatta Reipas voitti 5-3. Eihän sellaisia hetkiä voi unohtaa. Tiedättehän sen tunteen? Nevöfoget!

 

Näkymä alas kaukaloon korkealta selostuskopin pöydän takaa oli vaikuttava.Näkymä alas kaukaloon korkealta selostuskopin pöydän takaa oli vaikuttava.Tässä "studiossa" tapahtuu pelaajahaastattelut Pasilaan.Tässä "studiossa" tapahtuu pelaajahaastattelut Pasilaan.Niin, Liigassa tosiaan pelasi sellaiset joukkueet kuin Hockey-Reipas ja Jokerit. Niin ovat ajat muuttuneet. Nyt kotijoukkue tunnetaan Pelicansina, Pelsuina, ja Jokeritkin on jo monta kautta pelannut KHL:ssä. Ja mitä Teemu Selänteeseen tulee, niin hänen uransa jatkumonhan Jokereista eteenpäin tiedämme kertomattakin. Tällä kertaa vastassa oli naapurikaupunki Kouvolan KooKoo. Veikkasimme porukalla ennen matsin alkua miten tulee käymään, ja yksi meistä osui arvauksellaan oikeaan. Pelsut vei 2-1. Matsi päätyi jatkoajalle, joten jännitystä piisasi. 

 

Väliajat käytettiin tietysti hyvin hyödyksi. Olimme jo ennakolta suunnitelleet kuinka voimme tarjota kaikille aisteillemme elämyksellisen illan, ja tokihan asiaan kuului lihamuki, Lahdessa kun oltiin. Kyllä grillimakkara ovelta olisi ollut myös varsin puhutteleva ja vakuuttava ratkaisu, sen tuoksu vei melkein mennessään, mutta halusin silti kruunata illan ennakkosuunnitelmieni mukaisesti lihamukilla. 

 

Ottelun kruunasi runsas illallinen, lihamuki.Ottelun kruunasi runsas illallinen, lihamuki.Mieli jäi ihan eri tavalla vireiseksi paikan päällä lätkää katsoessa kuin kotona sohvalta. Lähdin jo suunnittelemaan milloin menen seuraavaan peliin, ja kukaties, jos tästä kovin innostun, se saattaa tapahtua jo pikemmin kuin 25 vuoden kuluttua! Ties vaikka kausikortin hankkisin. Kotiottelut kannattaisin hallilla ja vierasottelut ruudun ääreltä

 

Millaisia ovat omat ensimmäiset muistosi hallilta, entä milloin kävit viimeksi pelissä paikan päällä? 

0 vastausta
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.