Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 63891
Kirjoituksia 174017

Liiga-kauden parhaat tulokkaat, hankinnat ja sensaatiotHighlighted

Liiga-kauden parhaat tulokkaat, hankinnat ja sensaatiot

Moderaattori
Viestejä 1 469 kpl

Liiga-kauden parhaat tulokkaat, hankinnat ja sensaatiot

1/5

Studiotiimi Ismo Lehkonen, Ari Vallin ja Tuomas NyholmStudiotiimi Ismo Lehkonen, Ari Vallin ja Tuomas Nyholm

Kaikki tässä kirjoituksessa esitellyt listaukset ovat Telian Liigatiimin näkemyksiä, eli listat on luotu Ari Vallinin, Ismo Lehkosen ja Tuomas Nyholmin toimesta. Itse arvostan suuresti näitä jääkiekon asiantuntijoita, joten halusin nostaa nämä listaukset esille myös artikkelin muodossa. Samoja nimiä on toki pyörinyt aktiivisesti myös somekeskustelijoiden kommenteissa, joten näitä näkemyksiä varmasti jakaa moni muukin.

 

Kauden parhaat tulokkaat


Tässä listauksessa olevat pelaajat olivat kaikki mukana myös nuorten jääkiekon U20 maailmanmestaruus joukkueessa. Pelaajien järjestys listalla olisi voinut olla aika pitkälle millainen vain, mutta itseoikeutetusti 1. sijalla on Kaapo Kakko. Tästä ei liene kiistaa, kun katsoo mitä tahansa mittareita tämän kauden peliesityksistä. Kaapo taistelee täysin ansaitusti myös NHL:n tulevan kesän draftissa ykkösvarauksen paikasta. Koskaan aiemmin ei ole suomalaista pelaajaa varattu ensimmäisenä NHL:n, joten kyseessä on varsin ainutlaatuinen tilaisuus.


Mielestäni kaikkia näitä nuoria tähtiä yhdistää ennakkoluuloton pelaaminen, jossa hyödynnetään jokaisen omia vahvuuksia loistavasti. Jokainen on myös saanut merkittävää tulosta aikaan ja vakiinnuttanut ison roolin omassa seurajoukkueessaan. Illasta ja pelistä toiseen nämä nuorukaiset nousevat peliesityksillään parrasvaloihin. Seuratkaa siis näitä taitureita tarkkuudella nyt loppukauden ajan, kun saamme vielä nauttia heidän peliesityksistä kotimaisessa Liigassa. Useampi lähtee varmasti rapakon taakse jo ensi kaudeksi.

 

Liiga kauden parhaat tulokkaat. Korjaus: (Aleksi Heponiemi, Kärpät)Liiga kauden parhaat tulokkaat. Korjaus: (Aleksi Heponiemi, Kärpät)

 

Kauden parhaat hankinnat

 

Kovimmaksi hankinnaksi on osoittautunut Justin Danforth Lukon joukkueesta. Justin on nostanut tasoaan hurjasti ja sitä kautta saanut isoa roolia omassa joukkueessaan. Pelaaja tulee taistelemaan loppukauden aikana jopa pistepörssin voitosta tai vähintään kärkisijoista. Tällä hetkellä Danforth on pistepörssin sijalla 5. tehoilla 16 + 33 =49. Tahti on ollut erittäin kova, joten ei ole lainkaan ihme, kun Lukko päätti hyödyntää sopimuksessa olleen option ja sitä kautta Justin Danforth jatkaa Lukon paidassa myös ensi kaudella.

 

Hynek Zohorna on listalla kakkosena ja on ollut koko kauden erittäin tärkeä pelaaja Pelicansille. Mies kantoi pitkään kultakypärää ja oli illasta toiseen ratkaisevassa roolissa joukkueensa peleissä. Pelaajan ja joukkueen kannalta murheellinen tilanne oli, kun Hynek loukkaantui EHT turnauksessa ja on ollut siitä lähtien sivussa. Toistaiseksi ei ole tiedossa, milloin taituri pääsee takaisin kaukaloon, mutta toivottavasti vielä tällä kaudella.

