peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
53464 Jäsentä
153464 Kirjoitusta
Uusi käyttäjä, aloita täältä
^

Keskustele. Kerro kokemuksistasi. Ratko ongelmia. Testaile uusia makeita juttuja.

ALOITA HAUSTA

Etsimästäsi aiheesta voi löytyä jo valmiita keskusteluita tai artikkeleita. Jos ei, aloita uusi keskustelu.

HAKUUN

VERTAISTUKI

Yhteisössämme jäsenet ovat tähtiä. Törmäät nopeasti VIP-jäseniimme. Mukana on ajoittain myös telialaisia.

TUTUSTU

OLE AVULIAS

Paina peukkua hyville kommenteille. Merkitse ratkaisuksi vastaus, joka ratkaisi ongelmasi. Neuvo muita.

YHTEISÖN SÄÄNNÖT

Liiga – missä mennään kohti kevättä?Moderaattori
Moderaattori
Rekisteröitynyt: ‎29-01-2015
Kirjoituksia: 117
1/2

Liiga – missä mennään kohti kevättä?

Liiga_viides-ketju.jpg

 

Runkosarja alkaa olla jo voiton puolella ja kamppailu pudotuspelipaikoista käy kiivaana. Playoffsien 1. kierros lähtee käyntiin 16.3. Millaisissa asetelmissa joukkueet ovat tällä hetkellä? Mitkä ovat viimeisimmät kuumat hankinnat ja tapahtumat? Tarkastellaan joukkueiden matkaa kohti kevättä hieman tarkemmin.

 

Sarjataulukko_Liigavahti.PNG

Pelicans
Lahtelainen kiekko liitää korkealla. Joukkue on tammikuun ehdottomia onnistujia ja taistelee tällä hetkellä jopa Liigan runkosarjan 2. paikasta. Tätä ei olisi välttämättä moni ennustanut ennen kauden alkua. Pelicans on kymmenen kierroksen kuntopuntarin kolmantena sekä omaa Liigan parhaan ylivoimaprosentin. Pelicans ja SaiPa pelasivat mielenkiintoisen kamppailun Tallinnassa tammikuun loppupuolella ja hienolle tapahtumalle lupaillaan jatkumoa ensi kaudella.Pelicans.PNG

Intohimolla työskentelevä valmennuskaksikko Ville Nieminen ja Pasi Nurminen ovat tuoneet joukkueen yhteen ja huomattavaa on myös se, että useampi pelaaja on jo nyt tehnyt uuden oman kauden piste-ennätyksensä. Puolustaja Oliwer Kaski on valittu Liigan tammikuun parhaaksi pelaajaksi ja äänestyksessä oli mukana myös Pelicansin maalivahti Juho Olkinuora. Joukkue vahvisti puolustuspäätään hankkimalla 28-vuotiaan kanadalaispuolustajan Jordan Rowleyn. Pelicans tähtää peliesityksillään pitkälle playoffseissa, mutta nähtäväksi jää mihin asti lento kantaa.

 

Ässät

On varmasti turvallista sanoa, että Ässien kuluva kausi on ollut etenkin tuloksellisesti haasteellinen. Tämä on johtanut siihen, että haaveet pudotuspelipaikasta tässä vaiheessa alkavat olla jo menetetyt. Pudotuspeliviivan paremmalle puolelle on matkaa reilusti ja joukkue on Liigan perän pitäjänä selvällä piste-erolla. Keskustelut ovat käyneet Porissa kuumina valmennuksen osalta pitkin kautta ja ilmeisimmin HIFK:sta potkut saanut Ari-Pekka Selin on siirtymässä Ässien peräsimeen ensi kaudesta alkaen Pasi Kaukorannan sinnitellessä kuluvan kauden päätökseen kyseisessä tehtävässä.Ässät.PNG
Ässien kevät näyttäisi siis päättyvän tällä kaudella lyhyeen, joten taloudellisen tilanteen pelastamiseksi pelaajia on liikkunut tammikuusta alkaen Ässistä ulos jo useampi. Lähteä on saanut mm. Sakari Salminen, Niko Peltola, Juho Tommila sekä Jarno Kärki. Joukkueessa on kuitenkin juhlittu pyöreitä, kun Jyri Marttinen sai 700 ja Tuomas Huhtanen sekä Severi Sillanpää 500 liigaottelua täyteen. Tilastoja voi vielä koettaa kaunistella, mutta porilaiset kohdistanevat katseensa kohti ensi kautta ja suorittavat kuitenkin kauden kunnialla loppuun asti.

