Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 63272
Kirjoituksia 172653

Otteluennakko TPS - HPK (neljännesfinaalit)Highlighted
Moderaattori
Rekisteröitynyt: ‎17-12-2014
Kirjoituksia: 1 460
1/1

Otteluennakko TPS - HPK (neljännesfinaalit)

tpsvshok.jpg


Tämän kauden runkosarjan 4. ja 5. ottavat yhteen ottelusarjassa, josta neljällä voitolla pääsee jatkamaan urakkaa eteenpäin välieriin. Tässä parissa mielenkiinto tulee kohdistumaan timanttisiin yksilöihin ja iso vastaan pieni asetelmaan. Se on selvä, että turkulaisilla on tässä kamppailussa suurimmat odotukset niskassaan, jolloin HPK pääsee iskemään terävästi haastajan roolista.


TPS:n runkosarja sujui aivan odotetulla tavalla, vaikka loppukaudesta tahti hieman hyytyikin. Joukkueella oli otettavissa jopa runkosarjan sija 2. mutta lopulta turkulaiset valahtivat sijalle 4. Runkosarjan viimeisestä kahdeksasta ottelusta TPS:lle kertyi vain kaksi voittoa, joista toinen varsinaisella peliajalla. Aivan täysin luottavaisin mielin ei voi siis pudotuspeleihin lähteä ja jokaisen pelaajan on parannettava otteitaan, mikäli tästä sarjasta haluaa jatkoon päästä. TPS:n ylivoimaprosentti 23,35 oli sarjan toiseksi paras ja alivoimaprosentti 81,41 oli sarjan 7. parasta.

 

HPK:n kausi oli varsin tasainen suoritustasoltaan ja pisteitä kertyi todella tasaisesti. Siihen nähden runkosarjan sijoitus 5. on täysin ansaittu. Joukkueen pahin tappioputki oli vain neljän ottelun mittainen, jota voidaan pitää varsin hyvänä suorituksena. Hämeenlinnalaisten ylivoimaprosentti 19,52 on varsin heikkoa ja vasta sarjan 9. paras suoritus. Alivoimalla joukkue sen sijaan on sarjan ehdotonta kärkitasoa heti Kärppien jälkeen, kun prosentit näyttää peräti lukemia 84,90. Tässä sarjassa siis kohtaa hyvä ylivoima ja hyvä alivoima, joten nähtäväksi jää kuinka paljon erikoistilannepelaamista päästään harrastamaan. HPK:n kannalta on toki suotavaa pysytellä pois jäähyboksista.

 

Seuraa heitä

 

Maalivahtiosasto on joukkueiden välillä melko tasainen, mutta TPS:llä on mahdollisuus valita kahdesta hyvästä vaihtoehdosta eli Rasmus Tirronen ja Henrik Haukeland, kun taas HPK elää täysin Emil Larmin varassa. Maalivahdit ovat pleijareissa aina isossa roolissa, joten on mielenkiintoista nähdä miten tämä taistelu kääntyy.

 

Kaapo Kakko johdattaa joukot pleijareihinKaapo Kakko johdattaa joukot pleijareihin


TPS:n ehdoton ykköstykki, puheenaihe ja timantti on tietenkin Kaapo Kakko. 18 vuotias nuorukainen on joukkueensa tämän kauden paras maalintekijä. Haluan vetää tässä vaiheessa ohuen yhtäläisyyden kauteen 2011-12 ja silloiseen HIFK:n joukkueeseen. Silloin muuan Mikael Granlund ja Ville Peltonen olivat joukkueensa parhaita, kun vastaavanlainen nuori ja kokemus kaksikko näyttäytyy tämän kauden TPS:n joukkueessa. Kakon rinnalla taituroi nimittäin Ilari Filppula. Kaudella 2011-12 HIFK lähti ennakkosuosikkina puolivälieräsarjaan Jokereita vastaan, mutta tie nousi synkästi pystyyn. Pystyykö Kakko ja Filppula johdattamaan joukkueensa menestykseen vai toteutuuko HIFK:n kohtalo.

 

Kakosta on kaikki ylisanat käytetty jo aivan ansaitusti ja nuorukainen voi kantaa turkulaiset jatkoon. Tahtoa, rohkeutta ja taitoa riittää aivan varmasti. Kovat odotukset on pakko ladata myös TPS:n pistepörssin kärkinimelle, eli Oula Palvelle. Nyt on se paikka, kun pisteitä pitää syntyä ja paljon. Parhaiden on oltava parhaita näissä kauden tärkeimmissä otteluissa. Puolustajista Ilkka Heikkinen, Lucas Ekeståhl-Jonsson ja Santeri Lukka kantavat isoa vastuuta oman pään puolustamisesta.

 

 

 

Teemu Turusen bändi on valmiina haasteeseenTeemu Turusen bändi on valmiina haasteeseenHPK riveistä Teemu Turunen on pelannut huikean kauden ja oli joukkueensa ylivoimaisesti paras pistemies. Tulee olemaan myös pudotuspeleissä valtavan tärkeässä roolissa omalle joukkueelleen, eikä ole mitään syytä miksi ei onnistuisi. Jere Innala puolestaan oli HPK:n paras maalintekijä tällä kaudella 24 osumallaan ja nimi kannattaa ehdottomasti painaa mieleen, nimittäin on nälkäinen ja tulee tekemään maaleja myös tässä sarjassa. HPK:n vahvuus on laaja materiaali, joka pystyy tekemään tehoja. Tällä kaudella peräti 8 pelaajaa naputteli yli 10 maalia runkosarjassa.

 

Puolustajista esiin nousee ehdottomasti yli 900 Liiga-ottelun konkari Arto Laatikainen, joka on ehtinyt näkemään urallaan jo kaiken ja kasetti kestää aivan varmasti ne kovimmatkin tilanteet. Niklas Friman puolestaan oli joukkueensa puolustajien pörssiykkönen ja tulee pelaamaan isoja minuutteja. Kannattaa myös seurata tarkasti Miro Karjalaisen otteita, sillä tämä 2 metrinen ja yli 100 kiloinen järkäle pitää huolen siitä, että oman maalin edustalla on tarjolla vain makuupaikkoja. Toki nyt kauden tärkeimmissä peleissä on pakko pelata puhtaasti ja pysyä pois jäähyaitiosta.

 

Veikkaukseni on, että tästä sarjasta tulee todella tasainen ja ratkaisua joudutaan hakemaan aina 7. pelistä saakka. Viimeinen ottelu kääntyy lopulta HPK:lle!

 

 

Otteluohjelma

1 To 21.3.2019 18:30 TPS - HPK
2 La 23.3.2019 17:00 HPK - TPS
3 Ma 25.3.2019 18:30 TPS - HPK
4 Ke 27.3.2019 18:30 HPK - TPS
5 Pe 29.3.2019 18:30 TPS - HPK
6 La 30.3.2019 17:00 HPK - TPS
7 Ma 1.4.2019 18:30 TPS - HPK

 

 

Lue myös nämä

Tilaa Liiga-passi ja näet kaikki pleijaripelit

Liigan UHD lähetykset alkaneet

Kaapo Kakko - tuleva NHL draftin ykkösvaraus