 

Liiga kauden parhaat hankinnatLiiga kauden parhaat hankinnat

 

Kovimmat läpimurtopelaajat

 

Täysin ansaitusti tämän listauksen kärjessä on Pelicansin huippupuolustaja Oliwer Kaski. Tämä hyökkäyssuuntaan erittäin vahva peluri on ollut koko kauden ajan ehdotonta eliittiä ja tärkeä ratkaisupelaaja Pelicansille. Tällä hetkellä Kaski on pistepörssissä sijalla 6. ja taistelee aivan kärkisijoituksista. Tehoja on kertynyt 54 ottelussa 16 + 30 =46. Näillä suorituksilla ansaitaan puolustajien pistepörssin ylivoiman 1. sija ja jopa kaikkien aikojen puolustajien pistepörssissä sijoitus 12. joka voi vielä muuttua, mikäli jäljellä olevissa otteluissa syntyy lisää tehopisteitä. Nämä on oikeasti todella hurjia lukuja.

 

Liiga läpimurtopelaajatLiiga läpimurtopelaajat

Liigan kaikkien aikojen puolustajien yhden kauden piste-ennätyksetLiigan kaikkien aikojen puolustajien yhden kauden piste-ennätykset

 

 

Mitä mieltä itse olet näistä listoista, olisitko muuttanut jotakin?

 

Lue myös nämä

Kaapo Kakko - tuleva NHL draftin ykkösvaraus

Iikka Kangasniemi - tehokas pieni taituri

0 tykkäystä
4 vastausta
Highlighted

Konkari
Viestejä 671 kpl

2/5

Kommentoinpa tuohon parhaat tulokkaat kohtaan.

 

En kyllä allekirjoita täysin tuota raadin järjestystä: 1. Kaapo Kakko, 2. Aleksi Heponiemi.

Varmaan Kakko on hyvä tulevaisuuden lupaus, mutta tällä hetkellä kyllä Heponiemi on selvästi valmiimpi pelaaja kuin Kakko. Siinä mielessä hän on mielestäni parempi tulokas.

 

Perusteluina lyötyy esim tilastot. 

Kakko: 40 ottelusta 33 pistettä, tehotilasto +2

Heponiemi: 46 ottelua 44 pistettä, tehotilasto +17

 

Kiinnittäisin huomiota nimenoaan tuohon tehotilastoon. Lisäksi laukaisuprosenttikin on Heponiemen hyväksi 13,7 vs. 9,7.

Tietenkin tuota tehotilastoa heikentää TPS:n ja Kakon osalta TPS:n ylipäätänsä huono maalisuhde, joka on vain parikymmentä maalia plussalla. Toisin kuin Kärpillä liki 100 plussalla! 

 

Ja noin muutenkin yleensä kannattaa pelaajista tutkia kokonaisuuksia, eikä vain jotain yhtä ominaisuutta. Ei sinällään mitään HPK:ta vastaan, mutta on keskikastin yläpuolella oleva joukkue ja sen kaksi parasta pistemiestä ovat tehotilastolukemilla +1 ja -2. Toinen saanut YV pisteitä 7 ja tonen 5. Ei siinäkään mitään järisyttävää. Otetaan vastaava tilanne esim. HIFK:n osalta. Siellä paras pistemies Erik Thorell on tehotilastossa lukemalla +24. 

Aivan omia lukemiaan vetää Ville Leskinen Kärpistä, mutta huomionarvoista on KooKoon Malte Strömwall. Hän on erittäin kova pistemies yv:llä, mutta niinkin heikon menestyksen joukkueessa on tehotilastossa lukemalla +5. Erittäin hyvä suoritus. Tämän kaverin olisi varmaan moni seura halunnut itselleen loppukaudeksi.

 

Että näin....

Highlighted

Moderaattori
Viestejä 1 469 kpl

3/5

Erittäin hyvää pohdintaa!

Jonkun verran tullut seurattua molempien junnujen pelejä tällä kaudella ja tänään taas Kaapon peli tarkempaan seurantaan. Sanoisin, että molemmat on erittäin valmiita ja taitavia pelaajia, joten kyvyt riittävät ihan varmasti jo ensi kaudeksi NHL:n puolelle. Uskoisin että homma lähtee toimimaan sielläkin jo heti alkuun tyylikkäästi, kuten Sebastian Ahollakin aikanaan.

