Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 62328
Kirjoituksia 170325

Edessä vauhdikas finaalisarja Kärpät - HPKHighlighted
Moderaattori
Rekisteröitynyt: ‎17-12-2014
Kirjoituksia: 1 446
1/1

Edessä vauhdikas finaalisarja Kärpät - HPK

karpathpk.jpg

 

Kärpät on selvittänyt tiensä varsin odotetusti finaaleihin. Runkosarjan voittajalla ei kuitenkaan ole ollut niin helppo reitti, kuin moni olisi voinut kuvitella. Puolivälierissä Kärpät sai vastaansa Ilveksen, jonka se onnistui voittamaan lopulta suoraan otteluvoitoin 4-0. Ottelusarja ei kuitenkaan ollut aivan näin selkeä ja epätasainen, vaan Ilves pystyi laittamaan Kärpät yllättävän koville. Kolme ottelua päättyi vain maalin erolla ja jopa kaksi ottelua meni jatkoajalle.


Välierissä nähtiin viihdyttävä kamppailu Kärpät – HIFK, josta oululaiset selviytyivät voittajina finaaliin. Ottelusarja päättyi otteluvoitoin 4-2. Tämäkin sarja oli erittäin tasainen ja HIFK pystyi haastamaan Kärpät todella tiukasti. Etenkin ottelujen alut oli Kärpille monesti hankalia, mutta lopulta kokoonpanon laajuus ja ratkaisuvoima tuli esiin. Lisäksi maalivahti Veini Vehviläinen pystyi olemaan voittava maalivahti ja tarjosi joukkueelleen mahdollisuuden.

 

HPK on selviytynyt myös kahdesta tiukasta kamppailusta finaaliin. Puolivälierissä hämeenlinnalaisilla oli vastassa TPS ja ottelusarja päättyi lopulta 4-1. Tässäkin sarjassa nähtiin tiukkoja maalin pelejä, eli HPK ei ollut tuloksellisesti mitenkään ylivoimainen. Näistä matseista jäi kuitenkin päällimmäisenä mieleen TPS:n vaatimaton ja haluton esitys. Ainoa joka laittoi itseään tosissaan likoon ja yritti kantaa joukkuetta reppuselässään oli superjunnu Kaapo Kakko.

 

Välierissä vastaan asettui puolestaan Tampereen Tappara. Vaikka HPK oli pelannut pirteätä ja yritteliästä peliä puolivälierissä, niin silti moni oletti Tapparan rutiinin riittävän voittoon. Toisin kuitenkin kävi ja HPK katkaisi Tapparan pitkän finaaliputken tylysti ja lähetti joukkueen pronssipeliin otteluvoitoin 4-2. Ottelut ratkesi pitkälti HPK:n rohkeaan ja vauhdikkaaseen peliin, josta paistoi valtava halu voittaa. Tappara puolestaan pyrki pelaamaan perinteistä omaa peliään, mutta luistelussa jäätiin välillä pari potkua jälkeen ja erikoistilannepeli sakkasi hieman. Maalivahti Heljanko ei myöskään pystynyt tarjoamaan joukkueelleen mitään erityisen maagisia taikatemppuja.

 

Askelmerikit finaalisarjaan

 

Kärpät lähtee taistoon ehdottomana ennakkosuosikkina kaikkien papereissa. Materiaali on laajempi ja oikeastaan joukkueen pitäisi olla edellä jokaisella osa-alueella. Tämä tilanne kuitenkin sopii varmasti loistavasti HPK:lle, kun sillä on ainoastaan voitettavaa. Näissä pudotuspeleissä Kärppien pelaaminen on ollut paikoin tahmeaa ja etenkin ottelun alut uneliaita, joten tässä olisi ehdottomasti HPK:n paikka iskeä. Hämeenlinnalaisten pitäisi tulla ottelun alkuihin aivan täydellä ryminällä ja pyrkiä hakemaan siitä momentumia itselleen. Nähtäväksi jää miten asetelmat muotutuu ottelusarjan edetessä.

