Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 62807
Kirjoituksia 171745

Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2019-2020 – Kovimmat hankinnat ja lähtijätHighlighted
Moderaattori
Rekisteröitynyt: ‎16-12-2014
Kirjoituksia: 944
1/1

Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2019-2020 – Kovimmat hankinnat ja lähtijät

190802_pitsiturnaus_2019_lukko_assat-13.jpg

Liiga-kausi 2019-2020 on jo ovella, joten on paikallaan paneutua kesän aikana tapahtuneisiin pelaajasiirtoihin sekä joukkueiden kovimpiin vahvistuksiin ja lähtijöihin. Moni joukkue on kokenut merkittäviä muutoksia ja usea tuttu kasvo on vaihtanut seuraa Liigan sisällä. Vahvistuksien joukossa on toki myös kovia paluumuuttajia sekä muista kiekkoliigoista siirtyviä huippupelaajia. Tältä sivulta löydät merkittävimmät pelaajasiirrot joukkueittain.

HIFK

 

Helsingin IFK:n pelaajisto on kokenut merkittäviä muutoksia viime kaudesta. Lähtijöiden joukossa on äärimmäisen kovia pelimiehiä, kuten puolustajien kärkijoukkoon kuuluneet Teemu Eronen ja Kyle Quincey, sekä tähtihyökkääjät Juhani Tyrväinen, Joonas Rask, Sakari Salminen ja Erik Thorell.

HIFK on ollut aktiivinen myös pelaajahankinnoissaan ja helsinkiläisillä on kova nippu kasassa myös tulevalle kaudelle. Uusia hankintoja ovat muun muassa viime kauden mestarijoukkue HPK:ssa vakuuttaneet Teemu Turunen ja Otto Paajanen, Pelicansin kirkkaimpiin tähtiin viime kaudella kuuluneet Mikko Kousa ja Jesse Saarinen, SaiPasta siirtyvä maalivahti Frans Tuohimaa sekä Örebrossa viime kauden kiekkoillut tuore maailmanmestari Jere Sallinen.

HPK

Myös hallitsevan mestarin HPK:n pakka on mennyt kokolailla uusiksi viime kaudesta. Mestarijoukkueen pelaajat ovat luonnollisesti kuumaa kamaa siirtomarkkinoilla ja lähtijöiden joukossa onkin jo mainittujen Turusen ja Paajasen lisäksi muun muassa tähtivahti Emil Larmi, puolustaja Jesper Lindgren sekä hyökkääjät Robert Leino ja Eetu Tuulola.

Hämeenlinnaan puolestaan matkaa JYPin maalissa viime kaudella esiintynyt Joona Voutilainen, puolustajalupaus Elmeri Eronen, SaiPan kärkihyökkääjiin kuulunut Cody Kunyk sekä Vaasan Sportissa esiintynyt työmyyrä Tommi Tikka.

190503_HPK_TPS (35).JPG

 

Tampereen Ilves

 

Preseasonilla vakuuttavasti esiintyneen Ilveksen miehistö on niin ikään kokenut merkittäviä muutoksia. Seura menetti muun muassa yhden Liigan parhaista keskushyökkääjistä, kun Arttu Ruotsalainen siirtyi NHL:ään tulokassopimuksella. Mikäli pelipaikkaa ei rapakon takaa irtoa, on mahdollista että mies palaa Ilvekseen vielä ensi kaudeksi lainasopimuksella.

Muita keskeisiä lähtijöitä ovat rutinoitunut maalivahti Riku Helenius, pelaajauransa lopettava Juha Leimu sekä keskushyökkääjä Juhani Tamminen. Ilveksen pelipaidan puolestaan päälleen pukevat muun muassa edellä mainittu Robert Leino sekä puolustajat Kalle Maalahti ja Aleksi Elorinne. Maininnan ansaitsee myös vasta 18-vuotias Matias Maccelli, joka iski ensimmäisessä harjoitusottelussa peräti neljä maalia paikallisvihollisen Tapparan verkkoon.

Mikkelin Jukurit

 

Jukureiden joukkue on muuttunut verrattain vähän viime kaudesta, ainakin jos verrataan edellä mainittuihin seuroihin. Lähtijöiden joukossa on muun muassa keskushyökkääjät Markku Flinck ja Turo Asplund, joista jälkimmäinen siirtyy Vaasan Sportin rosteriin. Pelaajamarkkinoilta Jukurit nappasi joukkueeseensa Tšekin Extraligasta siirtyvän puolustaja Jakub Galvasin, Tukholman AIK:ssa viime kaudella vakuuttaneen Fredric Weigelin sekä kotimaan nuoret puolustajalupaukset Axel Rindellin ja Samuel Kemppaisen.

JYP

 

JYPin merkittävin lähtijä on ilman muuta Liigan kaikkien aikojen ulkomaalaispelaaja Eric Perrin. Rosterista ovat poistuneet myös puolustajat Nolan Yonkman ja Jake Newton sekä keskushyökkääjä Miika Lahti. Vahvistukseksi jyväskyläläiset ovat saaneet jo mainitun Riku Heleniuksen ja Pelicansista siirtyvän Miska Siikosen. Myös valmennusosastolla on tapahtunut muutoksia, kun Risto Dufva siirtyi valmentamaan Puolaan ja tilalle saapui Saksan pääsarjassa viime vuonna valmentanut Pekka Tirkkonen.

