Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 63807
Kirjoituksia 173772

Liigasta ponnistaa useita pelaajia NHL areenoilleHighlighted

Liigasta ponnistaa useita pelaajia NHL areenoille

Moderaattori
Viestejä 1 468 kpl

Liigasta ponnistaa useita pelaajia NHL areenoille

1/1

190314_Pel_Sport (26)_Kaski.jpg

 

Liigasta on lähdössä tämän hetkisten tietojen perusteella 13 pelaajaa rapakon taakse pelaamaan NHL areenoille. Lähtijöiden määrä tulee tästä vielä nousemaan, kun potentiaalisia NHL pelaajia löytyy vähintäänkin muutamia lisää ja kesäkuun lopussa järjestettävässä Draftissa tullaan varaamaan mm. Kaapo Kakko. Suomalaispelaajien virta tarunhohtoiseen on aivan ennen näkemätön ja tämä kertoo toki komeaa kieltä Liigan tasosta ja pelaajien mahdollisuudesta kehittyä aivan maailman terävimmälle huipulle.

 

Tällä hetkellä NHL sopimuksen tehneet Liiga-pelaajat

 

Maalivahdit
Emil Larmi Pittsburgh Penguins
Veini Vehviläinen Columbus Blue Jackets

 

Puolustajat
Oliwer Kaski Detroit Red Wings
Tony Sund San Jose Sharks
Niclas Almari Pittsburgh Penguins
Otto Leskinen Toronto Maple Leafs
Tarmo Reunanen New York Rangers

 

Hyökkääjät
Joel Kiviranta Dallas Stars
Eetu Luostarinen Carolina Hurricanes
Aleksi Heponiemi Florida Panthers
Arttu Ruotsalainen Buffalo Sabres
Oula Palve Pittsburgh Penguins

 

 

Tällä hetkellä spekuloidaan, että Veini Vehviläinen saattaisi pelata ensi kaudella vielä Kärpissä jos paikka NHL:n puolelta ei aukene. Myös Tarmo Reunasen sopimuksessa on Liiga-optio, joka mahdollistaa Rauman Lukossa pelaamisen jos pelipaikkaa ei Rangersin kokoonpanosta NHL:stä irtoa. Näillä kuvioilla ei toki kannata kovin paljon spekuloida, vaan luotetaan siihen että suomalaiset pelaajat pärjäävät maailmalla, kun sinne lähtevät. Tästä on hyvänä esimerkkinä viime kaudelta Jesperi Kotkaniemi, jonka mahdollisuuksia Canadiensin joukkueessa epäiltiin, mutta niin vain nuorukainen nappasi väkevästi paikkansa joukkueen kokoonpanosta.

 

Liigan tasosta kertoo erittäin paljon se, että täältä lähtevät pelaajat pystyvät suorittamaan aivan huipputasolla maailman kovimmassa jääkiekkosarjassa. Kotimainen Liiga on erinomainen sarja nuorille pelaajille kehittyä taidoiltaan ja hankkia lisää fyysisyyttä. Vaikka NHL:n puolelle lähteekin iso joukko pelaajia, niin pitää muistaa että meillä tulee jatkuvasti uusia nuoria tähtiä, jotka ovat valmiita ottamaan roolia ja tarjoamaan meille loistavaa viihdettä. Hyvänä esimerkkinä nuorten pelaajien tasosta ja kehityksestä on viime vuotinen U18 leijonien MM-kulta, tämän vuotinen U20 leijonien MM-kulta ja jatkoa on varmasti tälläkin saralla luvassa.

 

Nähtäväksi jää, ketkä ottavat ensi kaudella paikkansa kirkkaimissa tähdissä Liigassa!

 

 

Lue myös nämä

- Diabetes ja keliakia eivät hidasta Kaapo Kakkoa

- Liigan kausi 2019-20 alkaa finalistien kohtaamisella

0 vastausta
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.