Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 63984
Kirjoituksia 174264

Kypäräkamerat ja mikitykset käyttöönHighlighted

Kypäräkamerat ja mikitykset käyttöön

Moderaattori
Viestejä 1 469 kpl

Kypäräkamerat ja mikitykset käyttöön

1/1

tuomarinakyma.jpg


Pleijareiden alkuun toimme tarjolle Liiga UHD -kanavan, josta voi seurata jokaisella pelikierroksella yhtä ottelua Ultra HD -laadulla. Tämän lisäksi tuomme uusina ominaisuuksina osaan otteluista mukaan kypäräkameroita ja mikityksiä kevään aikana. Haluamme tuoda pelin ja siihen liittyvät yksityiskohdat entistä paremmin katsojien nähtäville. Katsojat pääsevät nauttimaan tiukoista peleistä suoraan otteluiden keskipisteeseen.

 

Kypäräkamerat


Kypäräkamerat ei ole Liigan televisiotuotannossa sinänsä uusi juttu, vaan näitä on käytetty hieman myös aiemmin. Tällä kaudella näitä ei ole vielä hyödynnetty, mutta tämäkin tekniikka otetaan nyt pleijareissa käyttöön. Kypäräkamerat varmasti palvelee television katsojia parhaalla mahdollisella tavalla ja tarjoaa hienoa näkymää suoraan kentän tapahtumista.


Ainakin aluksi kypäräkameroita tullaan käyttämään tuomareiden kypärissä, mutta kenties tulevaisuudessa tätäkin voisi laajentaa muihin toimijoihin. Ennen kauden alkua kysyimme asiakkailta ideoita ja toiveita Liigan televisiointiin, jolloin saimme ehdotuksia tuomareiden, maalivahtien, kenttäpelaajien ja jopa selostajan varustamisesta kameroilla.

 

Itse olen myös aktiivinen penkkiurheilija ja näkisin mielelläni kameroita eri toimijoiden kypärissä, jolloin pääsisi näkemään kuvaa aivan uudesta perspektiivistä. Voisihan se olla mielenkiintoista nähdä esimerkiksi maalivahdin näkökulmasta kuvaa alkulämmittelyistä. Mahdollisuuksia on paljon ja katsojan kannalta on tietenkin kiva, kun saa aivan uudenlaista näkymää kentän tapahtumiin.

 

kyparakamera.PNG

 

Mikitykset valmentajille

 

Mikitysten Käyttäminen on uutta tekemistä Liigan tv-tuotannossa, mutta nyt tätäkin ominaisuutta päästään testaamaan ensimmäistä kertaa. Tulevaisuudessa mikitysten käyttäminen mahdollisesti lisääntyy, mikäli katsojat saavat tästä lisäarvoa jääkiekon katseluun.


Jos ottelussa on mikitykset käytössä, niin mikitettynä on molempien joukkueiden valmentajat. Näin saadaan tasapuolisesti molempien joukkueiden faneille tarinoita suoraan vaihtopenkin takaa. Otteita mikrofoneista voidaan ajaa livelähetyksessä aikalisillä ja power beakeilla tai jälkeenpäin studiolähetyksissä.

 

Valmentajien mikittämisen lisäksi toivoisin itse myös pelaajien mikittämistä tulevaisuudessa mahdollisimman kattavasti. Olisihan se nyt hienoa kuulla sopivien taisteluparien jutustelua kentällä tai kuinka vastustajan kultakypärää pyritään psyykkaamaan pelin aikana ja ratkaisuhetkillä. Yksi omista suosikeista olisi myös kuulla Lasse Kukkosen tarinoita Kärppien takalinjoilla, kun mestari ohjeistaa nuorempia junnuja oikeille raiteille.

 

Kenet sinä haluaisit mikittää valmentajista tai pelaajista?

0 tykkäystä
0 vastausta
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.