KalPa

Kuopiossa ovi käynyt tiuhaan molempiin suuntiin. Lähtijöiden joukossa ovat muun muassa Sveitsiin siirtyvä päävalmentaja/omistaja Sami Kapanen sekä viime kauden parhaimmistoon kuuluneet maalivahti Denis Godla, puolustajat Otto Leskinen ja Cade Fairchild sekä NHL:ään siirtyneet hyökkääjät Eetu Luostarinen ja Alexander Texier.

 

Tilalle on onneksi saatu kova nippu pelimiehiä. Muun muassa Lukossa viime kaudella vakuuttanut Janne Keränen kiekkoilee ensi kaudella KalPan riveissä. Muita vahvistuksia ovat Örebrosta siirtyvä ja Liigan kaikkien aikojen nollapelitilaston kärjessä oleva maalivahti Eero Kilpeläinen ja viime kauden pistepörssin kymmenenneksi sijoittunut Miikka Pitkänen.

KooKoo

Kouvolan KooKoo kärsi kesän aikana pahoja menetyksiä, kun Liigan pistepörssin ykkösnimi Malte Strömwall sekä ylempänä mainittu Miikka Pitkänen jättivät seuran. Myös maalivahtikaksikko Juha Järvenpää / Samu Perhonen vaihtoivat ensi kaudelle maisemaa.

Tilalle KooKoo on hankkinut muun muassa nipun ulkomaalaisvahvistuksia. Tähän joukkoon kuuluu esimerkiksi TPS:ssä viime kaudella torjunut maalivahti Henrik Haukeland, slovakkilupaus Samuel Bucek sekä kärkipelaajaksi kaavailtu Trevor Mingoia.

190227_29_pitkänen.jpg

Oulun Kärpät

Viime kauden hopeajoukkue Kärpät on kokenut finaalivastustaja HPK:n tavoin pahoja menetyksiä. Lähtijöiden joukossa ovat maalivahtikaksikko Veini Vehviläinen / Jussi Rynnäs, puolustajat Jani Hakanpää ja Teemu Kivihalme sekä hyökkääjät Ville Leskinen, Oskar Osala, Aleksi Heponiemi, Rasmus Kupari ja Nicklas Lasu.

Tilalle on saatu monissa liemissä marinoituja pelimiehiä, joista ehkä merkittävin on entisen Kärppä-ikonin ja maailmanmestarin Janne Pesosen paluu Ouluun. Edellisen kerran Pesonen nähtiin Kärppä-paidassa kaudella 2007-2008, jolloin mies iski runkosarjan 54 peliin käsittämättömät tehot 34+44=78. Tässä välin kokemusta on kertynyt lähes kaikista merkittävistä kiekkoliigoista NHL:stä ja KHL:stä lähtien.

Muita merkittäviä vahvistuksia ovat tuore maailmanmestari Juho Lammikko, Lukosta siirtyvä tšekkipuolustaja Jakub Krejčík sekä AHL:ssä viime kaudella pelannut maalivahti Patrik Rybar.

Rauman Lukko

Myös Lukon pajatso on tyhjentynyt lahjakkaasti viime kauden jälkeen. Jo mainittujen Keräsen ja Krejcikin lisäksi seuran ovat jättäneet muun muassa puolustuksen kärkinimet Tarmo Reunanen ja uransa lopettava seuralegenda Janne Niskala. Hyökkäyspäästä maisemaa vaihtavat viime kaudella kovaa jälkeä tehneet Arttu Ilomäki ja Brandon DeFazio.

Lukko on ollut aktiivinen myös ostajapuolella ja haalinut joukkueeseen ison nipun muista liigoista siirtyviä pelimiehiä. Heistä mainittakoon Pitsiturnauksessa hienon rankkarin veivannut Robin Press, ison potentiaalin omaava Kristian Pospisil sekä hyökkääjäveljekset Ponthus ja Pathrik Westerholm.

Lahden Pelicans

Viime kaudella yhtenä Liigan kärkijoukkueena paikkansa vakiinnuttanut Pelicans koki kauden jälkeen merkittäviä menetyksiä. Mikko Kousan lisäksi siirtolistalta löytyvät puolustajien pistepörssin voittaja ja NHL:ään siirtyvä Oliwer Kaski, maalivahdit Juho Olkinuora ja Jakub Skarek sekä hyökkäyspäässä vahvasti esiintyneet Hynek Zohorna ja jo mainittu Jesse Saarinen.

Tilalle pelikaanit ovat saaneet muun muassa kokeneen Topi Jaakolan, KalPassa viime kauden pelanneen Frank Gymerin sekä TPS:n hyökkääjistön parhaimmistoon kuuluneen Otto Niemisen. Maalivahtiosasto saa puolestaan vahvistusta kolme Suomen mestaruutta voittaneesta Tomi Karhusesta ja AHL:stä Lahteen siirtyvästä Atte Tolvasesta.