 

veinivehvilainen.JPG


Tärkeimmissä peleissä erikoistilannepelaaminen nousee todelliseen arvoon. Runkosarjassa joukkueet on olleet varsin tasaisia ylivoimalla ja alivoimaprosentitkin oli sarjan parasta. Pudotuspeleissä HPK on ollut selvästi tehokkaampi ylivoimalla 24,39% tehokkuudella, kun Kärppien ylivoimaprosentti puolestaan on vaatimaton 11,43%. Ylivoimamaalien määrä on myös selvästi HPK:lle 10 - 4. Tämä on yksi mahdollinen tekijä, jolla HPK voisi horjuttaa Kärppiä finaaleissa.

 

Maalivahtiosasto on puolestaan kummallakin joukkueella huippuiskussa. Tästä kaksikosta valikoituu varmasti myös kauden parhaan maalivahdin palkinnon voittaja. Kärppien Veini Vehviläisellä on sikäli helpompi työ, että hänellä on edessään jopa Euroopan mittakaavassa yksi laadukkaimpia puolustuksia. Emil Larmi on pelannut myös loistavan kauden ja onnistuneet pleijarit tähän mennessä, joten nähtäväksi jää miten otteet jatkuvat finaaleissa. Larmin pitäisi pystyä torjumaan jokaisessa ottelussa valtavia ryöstöjä ja seisomaan päällään oululaisten rynniessä maalille.

 

Kärpiltä kannattaa ottaa finaaleissa tarkkaan seurantaan kultakypärä Ville Leskinen, joka on pelannut odotetun vahvat pleijarit tähän saakka ja tahti varmasti jatkuu samaan tapaan finaaleissakin. Tämän lisäksi Jussi Jokinen on tottunut urallaan pelaamaan tiukoissa paikoissa ja tulee olemaan joukkueensa johtava pelaaja myös tässä ottelusarjassa, johtaa etulinjasta. Lisäksi hyökkääjistä on pakko nostaa esiin myös nuoriso-osaston Aleksi Heponiemi. Toistaiseksi kasassa on 10 ottelussa 3 maalia, mutta pystyy ehdottomasti parempaan ja näyttöhaluja varmasti riittää, joten on hankalasti pidettävissä. Puolustuspäässä vahvat pleijarit pelannut Teemu Kivihalme. Pystynyt tähän mennessä keräämään yhdeksässä ottelussa tehot 3+4 = 7, joka olisi kova lukema jopa hyökkääjälle. Kantaa isoa vastuuta myös finaaleissa.

 

teemuturunen.JPG

 

HPK:n joukkueesta pitää nostaa esiin Robert Leino ja Teemu Turunen, jotka ovat pelanneet odotetun vahvasti pleijareissa tähän saakka. Kantavat isoa tulosvastuuta myös finaalisarjassa ja onnistumisia pitääkin tulla jos mestaruus kiinnostaa. Maalitykki Jere Innalan ruuti on ollut toistaiseksi varsin kosteaa näissä pudotuspeleissä, kun tilastoissa on vasta 2 maalia. Runkosarjassa Innala oli joukkueensa paras maalintekijä 24 osumallaan, joten finaaleissa verkon pitää myös heilua useasti, kun ylivoimavastuuta on myös tiedossa. Puolustuspään mielenkiintoinen tehotykki on ollut Petteri Nikkilä, joka on kasannut kevään aikana 11 ottelussa peräti 12 tehopistettä. Tarjoaa hurjan viivapelotteen siniviivaan ja hänen tulinen laukaus on Kärpille haastava paikka.

 

Oma ennustukseni finaalien lopputuloksesta. Nähtyjen pelien ja tuntuman perusteella sanoisin, että HPK tulee viemään mestaruuden 7. ottelussa. HPK on pirteämpi, aktiivisempi ja rohkeampi joukkue tällä hetkellä. Tällaista ennakkoluulottomuutta mestaruuden voittamiseen juuri vaaditaan. Kärppien mahdollisuus on siinä, että se pystyisi löytämään omasta koneestaan vähintään yhden vaihteen vielä lisää, kun nähdyn perusteella sieltä koneesta olisi otettavissa vielä parikin pykälää raikkaampaa tekemistä.

 

Tämä on kerhon kevät!

0 tykkäystä