Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 63931
Kirjoituksia 174102

Liigan UHD-lähetykset alkavat – Nauti entistä terävämmästä kuvanlaadusta kotisohvallasiHighlighted

Liigan UHD-lähetykset alkavat – Nauti entistä terävämmästä kuvanlaadusta kotisohvallasi

Ex-telialainen
Viestejä 955 kpl

Liigan UHD-lähetykset alkavat – Nauti entistä terävämmästä kuvanlaadusta kotisohvallasi

1/37

Liiga UHD copy.png

Liiga-fanit pääsevät nauttimaan entistä terävämmästä kuvanlaadusta, kun Liigan Ultra HD -lähetykset starttaavat 16.3. playoff-otteluiden yhteydessä. Näytämme kevään aikana yhden ottelun UHD-kanavalla joka päivä, kun Liigaa pelataan. Tämä on samalla ensimmäinen kerta Liigan historiassa, kun ottelut ovat nähtävissä UHD-laadulla, joka on peräti neljä kertaa nykyään yleisesti käytössä olevaa Full HD:tä tarkempi. Liiga UHD -kanava näkyy niillä asiakkailla, joilla on käytössään joko Telia Kaapeli-TV tai Telia TV digiboksi.

 

Näin näet Liiga-ottelut UHD-laadulla

 

Avaamme UHD-ottelulähetyksiä varten erillisen Liiga UHD -kanavan, joka löytyy kanavapaikalta 420. UHD-lähetys vaatii riittävän nopean ja vakaan nettiyhteyden ja asettaa omat vaatimuksensa myös televisiolle ja digiboksille. Katso tarkemmat laitevaatimukset alta.


Liiga_UHD-desktop_hero_element-2880x1100_black_n_purple_4_white_BG copy.jpg

Vaihtoehto 1: Jos käytössäsi on Telia TV digiboksi


Liigapassi

 


UHD/4K-televisio

 

 • Laitevalmistajat käyttävät UHD:n lisäksi termejä 4K tai 4K UHD, jotka tarkoittavat kotikäytössä käytännössä samaa asiaa. Varmista, että televisiosi tukee UHD-lähetyksiä. Tarkista myös uutta televisiota ostaessasi, että siinä on tuki UHD-tarkkuudelle. Esimerkiksi tällä hetkellä kaikki verkkokaupassamme myynnissä olevat televisiot tukevat UHD-formaattia. 

  UHD-televisiosi HDMI-portin on myös tuettava Ultra HD -lähetyksiä. Vaikka televisiossa olisi useampi HDMI-portti, voi olla että vain yksi niistä tukea UHD:tä. Testaa tarvittaessa kaikki televisiosi HDMI-portit, tutustu televisiosi käyttöohjeisiin tai ota yhteyttä television valmistajaan.

UHD-digiboksi

 • Tarvitset UHD-lähetyksiä varten meiltä hankitun Arris 5305W -digiboksin. Mallinumero VIP5305 löytyy digiboksin pohjassa olevasta tarrasta. Vanhemmilla digibokseilla Liiga UHD -kanava ei näy lainkaan, vaan digiboksi antaa virheilmoituksen. 

  UHD-kanavat vaativat nopean ja tasaisen nettiyhteyden, joten suosittelemme kytkemään digiboksin reitittimeen paketin mukana tulleella ethernetkaapelilla. Normaalioloissa UHD-kanavat toimivat myös langattomasti, mutta koska WiFi-yhteys on aina herkempi muulle radioliikenteelle, yhteyden on oltava riittävän hyvä digiboksin ja reitittimen välillä.

  Jos käytössäsi on uusin 5305W-digiboksi, mutta televisiosi ei tue UHD-lähetyksiä, näkyy Liiga UHD -kanava nykyisellä HD-tarkkuudella.

  Jos käytössäsi on vanhan mallinen digiboksi, voit vaihtaa sen uuteen UHD-boksiin ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Huomioithan ennen boksin vaihtoa, että uudessa UHD-digiboksissa ei ole Netflix-sovellusta, vaikka sellainen on joistain vanhemmista malleista löytynyt.


