Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 63996
Kirjoituksia 174299

Otteluennakko Pelicans – HIFK (neljännesfinaalit)Highlighted

Otteluennakko Pelicans – HIFK (neljännesfinaalit)

Moderaattori
Viestejä 1 471 kpl

Otteluennakko Pelicans – HIFK (neljännesfinaalit)

1/1

pelicansvshifk.jpg


Puolivälierien yksi ennakolta mielenkiintoisimmista kamppailuista on ehdottomasti Pelicansin ja HIFK:n välinen taistelu. Tämä on ottelusarja josta ei tule puuttumaan tapahtumia, väriä ja ryminää. Kumpikaan joukkue ei takuulla lähde peruuttelemaan tai pyytelemään armoa, vaan nyt lyödään todellakin pedaalia pohjaan.


Ennakkoon on hankala määritellä ennakkosuosikkia tälle sarjalle. Kummallakin joukkueella löytyy laadukas rosteri ja paljon ratkaisuihin kykeneviä taitavia pelaajia. Paras seitsemästä sarja kuitenkin näyttää meille lopulta, kumpi on ansainnut paikan jatkopeleistä. Kotietu tarjoaa Pelicansille kuitenkin mahdollisuuden napata ottelusarja komentoonsa heti ensimmäisestä ottelusta lähtien.

 

Pelicansin kausi on sujunut jopa odotuksiin nähden todella hienosti ja ainoa suvantovaihe nähtiin marras-joulukuun paikkeilla, kun voittoja ei tuntunut tulevan millään. Joukkue onnistui kaapimaan 10 otteluun vain kaksi voittoa, mutta tämän synkän jakson jälkeen lähti ralli taas sujumaan. Pelicans tykitti runkosarjassa toiseksi eniten maaleja (199) heti Kärppien jälkeen ja päästi maaleja viidenneksi vähiten. Ylivoimaprosentti on Liigan parasta ja alivoimaprosentti siellä keskikastin paikkeilla. Näistä voidaan siis päätellä, että Pelicansin ehdoton vahvuus on hyökkäyspelaaminen ja maalinteko, mutta sehän riittää kun tekee vähintään yhden maalin enemmän kuin vastustaja.

 

HIFK:n kausi on sujunut varsin tasaisesti, mutta Pelicansin tapaan yksi suvantovaihe mahtui tuonne loppuvuoden pimeisiin ja synkkiin iltoihin. Loka-marraskuun vaiheilla joukkueella oli 10 ottelun putki, josta saatiin kairattua vain yksi voitettu ottelu. Sen jälkeen on tultu loppukausi huomattavasti paremmalla sykkeellä ja pisteitä kertyi tasaiseen tahtiin. Tehtyjä maaleja joukkueella oli runkosarjassa kolmanneksi eniten ja päästettyjä maaleja seitsemänneksi eniten. Ylivoimaprosentti on sarjan neljänneksi parasta ja alivoimaprosentti kolmanneksi parasta. Tässä ottelusarjassa siis tulee kohtaamaan kaksi erittäin hyvää ylivoimaa ja tehokkaasti maaleja tekevää joukkuetta. Stadin jengi syttyy aivan varmasti tällaiseen ottelusarjaan ja Pelicansin tyyliseen vastustajaan.

 

Seuraa heitä

 

Maalivahdit ovat tottakai aina tällaisissa tärkeissä peleissä todella isossa roolissa. Runkosarjassa Pelicansin maalivahtiosasto Juho Olkinuora otti kevyen niskalenkin virkaveljestään Atte Engrenistä torjuntaprosenttien mennessä 91,71 vs 89,41 lahtelaisen eduksi. Toki kaikki numerot voi olla paperia tosi peleissä, mutta maalivahtien on oltava taas pykälää parempia kuin runkosarjassa, jotta voivat tarjota joukkueelleen mahdollisuuden voittoon.

 

Oliwer Kaski valmiina pudotuspeleihinOliwer Kaski valmiina pudotuspeleihin


Pelicansin orkesteri on täydessä tikissä ja suurimpana tähtenä rosterista pitää nostaa esiin Oliwer Kaski, joka oli joukkueensa paras pistemies ja hätyytteli jopa kaikkien aikojen tilastossa puolustajien yhden kauden piste-ennätystä. Tämä superpakki on etenkin ylivoimalla sellainen viivapelote, joka HIFK:n on pakko saada kuriin. Mielenkiintoisen tästä asetelmasta tekee se, että Kaski pelasi vielä viime kaudella HIFK:n paidassa, joten lähteekö tässä ottelusarjassa terveisiä stadin suuntaan? Puolustuspäästä pitää nostaa myös esiin kokenut Mikko Kousa, joka pystyy operoimaan sen kovimman valokeilan ulkopuolella, joka osuu suoraan Kaskeen. Kousa tekee poikkeuksetta nöyrää työtä puolustuksessa ja pystyy myös tehokkuuteen hyökkäyspäässä, josta osoituksena 10 maalia runkosarjassa. Seuratkaa siis tarkasti.

