Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 63891
Kirjoituksia 174017

MM-kisoissa nähdään jälleen tukku Liiga-pelaajiaHighlighted

MM-kisoissa nähdään jälleen tukku Liiga-pelaajia

Moderaattori
Viestejä 465 kpl

MM-kisoissa nähdään jälleen tukku Liiga-pelaajia

1/2

Jani Hakanpää on yksi Leijona-joukkueen Liiga-pelaajista.Jani Hakanpää on yksi Leijona-joukkueen Liiga-pelaajista.

Slovakiassa pelattavissa MM-kisoissa nähdään jälleen useita pelaajia kotimaisesta huippusarjasta, kun viime kaudella Liigaa pelanneita pelaajia löytyy eri joukkueista yhteensä 24 kappaletta. Suurin osa Liiga-pelaajista löytyy tietenkin Suomen joukkueesta, mutta myös muissa joukkueissa nähdään mielenkiintoisia pelaajia, jotka ovat tuttuja Liiga-kaukaloista.

Oliwer Kaski ja Kaapo Kakko - Nuoruuden intoa ja huima määrä taitoa

 

Viime kaudella parrasvaloihin noussut Oliwer Kaski on tällä hetkellä monen NHL-joukkueen kiikarissa, ja mikäli huhuihin on uskominen, vie Pelicans-puolustajan tie Detroitin kaupunkiin. Kaski nakutti viime kaudella vakuuttavat 51 tehopistettä voittaen puolustajien pistepörssin. Kovuutta ja asennetta Suomen puolustukseen tuo Kärppien parivaljakko Jani Hakanpää ja Atte Ohtamaa.

Katseet kiinnittyy Oliwer Kasken lisäksi ehdottomasti Kaapo Kakkoon. Tämä Tepsissä pelannut hyökkääjä varataan ensi kaudeksi NHL:ään ja ennusteiden mukaan hänet voidaan varata jopa ensimmäisenä. Kaaposta tulisi näin ollen historian ensimmäinen suomalainen, joka on valittu ensimmäisellä varausvuorolla. Tapparan joukkueesta mukaan ovat päässeet Niko Ojamäki ja Kristian Kuusela. Ojamäki väläytti punalamppua viime kaudella 23 kertaa ja pisteitä kertyi yhteensä 37 kappaletta. Kuusela puolestaan kihautti 19 osumaa ja jakoi 35 syöttöä.

 

Oliwer Kaski pelasi vakuuttavan kauden Pelicansissa ja upean kauden ansiosta paikka aukesi MM-joukkueesta. Useat NHL-seurat ovat osoittaneet kiinnostuksensa 23-vuotiasta puolustajaa kohtaan.Oliwer Kaski pelasi vakuuttavan kauden Pelicansissa ja upean kauden ansiosta paikka aukesi MM-joukkueesta. Useat NHL-seurat ovat osoittaneet kiinnostuksensa 23-vuotiasta puolustajaa kohtaan.
Suomen joukkueessa yhteensä 18 ensikertalaista

Suomen joukkueessa on yhteensä 18 ensikertalaista ja Joel Kiviranta on yksi näistä. Viimeiset viisi kautta Vaasan Sportia edustanut Kiviranta on töitä kovaa paiskiva luisteluvoimainen hyökkääjä, jonka pelaamista on ilo seurata. Kiviranta pystyy myös tarjoamaan kovia taklauksia kokoisekseen pelaajaksi ja 23-vuotiasta Kivirantaa on myös verrattu Antti Pihlströmiin. Lukossa viime kaudella 45 pistettä tehnyt Arttu Ilomäki, HIFK:ssa vahvan kauden pelannut Juhani Tyrväinen ja KalPan Eetu Luostarinen hyppäävät niin ikään ensimmäistä kertaa MM-kaukaloon.

Maalivahtiosastollakin nähdään tuttuja miehiä Liigasta. Aiemmin HIFK:ssa, nykyisin AHL:ssä kiekkoileva Kevin Lankinen lähtee turnaukseen todennäköisesti ykkösvahtina, mutta hän saa hyvät kirittäjät Kärppävahti Veini Vehviläisestä ja Pelicansissa pelanneesta Jussi Olkinuorasta.

 

Kovista otteistaan tunnettu Juhani Tyrväinen vahvistaa Leijona-joukkuetta. Liigan runkosarjassa Tyrväiselle kertyi 42 tehopistettä.Kovista otteistaan tunnettu Juhani Tyrväinen vahvistaa Leijona-joukkuetta. Liigan runkosarjassa Tyrväiselle kertyi 42 tehopistettä.

A-lohkon muissa joukkueissa liuta Liigasta tuttuja pelaajia

Ranskan joukkueesta löytyy Suomessa jo useamman kauden pelannut Valentin Claireaux. Tämä työteliäs hyökkääjä siirtyi viime kaudeksi Rauman Lukosta Vaasan Sportiin ja on pelannut Liigassa viimeiset kolme kautta. Tätä ennen Claireaux pelasi Mestistä mm. LeKissä ja KeuPa HT:ssä. Ranskan joukkueessa on myös aiemmin Liigaa pelanneita pelaajia, kun joukkueen hyökkäyksestä löytyy Kärppiä ja Sportia edustanut väkkärä hyökkääjä Charles Bertrand. Myös Damien Fleury ja Teddy Da Costa ovat pelanneet Liigaa muutama vuosi takaperin.

