Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 63912
Kirjoituksia 174066

Niklas Bäckström maskin takaa studioon - ”Haluan antaa maalivahdeille oman äänen lähetyksissä"Highlighted

Niklas Bäckström maskin takaa studioon - ”Haluan antaa maalivahdeille oman äänen lähetyksissä"

Ex-telialainen
Viestejä 955 kpl

Niklas Bäckström maskin takaa studioon - ”Haluan antaa maalivahdeille oman äänen lähetyksissä"

1/1

Tapparaa viime kaudella edustanut Niklas Bäckström vaihtaa ensi kaudeksi maalivahdin varusteet puvuntakkiin.Tapparaa viime kaudella edustanut Niklas Bäckström vaihtaa ensi kaudeksi maalivahdin varusteet puvuntakkiin.
Maalivahtitähti Niklas Bäckström vahvistaa Telian Liiga-tiimiä tulevalla kaudella. Pitkän uran NHL:ssä ja Suomen maajoukkueessa tehnyt Bäckström tuo maalivahdin näkökulmaa studiolähetyksiin ja kertoo uudella, kiinnostavalla tavalla, miltä peli näyttää maskin takaa.

”Haluan antaa maalivahdeille oman äänen lähetyksissä. Heidän niskaansa kaadetaan usein kuraa aivan aiheetta”, Bäckström kertoo.

 

”Kun kaukalossa pisti maskin päähän, niin osasi odottaa, mitä on edessä. Studiohommat ovat uusi haaste. Hieman jännittää, mutta olihan tuolla kaukalossakin tiukkoja paikkoja”, hän naurahtaa.


Telian Liiga-sisällöistä vastaava tuottaja Kalle Takala on innoissaan uudesta kiinnityksestä.

 

”On mahtavaa saada lajin kirkkaimmissa valoissa meritoitunut huippuveskari motivoituneena mukaan Telian Liiga-tiimiin. Vaikka suomalainen maalivahtituotanto on jo pitkään ollut maailman huippua, tv-tuotannoissa aihe on jäänyt aina paitsioon. Mutta ei jää enää!”, Takala iloitsee.


”Bäckströmin ansiosta pääsemme kairautumaan koko aihepiiriin entistä terävämmin. Olen erittäin tyytyväinen, että Nikke halusi lähteä mukaan kehittämään Telian Liiga-lähetyksiä entistäkin monipuolisempaan suuntaan”, hän jatkaa. 

 

Niklas Bäckströmin meriittilista on pitkä. Plakkarissa on muun muassa 10 kautta ja yli 400 NHL-ottelua Minnesota Wildin riveissä sekä neljät MM-kisat ja kahdet olympialaiset, joista kotiin tuomisina on ollut kaksi MM-pronssia, yksi olympiahopea ja yksi olympiapronssi. Liigassa Bäckström on palkittu kahdesti parhaalle maalivahdille myönnettävällä Urpo Ylönen -palkinnolla ja palkintokaapista löytyy myös kaksi Suomen mestaruutta Kärppien paidassa.

Liiga-tiimissä pieniä muutoksia viime kaudesta

Niklas Bäckström muodostaa ensi kauden asiantuntijatähdistön yhdessä viime kaudellakin mukana olleiden Ari Vallinin, Ismo Lehkosen, Pekka Saravon ja Tomi Kallion kanssa. Lähetyksissä on luvassa tiukkaa analyysia ja painavaa asiaa paitsi maalivahdin, myös hyökkääjän, puolustajan ja valmentajan näkökulmasta.

 

”Bäckström täydentää loistavasti tiimin asiantuntijarosterin. Nyt saamme myös molariosaston superammattilaisen puolustaja-, hyökkääjä- ja valmentajataustaisten asiantuntijoiden rinnalle. Yhdistettynä esimerkiksi Wisehockey-älykiekkojärjestelmän kautta kauden aikana saamaamme uuteen maalivahtidataan, pystymme Bäckströmin kanssa avaamaan edelleen vähän mystiseksi koetun veskapelin saloja syvemmin ja perustellummin kuin tässä maassa on koskaan kyetty”, Takala kertoo.

Liigalähetysten juontajina nähdään viime kevään tapaan Tuomas Nyholm ja Suvi Puukangas.  Selostuskopin puolella päävastuun kantavat kiekkoyleisön suosikit Jani Alkio ja Sebastian Waheeb, leijonaäänenä tunnettu Oskari Saari sekä kiekkoselostajien terävimpään kärkeen viime kaudella noussut Olli Eronen. Heidän tukenaan jatkavat myös viime kaudella selostaneet Velja Engström, Juho Kokko, Aleksis Ärje, Toni Saukkola, Tuomo Reponen, Arttu Hämäläinen ja Juhopekka Pietilä.

 

“Ihan jo jokaisesta tuottajasta ja selostajasta alkaen, meillä on jalkeilla erittäin osaava ja viihdyttävä Liiga-tiimi, jossa jokaisen taustat, vahvuudet, persoonat ja ajatukset lajista ovat hyvällä tavalla erilaisia. Tämä oli ihan ensimmäinen johtoajatukseni, kun reilut puolitoista vuotta sitten tiimiä ryhdyttiin rakentamaan. Pitkän kauden ja runsaan tuotannon aikana se pitää Telian kiekkolähetykset monipuolisina ja illasta toiseen eläväisinä”, Takala toteaa.

Avauskauden tiimistä pois ovat jääneet Suomen Jääkiekkoilijat ry:n eli Pelaajayhdistyksen puheenjohtajaksi valittu Sean Bergenheim ja työuraansa keskittyvä Saija Tarkki.

Lue lisää:
Liigan infopankki – Aloita tästä

0 tykkäystä
0 vastausta
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.