Nopea laajakaista

 • Ultra HD -lähetykset vaativat huomattavasti enemmän kaistaa nykyisiin HD-lähetyksiin verrattuna. Tarvitset siis vakaan internet-yhteyden, jonka nopeus on vähintään 25 Mbit/s. Käytännössä tähän päästään valokuitu-, VDSL2- ja mobiiliyhteyksillä.

  ADSL-yhteydellä UHD-lähetykset eivät välttämättä toimi kunnolla, koska todellinen nopeus jää usein alle vaadittavan 25 Mbit/s, varsinkin jos yhteyttä käytetään samanaikaisesti muuhun tarkoitukseen. Sama koskee hybridilaajakaistaa, joka käyttää TV-lähetyksiin pelkkää ADSL-yhteyttä.

  Tarkista laajakaistasi nopeus täältä.

 

Vaihtoehto 2: Jos käytössäsi on Telia Kaapeli-TV

UHD/4K -televisio

 • Varmista, että sekä televisiosi, että sen kaapeliviritin tukee UHD-lähetyksiä. Joissain tapauksissa television näyttöpaneeli voi tukea UHD-formaattia, mutta viritin ei, jolloin UHD-lähetyksiä ei voi katsoa kaapeli-TV:n kautta. Käytännössä tämä ongelma voi koskea muutaman vuoden vanhempia ja edullisen hintaluokan malleja.

  Tarkista myös uutta televisiota ostaessasi, että siinä on tuki UHD:lle. Laitevalmistajat käyttävät UHD:n lisäksi termejä 4K tai 4K UHD, jotka tarkoittavat käytännössä samaa asiaa. Esimerkiksi tällä hetkellä kaikki verkkokaupassamme myynnissä olevat televisiot tukevat UHD-formaattia.


Telia Kaapeli-TV -liittymä ja kaapelikortti

 • Kaapeli TV:ssä Liiga UHD ei vaadi Liigapassia näkyäkseen, vaan kanava tarjotaan lisäetuna kaikille kaapelikortin tilaajille kortin kuukausimaksun hinnalla. Käytännössä kanava näkyy automaattisesti, jos sinulla on Telia Kaapeli-TV -liittymä, kaapelikortti ja televisiosi tukee UHD:ta.

  Voit tarkistaa, että käytössäsi on Telian Kaapeli-TV -liittymä menemällä kanavapaikalle 46 (Himlen TV7). Kyseinen kanava näkyy tuolla kanavapaikalla vain Telian Kaapeli-TV:ssä. Jos Liiga UHD -kanava ei näy, tee kanavahaku uudestaan.


UHD-lähetyksiä jokaisena pelipäivänä

Näytämme jokaisena pelipäivänä 1-2 ottelua Ultra HD -laadulla Liiga UHD-kanavalla. Kierroksen kaikki pelit lähetetään myös normaalilla HD-laadulla joukkueiden omilla kanavapaikoilla. Tiedotamme jokaiselle kierrokselle valitusta UHD-ottelusta täällä Yhteisössä Liigan otteluohjelma ja pelien selostajat -ketjussa. 

Onko sinulla kysyttävää UHD:stä tai nyt avautuvasta Liiga UHD -kanavasta? Otamme kaikki palautteet, häiriöilmoitukset ja kehitysehdotukset mieluusti vastaan. Kysy ja kommentoi joko blogin kommenttikenttään tai Yhteisön UHD-keskusteluketjuun.

Voit tilata Telia TV digiboksin tai kaapelikortin kätevästi verkkokaupastamme tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. He auttavat mielellään kaikissa Liigaan liittyvissä kysymyksissä.

Lue lisää:

- Liiga UHD-kanava nyt auki Telia TV:ssä
Huipputarkat Ultra HD -lähetykset alkavat – Näin saat uudet UHD-kanavat käyttöösi

36 vastausta
Highlighted

Vakiokalustoa ☆
Viestejä 244 kpl

31/37

@Amatoori  kirjoitti:

@Purnipsi  kirjoitti:

Voisin vain kuvitella, että mediatalot eivät näe liigaa rahasampona. Kuitenkin potentiaalisia katsojia on pieni määrä vrt. jalkapallon mestarien liiga, nhl, formulat... Ei yhtiöt voi vain hyvää hyvyyttään esittää ohjelmia. Jos nyt oikein muistan, niin ei Ruutukaan rahaa liigalla tahkonut.