 

Slovakian maalivahtiosastolta löytyy KalPan Denis Godla. Godla oli viimeisellä kaudellaan KalPan ykköstorjuja ja vastuuta on tarjolla varmasti myös maajoukkuepaidassa. Kuopiossa kiekkoillut kumiukko jakaa todennäköisesti torjuntavastuun AHL-vahti Patrik Rybárin kanssa. Slovakia ilmoitti myös Kärppien kauden päättyessä, että Liigan hopeamitalisti Michal Kristof saapuu vahvistamaan Slovakian joukkuetta. Kristof on pelannut aiemmin useamman kauden Sportin A-junioreissa ja  pelannut Mestistä. Kristof löytää itsensä todennäköisesti Slovakian kahdesta kärkiketjusta.


Jyväskylässä viime kaudella pelannut David Tomasek pukee MM-turnauksessa Tsekki-paidan päälleen. JYP:iin viime kaudeksi tullut Tomasek nakutti ensimmäisellä Liiga-kaudellaan 56 ottelussa 33 pistettä. Myös Lahden Pelicansissa vahvan kauden pelannut Hynek Zohorna lähtee Slovakiaan metsästämään MM-mitalia. Zohornan vakuuttavat otteet Liigassa poiki sopimuksen KHL-joukkue Amur Habarovskiin, joten ensi kauden alkaessa ei Zohornaa Liiga-kaukalossa nähdä. Myös Saksan joukkueessa nähdään suomalaisosaamista, sillä Saksan joukkuetta turnauksessa luotsaa legendaarinen HIFK-ikoni Toni Söderholm.

 

JYP-hyökkääjä David Tomasek vahvistaa Tsekki-hyökkäystäJYP-hyökkääjä David Tomasek vahvistaa Tsekki-hyökkäystä

Haukeland ja Bonsaksen yrittävät johdattaa Norjan jatkopeleihin

 

B-lohkossa pelaava Norja lähtee taistelemaan pudotuspelipaikasta, mutta vastassa on todella kovia joukkueita, kuten Ruotsi, Venäjä ja viime kaudella jymypaukun tehnyt Sveitsi. Norjan tolppien välissä kiekkoja torjuu TPS:ssä pelannut Henrik Haukeland ja kiekkoja maalin edestä siivoamassa on Liigassa useamman kauden pelannut Alexander Bonsaksen. Bonsaksen on voittanut Tapparassa kaksi Liiga-mestaruutta ja viimeisimmällä kaudella norjalaispuolustaja pelasi KooKoon paidassa. A-sarjaan täksi kaudeksi nousseesta Italian joukkueesta löytyy niin ikään suomalaisille tuttu maalivahti Andreas Bernard. "Andy" siirtyi kesken kauden Ässistä Saksaan Adler Mannheimin riveihin.

 

Itävallan tärkein tavoite tässä turnauksessa on sarjapaikan säilyttäminen. Itävallan joukkueen hyökkäyksestä löytyy Pelicansia ja Lukkoa viime kaudella edustanut Manuel Ganahl. Tehopisteitä Liigassa ei syntynyt samaan tahtiin, mitä aiemmilla kausilla EBEL-sarjassa totuttiin näkemään, mutta yhden maailman kovatasoisimman jääkiekkosarjan otteluista saatu kokemus ei varmasti ole haitaksi nimettömämmässä Itävallan joukkueessa.

Mielenkiintoa on tarjolla myös KHL:ää pelaavan Jokereiden faneille, sillä A-lohkossa pelaavan Tanskan MM-ryhmässä viilettää neljä Jokereiden pelaajaa. Tulivoimaa hyökkäykseen tuo Peter Regin ja Nicklas Jensen, kun puolustuksessa puolestaan luutii Oliver Lauridsen ja Jesper Jensen.

 

Norjan joukkueessa pelaa kaksi Liigasta tuttua pelaajaa. Tanskan joukkueessa ei Liiga-pelaajia nähdä, mutta Jokeripelaajia löytyy neljä kappaletta.Norjan joukkueessa pelaa kaksi Liigasta tuttua pelaajaa. Tanskan joukkueessa ei Liiga-pelaajia nähdä, mutta Jokeripelaajia löytyy neljä kappaletta.
KooKoossa viime kaudella erinomaisesti pelannut Malte Strömwall ei mahtunut Ruotsin kivikovaan MM-kisaryhmään upeasta kaudesta huolimatta. Kenen otteita sinä erityisesti seuraat ja miksi? Kommentoi alapuolelle.

Lue myös kisaennakko ja kuinka seuraat MM-kisoja.

0 tykkäystä
1 vastaus
Highlighted

Moderaattori
Viestejä 1 469 kpl

2/2

Paljon mielenkiintoisia Liiga-pelaajia myös MM-kisoissa mukana. Itsellä suurin mielenkiinto kohdistuu Kaapo Kakkoon ja Oliwer Kaskeen.

 

Kaapolle toivoisi hyviä onnistumisia näissä aikuisten arvokisoissa, enkä epäile hetkeäkään etteikö onnistuisi. Pystyi jo TPS:n paidassa näyttämään koko kauden ajan vakuuttavia otteita ja kypsää pelaamista. Harva junnu pystyy tällaisiin suorituksiin. 

 

Oliwer Kaski puolestaan tulee olemaan Suomen johtava puolustaja näissä kisoissa ja saa toivottavasti paljon peliaikaa myös ylivoimalla. Mielenkiintoista seurata, kuinka suoriutuu esimerkiksi tänään Kanadan tähtipelaajia vastaan, kun on kuitenkin lähdössä ensi kaudeksi NHL:ään pelaamaan isojen poikien matseja. Veikkaan että Kaskelta nähdään muutama maali näissä kisoissa!

Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.