 

TPS

Suomen Turussa on nähty tällä kaudella pisteiden valossa hyvää suorittamista. Joukkueen materiaali on kuitenkin sieltä Liigan paremmasta päästä, joten tätä sopii odottaakin. TPS on vahvasti kiinni runkosarjan 2. paikassa ja sarjan tasaisuuden vuoksi näemmekin siitä vielä hyvän taiston ennen pudotuspelejä. Kymmenen kierroksen kuntopuntaria katsellessa TPS ei ole kärkipäässä, mutta joukkueen katseet ovat varmasti kiinni mestaruudessa playoffsien alkaessa. TPS ansaitsi kunniaa myös kaukalon ulkopuolella, sillä sen alkushow palkittiin parhaana toteutuksena Vuoden Mainos 2019 -gaalassa ja seura sai Varsinais-Suomen Urheilugaalassa useita muita palkintoja.TPS.PNG
Pelaajaliikennettä Turussa ei ole suuremmin tapahtunut. Tammikuun puolella puolustuspäästä Brandon Gormleyn sopimus purettiin ja tilalle hankittiin aiemmin Jukureita edustanut Aleksi Salonen. Myös TUTOsta tuli maalivahtiosastolle hetkellistä vahvistusta maajoukkuekomennusten vuoksi. Erityisesti Lauri Korpikosken paluuta odotellaan helmikuussa, joten ei muuta kuin sairastupaa tyhjäksi ja timantin hiontaan, jotta playoffseissa ollaan parhaimmillaan.

 

KalPa

Joukkue taistelee kynsin ja hampain pääsystä pudotuspeleihin. Mitään luovutuksen merkkejä ei ole havaittavissa eikä siihen ole varaakaan, kun joukkue on vielä siellä pudotuspeliviivan heikommalla puolella. Tilastojen valossa KalPa pyörii sarjan keskikastissa tai hieman sen alapuolella, kun katsotaan kuntopuntareita, erikoistilannepelaamista tai maalimääriä. Myös KalPan riveistä Eetu Luostarinen ja Otto Leskinen saivat maajoukkuekutsun EHT-turnaukseen.
Kalpa.PNG

Kuopiolaisia ovat vaivanneet harmilliset loukkaantumiset, mutta joukkue on tehnyt myös toimen piteitä asialle. Tammikuun lopulla KalPa ilmoitti hankkineensa kaksi vahvistusta riveihinsä: Kärpistä Jyri Junnilan tuomaan vahvistusta hyökkäyspäähän sekä alivoimapelaamiseen ja Ilkka Pikkaraisen Saksan DEL2-sarjasta tuomaan kokemusta sekä johtajuutta. Peliliikkeitä on tehty, joten nyt halutaan tulosta. Nähtäväksi jää, saako Sami Kapanen valmennustiimeineen porukasta kaiken tarpeellisen tarpeellisen irti, jotta kuopiolaiset nähdään vielä pudotuspeleissä tällä kaudella.

