Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 63835
Kirjoituksia 173845

Kärpät kahmi kovia paluumuuttajia – Tutustu mielenkiintoisimpiin uusiin liigapelaajiinHighlighted

Kärpät kahmi kovia paluumuuttajia – Tutustu mielenkiintoisimpiin uusiin liigapelaajiin

Ex-telialainen
Viestejä 955 kpl

Kärpät kahmi kovia paluumuuttajia – Tutustu mielenkiintoisimpiin uusiin liigapelaajiin

1/1

Kaikkien aikojen nollapelitilaston kärkinimi Eero Kilpeläinen tekee paluun KalPa-paitaan.Kaikkien aikojen nollapelitilaston kärkinimi Eero Kilpeläinen tekee paluun KalPa-paitaan.
Liigakausi 2019-2020 käynnistyy reilun viikon päästä, joten on aika pureutua tarkemmin tulevan kauden mielenkiintoisimpiin uusiin liigapelaajiin. Moni joukkue koki suuria muutoksia ja pelaajamenetyksiä kesän aikana. Siirtomarkkinoilla on onneksi oltu hereillä ja tilalle on saatu kova nippu paitsi Liigassa aiemmin ansioituneita paluumuuttajia, myös lupaavia ulkomaan vahvistuksia ja tulevaisuuden tähtiä.

Nollapelitilaston ykkönen tekee paluun Liigaan

Uusista Liigan maalivahdeista esille nousee kova kvartetti Eero Kilpeläinen, Tomi Karhunen, Ville Kolppanen ja Patrik Rybar. Heistä erityisesti Kilpeläinen, 33, lienee tuttu liigafaneille, johtaahan hän edelleen Liigan kaikkien aikojen nollapelitilastoa. Kesän 2003 NHL-varaus nousi Liigan tähtivahtien joukkoon Porin Ässien riveissä ja vankisti asemiaan myöhemmin Jokereissa ja KalPassa. Viimeiset pari vuotta Kilpeläinen torjui Örebron riveissä Ruotsin pääsarjassa, kunnes palaa täksi kaudeksi Kuopioon kaksivuotisella sopimuksella.

Uusien liigamolareiden joukkoon kuuluvat myös KHL:ssä ja Ruotsin pääsarjoissa viime vuodet pelanneet Tomi Karhunen ja Ville Kolppanen. Tapparan mestaruuteen kolme vuotta sitten torjuneen Karhusen ura jatkuu Pelicansissa, kun taas Kolppanen palaa Ilveksen riveihin.

 

Myös Kärpät joutuivat etsimään uudet miehet tolppien väliin, kun viime kaudella vakuuttaneet Veini Vehviläinen ja Jussi Rynnäs vaihtoivat maisemaa. Uudeksi ykkösmaalivahdiksi löytyi AHL:ssä hienosti esiintynyt ja Slovakian maajoukkueeseenkin kuulunut Patrik Rybar.

Puolustajatulokkaiden ykkösnimenä tuore ykköskierroksen NHL-varaus


Uusista liigapakeista löytyy paitsi kokeneita kehäkettuja, myös nuoria lupauksia. Jälkimmäistä kategoriaa edustaa vasta 18-vuotias Lassi Thomson, joka varattiin viime keväänä NHL:ään ensimmäisellä kierroksella varausnumerolla 19. Viime kaudella nuorukainen luuti WHL-juniorisarjassa ja voitti samalla myös tulokaspuolustajien pistepörssin. Tuleva kausi menee vielä Ilveksen riveissä, mutta tulevaisuudessa nuorukainen nähtäneen NHL-ympyröissä.

Kokemusta edustaa puolestaan yli 400 Liigan runkosarjaottelua vyölleen hankkinut Jussi Timonen, joka palaa kasvattajaseuraansa Kuopion KalPaan. Edelliset kaksi kautta Timonen edusti Saksan pääsarjassa pelaavaa Schwenninger Wild Wingsiä.

Muista uusista liigapakeista mainittakoon ruotsalainen Ludwig Byström, joka siirtyy AHL:stä Kärppien vahvuuteen, sekä Liigan kärkipakkeihin pari vuotta sitten kuulunut kanadalainen Steven Seigo, joka palaa Liigaan Vaasan Sportin riveihin.

 

 

Kärppien paidassa mestaruuspyttyä nostellut Charles Bertrand nähdään tulevalla kaudella Tapparan riveissä.Kärppien paidassa mestaruuspyttyä nostellut Charles Bertrand nähdään tulevalla kaudella Tapparan riveissä.

Kärpille kova hyökkääjäkolmikko

 

Viime viikolla Oulun Kärpät pudotti kesän suurimman siirtouutisen, kun Jesse Puljujärven uutisoitiin palaavan takaisin kärppäpaitaan. Vaikka ”Pulju” ei Edmonton Oilersin kokoonpanoon mahtunutkaan parin haastavan NHL-vuoden jälkeen, on hän kivikova vahvistus minkä tahansa liigajoukkueen rosteriin. Kärppien hyökkäys täydentyi myös kahdella muulla pelimiehellä, kun tuore maailmanmestari Juho Lammikko ja vuoden 2011 maailmanmestari Janne Pesonen liittyivät joukkueen vahvuuteen.

Tuore maailmanmestari on myös HIFK:n riveihin 1+1 vuotisella sopparilla Örebrosta siirtyvä Jere Sallinen. Muita paluumuuttajia ovat pitkän uran Liigassa ja KHL:ssä tehnyt Teemu Ramstedt, joka jatkaa välivuoden jälkeen uraansa SaiPassa, sekä Rauman Lukon kanssa sopimuksen tehnyt Eero Elo, joka muistetaan muun muassa Ässien vuoden 2012-2013 mestaruusjoukkueesta.

Ulkomaan vahvistuksista mielenkiintoisia nimiä ovat muun muassa Porin Ässien veljeskaksikko Tylor ja Tyson Spink, Vaasan Sportissa uraansa jatkava EBEL-liigan viime kauden pistepörssin kärkinimi Chris DeSousa, sekä Tapparan pelipaidan päälleen pukeva entinen Liigan maalipörssin voittaja Charles Bertrand.

Kenet sinä nostaisit tulevan kauden mielenkiintoisimmaksi uudeksi Liiga-pelaajaksi?

Lue lisää:

Liigan kauden 2019-20 kaikki etupaketit

Liigan infopankki – Aloita tästä
Liigan otteluohjelma julkaistu – eniten matseja lauantaisin

0 tykkäystä
0 vastausta
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.