 

Tilastot ei tietysti sinällään kaikkea kerro ja niitä voidaan tutkia niin monesta vinkkelistä. Pelaajien tilastoihin vaikuttaa myös merkittävästi muun ympärillä olevan joukkueen ja pelaajien tekemiset. Väittäisin että esimerkiksi Malte olisi saanut paljon enemmän aikaan jossain paremmassa joukkueessa. Tässä mielessä Heponiemi pelaa siis parhaassa mahdollisessa orkesterissa, kun puolustuspeli on täyttä timanttia ja maalivahtipeli samoin. 

 

Maalintekoa jos tilastoista zoomataan, niin tilastot menee seuraavasti

Kaapo Kakko 40 ottelua 19 maalia = 0,475 maalia / ottelu

Aleksi Heponiemi 46 ottelua 16 maalia = 0,348 maalia / ottelu

 

Kakon tilasto on kova verrattuna myös muihin kautta aikain

kaapokakkotilasto.PNG

0 tykkäystä
Highlighted

Konkari
Viestejä 671 kpl

4/5

Ihan totta edellinenkin.

 

Pelkästään maalien tekeminen henkilökohtaisesti ei ole ratkaisevaa, joten myös syötöt ovat tärkeitä ja useinkin jopa lopputuloksen kannalta avainasemassa.

 

Ilman muuta koko kentällisen merkitys: puolustajat ja hyökkäysketjun muut jäsenet, määrää pitkälti jokaisen pelaajan tehotilastoa. Maalivahtia tietenkään unohtamatta. Siinä mielessä Heponiemellä on ollut "helppo" pelata ja tehdä plus-tulosta koko kauden. On syytä tietenkin muistaa, että koko kauden Heponiemen ketjukaverina on ollut toinen nuori, ei tosin enää tulokas, Rasmus Kupari. Silti on mennyt hyvin. Kolmantena lenkkinä oli ennen valitettavaa loukkaantumista Mika Pyörälä, joka oli mitä sopivin kaveri näiden nuorten ketjuun. Puolutus ja Mika hoiti, ettei omiin mene juurikaan.

 

Palatakseni vielä tuohon pisteisiin ja maalien tekemiseen.

Kärppien Jussi Jokinen on oiva esimerkki  "syöttökoneesta". Pelannut 10 ottelua ja pisteitä 15. Maaleja 2 syöttöjä 13. Myös 10 ottelun tehotilasto +8. Samalla tahdilla, jos olisi pelannut nyt vaikka 40 ottelua, se olisi huimat +32. Maaleja tarvitaan, muttei se saa olla henkilökohtaisesti jonkun pelaajan mittari hyvyydestä. Jääkiekossa ei voi olla vain pelkkä "maaliruisku" ja pelata esim. vain ylivoimaa. Vertaa vaikka pesäpallon jokerilyöjään. Mitä tekee pelaajalla joka mättää ylivoimalla maaleja rutosti, mutta ottaa muutoin tasakentällisin ollessaan kentällä takkiin moninkertaisesti...ei mitään. Pitäisi aina istuttaa viltissä ja vain yv:llä kentälle, ei onnistu nykysääntöjen mukaisten kokoonpanojen puitteissa.

 

 

0 tykkäystä
Highlighted

Moderaattori
Viestejä 1 469 kpl

5/5

Maalinteko voi olla silloin valtti jos on siinä yhtä kova, kuin Ovechkin tai Laine. Kuten tällä kaudella NHL:ssä nähty, niin Laineen peli näyttää silloin heikolta kun maaleja ei synny. Uskoisin kuitenkin, että se maalijyvä sieltä taas löytyy, kun kaikki taito ja erityisosaaminen tähän on olemassa. Kakko ja Heponiemi on selvästi kokonaisvaltaisempia ja monipuolisempia pelaajia, kuin Patrik Laine.

 

Mielenkiintoista nähdä, millä varausnumeroilla näitä junnuja tänä vuonna varataan NHL draftissa.

 

Pakko myöntää, että Jussi Jokinen on pelannut vieläkin vahvemmin, kuin itse osasin kuvitella. Toki tiesin, että taidot on edelleen tallella ja etenkin ylivoimaan huikea lisä Kärpille. Yllätyin kuitenkin, että peli löytyi uusien ketjukavereiden kanssa heti ensimmäisessä pelissä niin loistavasti. Käytännössähän ensimmäisen erän jälkeen homma oli ihan jiirissä Hymiö Onnellinen

0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.