Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 63841
Kirjoituksia 173855

Kaapo Kakko – tuleva NHL draftin ykkösvarausHighlighted

Kaapo Kakko – tuleva NHL draftin ykkösvaraus

Moderaattori
Viestejä 1 468 kpl

Kaapo Kakko – tuleva NHL draftin ykkösvaraus

1/1

Kaapo Kakko kantaa joukkueessaan RedBull -kypärääKaapo Kakko kantaa joukkueessaan RedBull -kypärää

Kaapo Kakko täytti juuri 18 vuotta ja pelaa ensimmäistä täyttä kauttaan kotimaisessa Liigassa. Samalla se jää luultavasti myös viimeiseksi pitkään aikaan, kun Kakkoa ollaan kovaa vauhtia viemässä NHL:n suuntaan ensi kaudeksi. Monet asiantuntijat povaavat nuorukaisen olevan tämän kesän NHL draftissa numero 1 tai 2. Kovia juttuja, kun ottaa huomioon, että kukaan suomalainen ei ole vielä koskaan ollut NHL:n ykkösvaraus. Suomalaisia kakkosvarauksiakin on kaikkiaan vain kolme kappaletta, eli Patrik Laine, Aleksander Barkov ja Kari Lehtonen.


Kakko pelasi ensimmäisen ottelunsa Liigassa viime kaudella 15.12. TPS:n paidassa, kun joukkue kohtasi Tampereen Ilveksen. Kaikkiaan otteluita kertyi kauden aikana kuusi kappaletta ja näissä syntyi tehoja yhden syöttöpisteen verran. Tällä kaudella tahti on ollut aivan toisenlainen ja Kaapon uran ensimmäinen maali Liigassa nähtiin jo heti avauskierroksella syyskuussa. Tilastoista löytyy myös yksi kypärätemppu, kun Kakko latoi 16.2. Rauman Lukkoa vastaan kolme maalia. Tähän mennessä 35 ottelussa on kertynyt tehot 16+13 = 29. Kakko taistelee vielä tulokkaiden pistepörssin voitosta yhdessä Aleksi Heponiemen kanssa, joka on toistaiseksi vielä 8 pistettä edellä.


Maajoukkuekokemusta löytyy nuorten U18 ja U20 joukkueista ja molemmissa ikäluokissa on kotiin kannettu kultaiset mitalit. Kaapo on myös ollut molemmissa turnauksissa isossa roolissa ja viimeisimpänä ratkaisi U20 turnauksen voiton Suomelle. Monet varmasti näkisi Kakon mielellään tulevan kevään aikuisten MM-kisoissakin, mutta nähtäväksi jää kuinka tässä käy. Toki tämä taitava nuorukainen hoitaisi varmasti oman roolinsa tyylikkäästi myös näillä areenoilla.

 

kaapokakko.PNG

 

Tulikuumassa vireessä tasaisia pelejä illasta toiseen


Kakko rankattiin Liigan asiantuntijoiden toimesta juuri viikon 8/2019 tulikuumat pelaajat -listan ykköseksi.
”Superlupaus pelasi todella vahvasti viikon kolmessa pelissä. Niistä kruununa Rauman peli, jossa hän teki uransa ensimmäisen hattutempun Liigassa. Tuntuu, että poika on taas kehittynyt yhden stepin ylemmäs. Ennen kaikkea kokonaisvaltainen pelaaminen on huikeaa noin nuorelle pelaajalle.”


Kokonaisvaltainen hyvä pelaaminen näkyy selvästi kentällä ja taso pysyy korkealla illasta toiseen. Voisi kuvitella, että nuorukainen olisi pelannut aikuisten pelejä jo huomattavasti pidempään.

 

Ilari Filppula kuvasi Kaapon peliä loistavasti Liigalive 360 -lähetyksen insertissä.

 

”Kaapon kanssa pelaaminen on helppoa. Nuoresta iästä huolimatta tekee todella kypsiä ratkaisuja jäällä. Taitotaso riittää toteuttamaan oikeastaan mitä tahansa asioita kentällä. Tuollaiseksi nuoreksi superlupaukseksi on poikkeuksellisen nöyrä, valmis tekemään töitä ja kokoajan halukas oppimaan asioita.”

 

Kaapo Kakko teki Lukkoa vastaan kypärätempunKaapo Kakko teki Lukkoa vastaan kypärätempun

 

Potentiaalinen ykkösvaraus NHL:ssä keväällä

 

Kaikkien analyysien ja asiantuntijoiden kommenttien perusteella Kakko on selkeä top 2 varaus, tulevan kesän NHL-varaustilaisuudessa. Tämän kevään pelit tulee varmasti osaltaan ratkaisemaan, että nouseeko jopa ensimmäiseksi suomalaiseksi ykkösvaraukseksi. Mahdollisuudet siihen on kuitenkin paremmat, kuin Patrik Laineella aikanaan. Kaapo Kakko taistelee Jack Hughesia vastaan, joka on varmasti helpommin voitettavissa, kuin Laineen kilpakumppanina aikanaan ollut Auston Matthews.


Superlupaus Kakko pärjää loistavasti myös maalitilastoissa, kun vertaillaan muihin Liigassa pelanneisiin alle 18 vuotiaisiin pelaajiin. Kiekkotoimittaja Miika Arponen teki Twitteriin tilaston 90-luvulta lähtien alle 18 vuotiaiden pelaajien maalikeskiarvoista. Kaapo on listalla selkeästi ykkönen ja taakse jää mm. Aleksander Barkov, Patrik Laine, Mikael Granlund, Teuvo Teräväinen ja muita varsin kovia pelimiehiä. Tämän tilaston valossakin lähtökohdat on erittäin hyvät lähteä kehittymään myös NHL tasolle huippupelaajaksi. Aika näyttää, kuinka kehityskaari jatkuu tulevaisuudessa!

 

Kaapo Kakko alle 18 vuotiaiden tilaston ykkönen maalikeskiarvoissaKaapo Kakko alle 18 vuotiaiden tilaston ykkönen maalikeskiarvoissa
NHL draftin ranking -listaus helmikuussa:
1. Jack Hughes
2. Kaapo Kakko
3, Dylan Cozens
4. Bowen Byram
5. Trevor Zegras
6. Vasili Podkolzin
7. Alex Turcotte
8. Peyton Krebs
9. Matthew Boldy
T-10. Kirby Dach
T-10. Victor Söderström

 

0 tykkäystä
0 vastausta
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.