 

KooKoo

KooKoo on oikeastaan KalPan kanssa lähes samanlaisessa tilanteessa sarjataulukon suhteen eli toiveet pudotuspeleistä ovat vielä elossa. Tilanne kouvolalaisilla on kuitenkin hieman tukalampi sillä pudotuspeliviiva alkaa karata jo pelottavan kauas. Joukkue ui melko matalalla vielä tammikuussa, mutta taistelu jatkuu. Huomionarvoisena asiana se, että joukkueen ylivoimaprosentti on Liigan parhaimmistoa ja Andrei Hakulinen lähtee maajoukkueen mukaan jälleen EHT:lle.
KooKoo.PNG
KooKoo joutui tammikuun alkupuolella tekemään sen ikävän ratkaisun ja vapauttamaan silloisen valmentajan Tuomas Tuokkolan tehtävistään. Tulokset painoivat puntarissa liikaa ja tilalle astui apuvalmentajan paikalta Mikko Heiskanen. Huippukautta pelaava Malte Strömwall taistelee vielä Liigan pistekuninkuudesta. Uusiin haasteisiin on vapautettu lainapestillä JYPistä ollut Henri Kanninen ja Mestiksen puolelle on lähetetty Ville Järvinen sekä Niki Koskinen. KooKoolta vaaditaan kauden parasta ja hieman onneakin matkaan, jotta playoff-pelejä pelataan vielä tänä keväänä Kouvolassa.

 

Ilves

Sarjataulukkoa katsellessa Ilves sijoittuu sarjan tiukkaakin tiukempaan keskikastiin, jossa lopullisia runkosarjan sijoituksia varmasti haetaan ihan viimeisiä otteluita myöten. Ilves todennäköisesti kuitenkin hoitaa itsensä pudotuspeleihin, mutta loppusijoitus on vielä auki. Joukkue vaikuttaa sitoutuneelta ja voi yllättää pitkällekin keväällä, mutta se vaatii viilausta erikoistilannepelaamiseen, sillä joukkueen ylivoimaprosentti on Liigan heikommasta päästä ja alivoimaprosentti on huonoin muihin verrattuna. Myös Ilveksestä saatiin edustusta maajoukkueeseen kun Oskari Laaksonen lähtee EHT:lle mukaan.
Ilves.PNG

Tampereella tupsukorvien rivit ovat lähiaikoina vahvistuneet muutamilla hankinnoilla, joten kevään taistoihin lähdetään tosissaan liikkeelle. Niko Peltola tuli Ässistä tuomaan puolustukseen lisävoimia, Toni Henttonen hyökkäykseen syvyyttä SaPKosta sekä nuori tšekkimaalivahti Lukáš Dostál haastamaan maalivahtiosastoa. Tällä hetkellä tamperelaisista Tappara on viemässä pidempää kortta runkosarjan osalta, mutta katsotaan kääntyykö tilanne vielä pudotuspeleissä.

 

HPK

Hämeenlinnassa on kausi sujunut kokonaisuudessaan hienosti. Joukkue porskuttaa sarjataulukon yläkastissa ja sillä on vielä mahdollisuuksia 2. paikan taistossa. Toki heikolla sarjan lopetuksella voi sijoitus pudotakin vielä monta sijaa, joten tarkkuutta vaaditaan. HPK on pelannut hyvää alivoimaa ja onkin sen osalta sarjan kärkipäässä, mutta ylivoimassa on vielä hiottavaa. Kerholla on kuitenkin oivat mahdollisuudet pärjätä pitkälle keväälle, jos askelmerkit osuvat kohdalleen. Hyökkääjä Teemu Turunen johtaa Liigan pistepörssiä ja puolustaja Niklas Friman on valittu jälleen maajoukkueen matkaan EHT-turnaukseen.
HPK.PNG
Hämeenlinnassa varmistettiin valmennus ensi kaudelle eli Antti Pennanen tiimeineen jatkaa työtä Rinkelinmäellä tulevaisuudessakin. Pelaajissa on näkynyt pientä liikehdintää erilaisilla sopimuksilla tammikuusta alkaen. Rasmus Reijola tuli Mestiksestä vahvistamaan maalivahtiosastoa lainasopimuksella 14.2. asti ja Emil Larmi alkaa olla taas pelikunnossa. Hyökkääjä Jaakko Kuusisto siirtyi lainalle KeuPaan 15.2. asti olevalla sopimuksella. Ikävempinä uutisina Philippe Cornet sekä Markus Nenonen ovat poissa runkosarjan loppuun asti ja Janne Lahti kenties pidempään. Tämän myötä Henri Kanninen hankittiin loppukaudeksi JYPistä Hämeenlinnaan hyökkäyksen tueksi. Mikäli sairastupa pienenee pudotuspeleihin, joukkue on valmis taistelemaan kärkisijoista.