Ei se ole ollut koskaan rahasampo, Nelonen otti takkiin kymmeniä miljoonia sen viiden vuoden aikana mitä liiga siellä oli. Koska hinnat eivät poikkea nykyään paljoakaan Ruudun hinnoista niin luulen että Teliakin jää liigan osalta miinukselle, sen verran ison summan maksavat liigalle. Tätä vasten ymmärrän että halutaan sitoa asiakkaita laajakaistasopimuksiin jne. Se vaan kun Suomessa ei noin vain vaihdella kaapelioperaattoria tai netin tarjoajaa niin homma on hankala asiakkaan näkökulmasta. 


Tähän on pakko kommentoida omalta osaltani, että Telian puuhastelu Liigan kanssa ja valittujen jakelukanavien (lue: ei Android TV sovellusta) niukkuus teki sen, että en tule ikinä Telialta ostamaan yhtään laitetta tai palvelua, en ikinä. Liigasta en osaa vielä tulevan kauden osalta sanoa. Jos pääasiallinen käyttäjä on vielä siinä kunnossa, että pelejä jaksaa/pystyy seuraamaan, niin mahdollisesti, mutta se on tosiaan ainoa mistä - ja siitäkin hyvin vastahakoisesti - suostun Telialle senttiäkään maksamaan. Itse nimittäin näen asian niin, että tässä ei ole oltu millään tapaa asiakaslähtöisesti liikkeellä, vaan aivan liian suuren osuuden strategiassa on vallannut oheismyynti, Liigan käyttäminen sisäänheittotuotteena.

0 tykkäystä
Highlighted

Uusi jäsen
Viestejä 2 kpl

32/37

@Grangi  kirjoitti:

Ihmetouhua kun uhd lähetyksiä ei voi olla saatavilla appletv 4k kautta. Kyseinen versio kun on 4K varten tehty. Ei ole mitään järkeä, että joutuisi ostamaan pelkkää 4K varten ylihintaisen digiboksin jolla ei muuta käyttöä ole. Sama hoituisi appletv 4k / chromecast ultran kautta. 

Esim viaplay tarjoaa satunnaisia futismatseja uhd laadulla ja ne on ihan katsottavissa appletv:n ja chromecast ultran kautta ja toimivat loistavasti. 

 

Tässä nyt haisee pahasti rahastuksen maku. Saadaan digibokseja myytyä tällä keinoin. 


Ja varsinkin, kun liikkeessä luvattiin ATV4K toimivan 4K laadulla lähetysten alkaessa. 

0 tykkäystä
Highlighted

Vakiokalustoa
Viestejä 102 kpl

33/37

@DoggyDogg  kirjoitti:

@Grangi  kirjoitti:

Ihmetouhua kun uhd lähetyksiä ei voi olla saatavilla appletv 4k kautta. Kyseinen versio kun on 4K varten tehty. Ei ole mitään järkeä, että joutuisi ostamaan pelkkää 4K varten ylihintaisen digiboksin jolla ei muuta käyttöä ole. Sama hoituisi appletv 4k / chromecast ultran kautta. 

Esim viaplay tarjoaa satunnaisia futismatseja uhd laadulla ja ne on ihan katsottavissa appletv:n ja chromecast ultran kautta ja toimivat loistavasti. 

 

Tässä nyt haisee pahasti rahastuksen maku. Saadaan digibokseja myytyä tällä keinoin. 


Ja varsinkin, kun liikkeessä luvattiin ATV4K toimivan 4K laadulla lähetysten alkaessa. 


Niin vihjailtiin chromecast ultran kanssa myös mutta tilanne on nyt muuttunut. Myyjät ovat tämän liigan suhteen lupailleet paljon muutakin mikä on paljastunut puppupuheeksi.

Highlighted

Uusi jäsen
Viestejä 2 kpl

34/37

@Amatoori  kirjoitti:

@jessenic  kirjoitti:

Noh Teliahan osti Maikkarin ja C Moren. Jahka EU hyväksyy tuon kaupan, niin löytyy talosta mediapuolen osaamista vuosikymmenten ajalta.