SaiPa

Lappeenrannan ylpeys Saipa on menettänyt kesän aikana kovan nipun pelimiehiä. Lähtijöiden joukossa ovat viime kauden ehdottomaan parhaimmistoon kuuluneet Tyler Morley, David Goodwin, Cody Kunyk, Brenden Kichton, Kalle Maalahti sekä Ahti Oksanen.

Tilalle SaiPa hankki Tapparan maalitykki Tomas Záborskýn sekä Liigaan paluun tekevän, entisen pistepörssin kärkinimen, Teemu Ramstedtin. Záborský ja Ramstedt pelasivat muuten yhdessä myös HIFKissä kaudella 2014-2015 napaten tuolloin kaksoisvoiton joukkueen sisäisessä pistepörssissä.

Vaasan Sport

Myös Sportin rosteri on mennyt hyvin pitkälti uusiksi viime kaudesta. Lähtijöiden lista on pitkä ja sieltä silmään pistää muun muassa NHL-sopimuksen tehneet Joel Kiviranta ja Tony Sund, puolustaja Colby Robak sekä viime kauden hyökkääjistön parhaimmistoon kuuluneet Olavi Vauhkonen, William Rapuzzi ja jo mainittu Tommi Tikka.

Tulijoista nimekkäin lienee Tapparasta Sportiin siirtyvä Antti Erkinjuntti, joka hakee Vaasasta uutta nousua uralleen. Muita vahvistuksia ovat muun muassa kokenut sentteri Turo Asplund, EBEL-liigan maalikuninkuuden viime kaudella voittanut Chris DeSousa sekä Ruotsin pääsarjasta Vaasaan siirtyvä maalivahti Stefan Steen.

20190301 Sport - SaiPa 2307.jpg

Tampereen Tappara

Mestarisuosikkien joukkoon myös ensi vuonna kuuluva Tappara menetti muutaman avainpelaajan kauden jälkeen, mutta sai myös kovia vahvistuksia. Lähtijöistä nimekkäimpiä ovat jo mainittujen Erkinjuntin ja Zaborskyn lisäksi keskushyökkääjät Jan-Mikael Järvinen ja Matti Järvinen sekä puolustuksen tukipilari Otso Rantakari. Lisäksi maalivahtilegenda Niklas Bäckström lopettaa uransa tolppien välissä.

Vahvistukset ovat Tapparan onneksi nimimiehiä. Olavi Vauhkosen ja Tyler Morleyn lisäksi kirvesrintoja vahvistaa Liigan maalipörssin ja tehotilaston kaudella 2017-2018 voittanut Charles Bertrand sekä ECHL-liigan viime kauden mestarimaalivahti Michael Garteig.

TPS

Viime kauden joukkueista TPS on kärsinyt kenties kovimmat menetykset. Lähtijöiden ykkösnimi on luonnollisesti NHL:n kakkosvaraus Kaapo Kakko, mutta lisäksi kamppeensa pakkaa ykkössentteri Oula Palve, laitahyökkääjät Otto Nieminen, Patrick Bjorkstrand ja Petrus Palmu sekä puolustajat Ilkka Heikkinen ja Lucas Ekeståhl-Johnsson.

Turkulaisia vahvistaa ensi kaudella monipuolinen keskushyökkääjä Petteri Wirtanen, SaiPassa viime kaudella pelannut Topi Nättinen sekä TuTosta sarjaporrasta ylemmäksi ponnistava maalivahti Julius Pohjanoksa.

Porin Ässät

Ässät on ollut kenties Liigan aktiivisin pelaajahankinnoissaan penkin alle menneen viime kauden jälkeen. Ovi käynyt tiuhaan myös toiseen suuntaan ja rosterista ovat poistuneet muun muassa keskushyökkääjät Severi Sillanpää ja Jussi Makkonen sekä maalivahdit Henri Kiviaho ja Kasperi Kotkaniemi. Myös päävalmentaja Pasi Kaukoranta jatkaa uraansa toisaalla.

Tulijoiden lista on pitkä, joten Ässät yrittää tosissaan nousta ylös viime kauden aallonpohjasta. Pitsiturnauksessa silmään pisti erityisesti Örebrosta siirtyvät kanadalaisveljekset Tylor ja Tyson Spink, jotka harkkamatsien perusteella voivat olla jopa dominoiva kaksikko ensi kaudella. Muita vahvistuksia ovat Sportista siirtyvä maalivahti Sami Aittokallio, laitahyökkääjä Niko Kivelä sekä juniorilupaus Roni Hirvonen. Patasydämiä valmentaa ensi kaudella entinen HIFK-käskijä Ari-Pekka Selin.

 

Lue lisää:
Liigan otteluohjelma julkaistu – eniten matseja lauantaisin

Liigaa nähtävillä myös MTV:n kautta alkavalla kaudella

- Liigan infopankki - Aloita tästä