 

SaiPa

”Idän Sputkit” ovat valmiita taistelemaan kevään jatkopeleistä. Joukkue on kiinnittänyt paikkansa sarjan keskikastissa ja pisteiden valossa se on nykyisellä tahdilla menossa runkosarjasta pidemmälle. Varaa lepsuiluun ei kuitenkaan ole, sillä pudotuspeliviiva on melko lähellä. Alivoimapelissä joukkue on onnistunut melko hyvin ja ylivoimassa mennään sarjan keskikastissa. Kymmenen ottelun kuntopuntarissakin joukkue kiitää tasaisesti sarjan puolessa välissä. Varmaa suorittamista siis. SaiPa kamppaili Pelicansin kanssa tammikuussa Viron puolella pelatussa ottelussa hienon matsin. Ville Koho sai kunnioitettavat 800 ottelua täyteen Liigassa ja pelkästään SaiPan paidassa.
SaiPA.PNG

Playoffsit ovat varmasti lappeenrantalaisten tavoitteena ja siellä pärjääminen mahdollisimman hyvin. Joukkue nojaa tarvittaessa kumpaan maalivahtiinsa tahansa, joten se on pidemmälle mentäessa etu. Liigan pelaajien pistepörssistä ei käripäästä löydy lappeenrantalaisia, mutta SaiPassa onnistumisia on pelaajien pisteissä tullut laajemmalla rintamalla, joka on myös hyvä juttu. Pelaajaliikehdintää ei ole juuri ollut, joten nähtäväksi jää kuinka pitkälle Tero Lehterä johtaa joukkonsa.

 

Kärpät

Oululaisilla menee paremmin kuin hyvin. Voisi melkein sanoa heidän olleen ylivoimaisia tällä kaudella muihin verrattuna. Liigan kärjessä liihottavilla Kärpillä on eniten tehtyjä ja vähiten päästettyjä maaleja, alivoima sarjan parasta ja piste-ero seuraavana tulevaan joukkueeseen on jo melkoinen. Kärpät tulevat voittamaan Liigan runkosarjan ja pudotuspeleissä vastaantulevilla vastustajilla riittää tekemistä oululaisten kanssa. Kärpistä maajoukkueeseen valittiin EHT-turnaukseen maalivahti Veini Vehviläinen ja hyökkääjät Ville Leskinen sekä Rasmus Kupari, joka kuitenkin joutuu jättämään turnauksen väliin loukkaantumisen vuoksi.
Kärpät.PNG
Lasse Kukkosesta tuli eniten liigaotteluita Kärpissä pelannut pelaaja ja jo valmiiksi nimekäs joukkue sai tammikuussa vielä supervahvistuksena Jussi Jokisen kokoonpanoonsa. Radek Koblizekille tuli myös kutsu Tšekin A-maajoukkueeseen EHT:lle. Jyri Junnilan sopimus purettiin ja hän siirtyikin KalPan mukaan jatkossa. Kärpät tekivät pinon lainasopimuksia maajoukkuetauon ajaksi, joten joukkuetta tulevat vahvistamaan hetkellisesti Samuel Jukuri, Julius Hermonen, Joona Huttula sekä Jesse Koskenkorva. Kärpille kelpaa vain yksi asia ja se on kultamitali.