Niimpä teki. Toivottavasti näkyy jossakin sitten kun hyväksyntä tulee, tosin se ei poista sitä ongelmaa että pitää edelleen säästellä kaistaa lähtöpäässä. Periaatteessa tilanne voi huonontua kun Cmoren asiakkaat ovat syömässä samaa dataa..


En siitä osaamisesta tiedä. Ikinä ei ole nettipalvelussa ollut niin paljon ongelmia kuin CMoren F1-lähetysten kanssa. SIelläkin resoluutiona vuonna 2019 720p, 25FPS

Vakiokalustoa ☆
Viestejä 244 kpl

35/37

@Amatoori  kirjoitti:

@DoggyDogg  kirjoitti:

@Grangi  kirjoitti:

Ihmetouhua kun uhd lähetyksiä ei voi olla saatavilla appletv 4k kautta. Kyseinen versio kun on 4K varten tehty. Ei ole mitään järkeä, että joutuisi ostamaan pelkkää 4K varten ylihintaisen digiboksin jolla ei muuta käyttöä ole. Sama hoituisi appletv 4k / chromecast ultran kautta. 

Esim viaplay tarjoaa satunnaisia futismatseja uhd laadulla ja ne on ihan katsottavissa appletv:n ja chromecast ultran kautta ja toimivat loistavasti. 

 

Tässä nyt haisee pahasti rahastuksen maku. Saadaan digibokseja myytyä tällä keinoin. 


Ja varsinkin, kun liikkeessä luvattiin ATV4K toimivan 4K laadulla lähetysten alkaessa. 


Niin vihjailtiin chromecast ultran kanssa myös mutta tilanne on nyt muuttunut. Myyjät ovat tämän liigan suhteen lupailleet paljon muutakin mikä on paljastunut puppupuheeksi.


Onkohan tällaisista lupauksista mustaa valkoisella? Olisi todella mielenkiintoista kuulla Telian puolelta kommentteja, jos myyntinsä on lupaillut jotain muuta, kuin on todellisuudessa tarjota.

0 tykkäystä
Highlighted

Vakiokalustoa
Viestejä 102 kpl

36/37

@mikkooks  kirjoitti:

Onkohan tällaisista lupauksista mustaa valkoisella? Olisi todella mielenkiintoista kuulla Telian puolelta kommentteja, jos myyntinsä on lupaillut jotain muuta, kuin on todellisuudessa tarjota.


Ei ole. Syksyllä kyselin 4k-kuvasta ja vastaus oli että Chromecast Ultra tukee 4k:ta sitten kun se on ajankohtaista. Tukeehan se kyllä että siinä mielessä eivät valehdelleet mutta eivät kyllä sanoneet että Telia ei sitä tule tukemaan. Jatkoajan puolella jollekkin myyjä oli sanonut suoraan että 4k toimii digiboksilla kaikkien operaattoreiden verkossa mutta tämä ei sitten kuitenkaan pitänyt paikkansa. Minusta erittäin harhaanjohtavaa kyllä.

0 tykkäystä
Highlighted

Moderaattori
Viestejä 1 469 kpl

37/37

@Amatoori  kirjoitti:


Ei ole. Syksyllä kyselin 4k-kuvasta ja vastaus oli että Chromecast Ultra tukee 4k:ta sitten kun se on ajankohtaista. Tukeehan se kyllä että siinä mielessä eivät valehdelleet mutta eivät kyllä sanoneet että Telia ei sitä tule tukemaan. Jatkoajan puolella jollekkin myyjä oli sanonut suoraan että 4k toimii digiboksilla kaikkien operaattoreiden verkossa mutta tämä ei sitten kuitenkaan pitänyt paikkansa. Minusta erittäin harhaanjohtavaa kyllä.


UHD -lähetykset tuodaan tosiaan Telia TV -digoboksille muiden operaattoreiden verkkoon ensi kauden aikana. Tämä on alusta lähtien systemaattisesti näin myös viestitty. Kehitystyötä tämän uudistuksen eteen tehdään, jotta muutokset saadaan aikanaan tehtyä. 

0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.