peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
59904 Jäsentä
165451 Kirjoitusta

Telia yhteisö on nyt myös laiteyhteisö

Lue lisää
Yhteistyössä OnePlus

Otteluennakko Kärpät - HIFK (välierät)Moderaattori
Rekisteröitynyt: ‎16-12-2014
Kirjoituksia: 816
1/2

Otteluennakko Kärpät - HIFK (välierät)

Capture.PNG

Toisessa välierässä kohtaavat pohjoinen ja etelä, kun puolen Suomen Kärpät saavat vastaansa Helsingin ylpeyden HIFK:n.

HIFK löysi pelivireensä juuri oikealla hetkellä ja näytti paikoitellen parasta osaamistaan puolivälieräsarjassa Pelicansia vastaan. Ensimmäisen matsin murheellisen 6-0 tappion jälkeen innokkaimmat olivat jo tuomitsemassa helsinkiläiset kesälomille, mutta niin vain joukkue kasasi itsensä ja voitti seuraavat kolme ottelua jännittävien vaiheiden jälkeen. Lopulta sarja meni HIFK:lle pelitapahtumiin nähden oikeutetusti 4-2.

Nousu vaikeasta asemasta voittoon on tehnyt varmasti hyvää HIFK:n itseluottamukselle ja joukkueessa on kova hurmoshenki päällä. Tämä tietää harmaita hiuksia Kärpille, joka voitti omassa puolivälieräsarjassaan Ilveksen otteluvoitoin 4-0. Selvistä lukemista huolimatta joukkue joutui yllättävän tiukoille ja Ilves pystyi raikkaalla ja ennakkoluulottomalla pelillään osoittamaan, että Kärpät on hyvänä päivänä lyötävissä.

HIFK:n materiaali on vielä pykälän Ilvestä kovempi, joten Kärpät saa tehdä täyden päivätyön mieliäkseen finaaleihin. Joukkue on saanut levätä ja harjoitella hieman HIFK:iä kauemmin, mutta jää nähtävästi, onko siitä lopulta enemmän hyötyä vai haittaa. Runkosarjassa joukkueet kohtasivat kuusi kertaa, joista Kärpät voitti neljä, HIFK kaksi. Molemmat joukkueet tuntevat toisensa hyvin ja tietävät mitä voittaminen vaatii.

Seuraa heitä

HIFK:n ykkösketjua pidetään jopa koko sarjan parhaana. Juhani Tyrväinen, Erik Thorell ja Joonas Rask ovat olleet koko kauden hyvässä iskussa ja sama tahti jatkui myös sarjassa Pelicansia vastaan. Lisäksi rosterista löytyy taiturimainen Iikka Kangasniemi, Ässistä kesken kauden siirtynyt maalitykki Sakari Salminen ja pelikieltonsa kärsinyt veteraani Tommi Santala, joten hyökkäyspäästä löytyy tulivoimaa vaikka muille jakaa.

HIFK:n puolustuksen johtohahmoksi on noussut yli 600 NHL-ottelun veteraani Kyle Quincey, joka on ollut tähän mennessä HIFK:n paras pistemies pudotuspeleissä tehoin 1+4. Myös runkosarjassa puolustajien pistepörssissä neljänneksi sijoittunut Teemu Eronen kannattaa pistää merkille. Maalilta löytyy puolestaan hieman ailahtelevan kauden pelannut Atte Engren, jolta vaaditaan maksimaalista suoritusta, mikäli HIFK haluaa edetä finaaleihin.

Kärppien joukkue on täynnä laatua. Kokeneempaa polvea edustavat tuhannen NHL-matsin Jussi Jokinen, KHL:stä ja Leijonista tuttu Oskar Osala ja Suomi-kiekon ikoni Lasse Kukkonen. Erityisesti Jokisen ruuti on ollut kuivaa ja kalajokelainen onkin ollut pudotuspeleissä joukkueensa paras pistemies tehoin 2+3.

Myös joukkueen ykköshyökkääjä Ville Leskinen sai pudotuspelien maalitilin auki hieman nihkeän alun jälkeen ja on varmasti alati vaarallinen. Nuoriso-osastolta löytyy lisäksi Aleksi Heponiemen ja Rasmus Kuparin kaltaisia nimiä, joten Kärppien hyökkäyksestä löytyy rutkasti taitoa ja leveyttä.

Puolustuksen kivijalan muodostavat nelikko Jani Hakanpää, Shaun Heshka, Atte Ohtamaa ja Teemu Kivihalme, joista jokainen onnistui runkosarjassa mainiosti. Ja kun maaliin Kärpillä on heittää kaksikko Veini Vehviläinen / Jussi Rynnäs on suurimman mestarisuosikin paketti erittäin hyvin kasassa.

Kärpät murskasi runkosarjassa ennätyksiä ja vei ensimmäisen pudotuspelisarjansa Ilvestä vastaan puhtaasti 4-0. Oululaiset ovat kerta toisensa jälkeen osoittaneet olevansa Liigan ykkösjoukkue ja lähtevät sarjaan hienoisena ennakkosuosikkina. Tällä kertaa vastus on kuitenkin aiempaa kovempi ja helppoa jatkoon pääseminen ei tule olemaan.

Samat joukkueet kohtasivat välierissä myös viime vuonna, jolloin Kärpät eteni finaaleihin otteluvoitoin 4-3. Veikkaan, että historia toistaa itseään ja pääsemme näissä pleijareissa ensimmäistä kertaa legendaariseen seiskapeliin, jossa Kärpät kääntää sarjan lopulta itselleen ja etenee finaaleihin voitoin 4-3.

 

Aikataulu

Ke 03.04. Kärpät HIFK

Pe 05.04. HIFK-Kärpät

La 06.04. Kärpät-HIFK

Ma 08.04 HIFK-Kärpät

Pe 12.04. Kärpät-HIFK (tarvittaessa)

Ma 15.04. HIFK-Kärpät (tarvittaessa)

Ke 17.04 Kärpät-HIFK (tarvittaessa)

1 vastaus
Vakiokalustoa
Rekisteröitynyt: ‎04-09-2018
Kirjoituksia: 101
2/2

Vs: Otteluennakko Kärpät - HIFK (välierät)

Osala on huomenna vielä pelikiellossa. Eikä Rynnäskään ole ilmeisesti vielä pelikunnossa Hymiö Onnellinen

0 tykkäystä