 

Jukurit

Jukureiden kausi on ollut tulosten osalta mollivoittoinen. Joukkue kiikkuu sarjan peräpäässä ja nouseminen pudotuspeleihin näyttää tässä vaiheessa jo liian vaikealta. Häntäpään joukkueista Jukurit on kuitenkin päästänyt vähiten maaleja, mutta esimerkiksi ylivoima ja maalinteko on tilastojen valossa sakannut. Kymmenen ottelun kuntopuntarissa joukkue on Liigan peräpäässä, joten loppukiriä ei oikein nähty tai se jää liian myöhäiseksi. Jukurien puolustaja Mikko Kokkonen sai valinnan pikkuleijonien (U-18) viiden maan turnaukseen. Jukurit selkeästi lyö panoksia tulevaisuuteen, sillä se nimitti uudeksi urheilutoimenjohtajaksi Jukka Holtarin. Isoa kuvaa lähdetään siis maalaamaan.
Jukurit.PNG

Kristian Tanus tuli Tapparasta Jukureihin aluksi vain 15.2. asti kestävällä sopimuksella, mutta se myöhemmin jatkettiin kestämään kevääseen 2020 saakka. Teemu Suhonen siirtyi puolestaan Jukureista Tapparaan vuokralle loppukaudeksi. Jukurien maalivahti Juhana Aho lähti pelaamaan muutaman ottelun Erste Bank Eishockey Ligassa pelaavan Dornbirner EC:n paitaan. Aleksi Salosen sopimus purettiin myös tammikuun vaihteessa. Sopimus olisi kattanut myös ensi kauden. Mika Partanen lähti lainasopimuksella Sveitsiin Lausanneen pelaamaan loppukaudeksi. Näillä näkymin Jukurit eivät saa tällä kaudella pudotuspelejä käyntiin, joten katseet suuntaavat tulevaisuuteen.

 

HIFK

Helsingissä tutkitaan sarjataulukkoa tarkasti, sillä myös HIFK kuuluu tuohon tasaiseen pudotuspeleistä kamppailevaan keskikastiin. HIFK voi vielä hyvin mennä kuuden parhaan joukkoon korkeallekin tai jäädä 7-10 sijoille, joten tiukka loppurutistus vaaditaan heiltäkin. Voidaan sanoa, että Helsingissä ei olla tyytyväisiä, mikäli joudutaan ”sääliplayoffseihin”. Punanuttujen materiaalilla kuuluisi yleensä taistella kärkisijoista, mutta niistä joukkue voi vielä taistellakin ainakin pudotuspeleissä. Puolustaja Markus Kankaanperä juhli tuhannen liigaottelun merkkipaalua tammikuussa. Joukkueen erikoistilannepelaaminen on ollut hyvällä tasolla, joka on tärkeä asia tulevia pelejä ajatellen.
HIFK.PNG
Valmennuksessa saavutettiin ensin myös komea merkkipaalu, kun Ari-Pekka Selin sai 600 liigaottelua täyteen päävalmentajana. Tästä ei kauaa kulunut, kunnes apuvalmentaja Jarno Pikkarainen nostettiin päävalmentajaksi ja Ari-Pekka Selin sai lähteä. Joukkueen tuloksellinen menestys painoi vaakakupissa ja jotain oli tehtävä. HIFK teki myös muutaman hankinnan tammikuun puolella kun puolustaja Joonas Lyytinen palasi Pohjois-Amerikasta vahvistamaan joukkueen takalinjoja ja hyökkääjä Jasse Ikonen tuli tuomaan monipuolisuutta hyökkäykseen. Valmentajarumba toi kysymysmerkkejä HIFK:n tilanteeseen, mutta mikäli Pikkarainen onnistuu pestissään, on helsinkiläisillä mahdollisuudet mennä pitkälle keväällä.

 

Sport

Vaasalaiset kiikkuvat tällä hetkellä pudotuspeliviivan alapuolella, mutta omaavat vielä hyvät mahdollisuudet vielä playoffseihin. Harmillisesti Sport majailee kuitenkin kymmenen ottelun kuntopuntarissa Liigan viimeisenä, joten suunnanmuutosta kaivataan, jotta Vaasassa pelataan vielä runkosarjankin jälkeen. Huomion arvoisena asiana se, että Sport on tehnyt Liigan toiseksi eniten maaleja Kärppien jälkeen, mutta toisaalta myös päästänyt eniten maaleja sarjassa. Sportilla onkin kaksi pelaajaa pistepörssin kymmenen parhaan joukossa, joista Antti Kalapudas valittiin myös Suomen maajoukkueen mukaan EHT:lle.
Sport.PNG