 

Muita tärkeitä seurattavia Pelicans laumasta on kapteeni Hannes Björninen, jonka pitää omalla toiminnallaan näyttää esimerkkiä ja olla ratkaisun hetkillä joukkueen ehdoton selkäranka. Hynek Zohorna puolestaan tulee tarjoamaan kovaa tehokkuutta ja juonikkuutta hyökkäyspäähän, mutta todellinen iskukyky on vielä piilossa. Tämä tsekkitaituri palasi vasta hiljattain sairaslomalta takaisin tositoimiin, joten mielenkiintoista nähdä herran otteita. Sitten tietysti lahtelaisten oma taikuri JMA, eli Juhamatti Aaltonen, josta on jo puhuttu valtavan paljon ja joka ei esittelyjä kaipaa. Juhi ehti pelaamaan Pelsujen riveissä vain 11 ottelua, joissa syntyi tehot 9 + 4 = 13. Tämä on jo osoitus siitä, että JMA:n viulu on viritetty ja tämä taituri on jatkuvasti vaarallinen HIFK:n puolustusalueella.

 

HIFK:n joukkueesta on pakko nostaa ensimmäisenä esille Erik Thorell, joka oli joukkueensa paras pistemies ja paras maalintekijä runkosarjassa. Tulee kantamaan isoa tulosvastuuta myös pleijareissa. Parhaiden pitää olla parhaita tärkeimmissä paikoissa, joten nyt kaivataan johtajuutta. Samat sanat pätee myös saippuan liukkaaseen Ässistä saapuneeseen Sakari Salmiseen. Tällä taiturilla on varmasti nälkää olla ratkaisemassa otteluita HIFK:lle ja mennä tänä keväänä vielä pitkälle. Tämä on tottakai pelaajalle itselleen hieno mahdollisuus, kun pääsi runkosarjan häntäpään Ässistä loikkaamaan stadiin ja vääntämään hienoja pleijaripelejä. Ehdoton vahvistus HIFK:n hyökkäyspäähän. Huomatkaa myös erittäin kokenut 39 vuotias kaiken nähnyt Tommi Santala. Pelasi kohtuullisen kauden, mutta voi nousta isoon rooliin, kun kanttia kysytään!

 

Iikka Kangasniemi on HIFK:n liukas hyökkääjäIikka Kangasniemi on HIFK:n liukas hyökkääjä

 

Yksi mielenkiintoinen huomio kohdistuu myös ex-Pelicansin pelaajiin, eli Juhani Tyrväiseen ja Iikka Kangasniemeen. Tyrväinen tulee aivan varmasti pelaamaan erittäin kovaa ja rouhii joka puolella kenttää, sekä pyrkii parhaansa mukaan hiillostamaan Pelicansin pelaajia. Pystyy tarvittaessa myös ratkomaan pelejä. Ehdotonta tulosvastuuta maalien muodossa kantaa kuitenkin Kangasniemi, joka oli harmillisesti loukkaantuneena jonkin verran tällä kaudella, mutta nyt onneksi jo täydessä iskussa. Tämä yksi Liigan pienimmistä pelaajista on todella nopea ja hankalasti pideltävissä, joten Pelicans puolustuksella tulee riittämään kiirettä. Puolustuspäässä isoa vastuuta tulee kantamaan Ryan O’Connor ja Kyle Quincey. Yksi tärkeimmistä asioista HIFK:n pelin kannalta on, että jäähyboksista täytyy pysyä pois, eli kasetin on kestettävä.

 

Veikkaisin että ottelusarja tulee venymään 7. otteluun saakka ja lopulta kolmannessa jatkoerässä ottelu kääntyy Pelicansille, perinteisellä pleijarimaalilla.

 

 

Otteluohjelma

1 To 21.3.2019 18:30 Pelicans - HIFK
2 La 23.3.2019 17:00 HIFK - Pelicans
3 Ma 25.3.2019 18:30 Pelicans - HIFK
4 Ke 27.3.2019 18:30 HIFK - Pelicans
5 Pe 29.3.2019 18:30 Pelicans - HIFK
6 La 30.3.2019 17:00 HIFK - Pelicans
7 Ma 1.4.2019 18:30 Pelicans - HIFK

 

 

Lue myös nämä

Tilaa Liiga-passi ja näet kaikki pleijaripelit

Iikka Kangasniemi - pieni tehokas taituri

Kypäräkamerat ja mikitykset käyttöön

0 tykkäystä
0 vastausta
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.