Vaasasta kantautui myös ikäviä uutisia, sillä vaikeasta loukkaantumisesta kärsinyt Joonas Komulainen joutui lopettamaan uransa. Myös Colby Robak on loppukauden sivussa loukkaantumisen vuoksi. Mestiksen puolella Hermeksessä lainalla ollut Miro Lehtimäki palasi Sportin kokoonpanoon ja hänet valittiinkin lähiaikoina Mestiksen viikon pelaajaksi. Valentin Claireaux kutsuttiin Ranskan maajoukkueen mukaan Itävallassa pelattavaan neljän maan turnaukseen. Juho Tommila tuli Ässistä vahvistamaan Sportin puolustusta ja hyökkääjä Jesse Koskenkorva yhden ottelun lainalle Kärpistä. Kuparisaaren kilpahallin katto on ollut kovilla suuren lumimäärän vuoksi ja halli oli hetken suljettunakin varotoimenpiteenä. Lumen poistojen ansiosta Vaasassa pelataan kuitenkin normaalisti Liigaa.

 

Lukko

Liiga on säilynyt varsin tasaisena etenkin keskikastin osalta ja Lukko on hieman sen paremmalla puolella. Joukkueella on hyvät mahdollisuudet pitää paikka kuuden parhaan joukossa, joten hyvää lopetusta runkosarjalle vaaditaan. Lukolla on parannettavaa ylivoimapelinsä kanssa, joten se on ainakin selkeä kehityskohde vielä pudotuspelejä ajatellen. Ulkomaalaisvahvistuksista Justin Danforthilla on ollut onnistunut kausi ja hän löytyykin Liigan pistepörssin kymmenen parhaan joukosta. Joukkue on menestynyt hyvin tasaisesti kotona sekä vieraissa pelatessa.
Lukko.PNG

Puolustaja Antti Palojärvi siirtyi näillä näkymin loppukaudeksi Mestikseen SaPKoon pelaamaan. Joukkue hankkikin puolustukseen Miska Kukkosen, joka ikäväkseen loukkaantui myös melko nopeasti. Lukko sai kuitenkin tammikuun lopulla hieman sairastupaansa tyhjemmäksi. Lukko kiinnitti hampaansa isompaan kalaan ja hankki Saksan DEL-liigasta Vili Sopasen tuomaan tehoja tuleviin vääntöihin. Tähän ainakin Raumalla luotetaan ja Lukko voi ollakin yksi yllättäjistä keväisen auringon paisteessa.

 

Tappara

Kärpät on kiinnittänyt paikkansa runkosarjan voittoon, mutta Tappara haluaa seuraavan sijan. Sarjan 2. paikasta käydään tiukka kamppailu loppuun asti useamman joukkueen välillä, joten Tapparalta odotetaan kovia otteita jatkossakin. Hyvällä pohjalla joukkue ainakin on menossa kohti playoffseja, sillä kymmenen ottelun kuntopuntarissa Tappara tulee Kärppien perässä toisena tällä hetkellä. Erikoistilannepelaamisessa ei tilastojen valossa ole juurikaan moitittavaa, mutta Tappara ottaa myös itse vähän jäähyjä verrattuna muihin joukkueisiin. Kristian Kuusela on lähellä pistepörssin kärkeä ja Niko Ojamäki sai jälleen kutsun Leijoniin EHT-turnaukseen.
Tappara.PNG

Joukkue on kärsinyt jonkun verran loukkaantumisista. Tammikuussa sairastuvalta palasi muutamia poissaolijoita, mutta osa palaajista joutui sivuun uudelleen. Tälläkin hetkellä kokoonpanosta puuttuu nippu pelaajia, joten Tappara hankkikin loppukauden lainasopimuksella Jukureissa pelanneen Teemu Suhosen remmiinsä. Myös muutamia liigadebyyttejä on nähty, kun A-nuorten kapteeni Jeremi Wehmas sekä LeKin Anton Ollikainen pääsivät piirtämään ensi vedot Liigassa. Hyökkääjä Kristian Tanus lähti lainalle Jukureihin, mutta Tappara sai vielä vahvistusta maalivahtiosastolle hankkimalla ECHL:stä Miroslav Sobodan. Verkonvartijoista ei pitäisi ainakaan jäädä kiinni Tapparalla ja uskon, että joukkue nähdään tänäkin vuonna ihan siellä terävimmässä kärjessä.

 

JYP

Jyväskyläläiset roikkuvat pudotuspelipaikassa kiinni ja ovat tällä hetkellä viimeisenä menossa kohti playoffseja. Kuten todettua, tilanteet voivat muuttua nopeasti sarjan keskivaiheilla, joten nyt vaaditaan fyysistä ja henkistä kanttia loppuvetoihin. Erikoistilannepelaamisesta joukkue voi taputtaa itseään selkään, sillä sen alivoimapelaaminen on sarjan parhaimmistoa. Erikoisuutena todettakoon, että JYPin maalimäärät ovat sarjan pienimmästä päästä eli joukkue on päästänyt sarjan toiseksi vähiten ja tehnyt kolmanneksi vähiten maaleja. JYPin Hall Of Fameen jäädytettiin lisää pelinumeroita: #1 Ari-Pekka Siekkinen, #10 Pertti Rastela, #19 Pentti Mikkilä ja #30 Risto Kurkinen.
JYP.PNG
Tammikuun alkupuolella JYP hommasi takalinjoilleen tutun kasvon Saksasta eli Jake Newtonin. Muuten joukkueessa ei ole pelaajarintamalla juuri muutoksia tapahtunut, mutta johdossa enemmänkin. Jukka Holtari lähti urheilutoimenjohtajan paikalta Jukureihin hoitamaan vastaavaa pestiä jatkossa. Holtarin sopimus oli päättymässä muutenkin, mutta sitä aikaistettiin ja JYP hakee uutta henkilöä tähän pestiin. JYPissä tehtiin myös toinen suuri päätös tammikuussa, kun päävalmentaja Lauri Merikivi sai jättää tehtävänsä ja tilalle otettiin kukas muukaan kuin vanha tuttu Risto Dufva. RD näyttäisi saaneenkin kurssin oikeampaan suuntaan JYPin peräsimessä. Nähtäväksi jää, kuinka pitkälle traktori puksuttaa tänä vuonna.

 

Minkälaisia odotuksia sinulla on kevään pudotuspeleistä? Osallistu keskusteluun ja jaa fiilikset ratkaisuhetkistä!

Katso Liigaa TeliaTV:stä!


paras yhteisö.jpgeSIM.jpgliiga.jpg
1 vastaus
Moderaattori
Moderaattori
Rekisteröitynyt: ‎17-12-2014
Kirjoituksia: 1 227
2/2

Vs: Liiga – missä mennään kohti kevättä?

Erittäin mielenkiintoinen runkosarjan loppu tulossa. Ketkä saavat suoran pleijaripaikan, ketkä pääsevät säälipleijareihin ja keiden kohtaloksi jää kauden päättyminen ennen aikojaan. Paljon on vielä avoimia kysymyksiä ja siinä mielessä kiinnostavia pelejä edessä.

 

Pelicansin menestyksestä olen itse ollut todella iloinen ja myös hieman yllättynyt. Pitää kuitenkin muistaa, että tämä on Niemiselle ensimmäinen kausi Liiga-joukkueen päävalmentajana. Runkosarjan lopullisella sijoituksella ei kuitenkaan ole kovin paljon merkitystä, vaan tärkeintä on olla iskussa pleijareiden alkaessa. Tällä hetkellä luotto on kova, että pelikaanilauma on valmis kun tosipelit alkaa.

Oliwer Kaski on tähti!


paras yhteisö.jpgeSIM.jpgliiga.jpg
0 tykkäystä