peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
59747 Jäsentä
165181 Kirjoitusta

Telia yhteisö on nyt myös laiteyhteisö

Lue lisää
Yhteistyössä OnePlus

Otteluennakko Tappara – HPK (välierät)Moderaattori
Rekisteröitynyt: ‎17-12-2014
Kirjoituksia: 1 410
1/1

Otteluennakko Tappara – HPK (välierät)

tapparahpk.PNG

 

Tässä ottelusarjassa kohtaa kova ja kokenut Tampereen Tappara, sekä sympaattinen ja raikas Hämeenlinnan HPK.


Runkosarjassa Tappara oli sarjan toiseksi paras joukkue heti Kärppien jälkeen. HPK puolestaan päätyi lopulta sijalle 5, mikä oli varsin hyvä suoritus tälle kaudelle.

 

Tappara on ollut tällä kaudella juuri niin vahva, kuin voitiin olettaa ennen kauden alkua. Joukkue lähtee tähänkin ottelusarjaan ehdottomana ennakkosuosikkina ja avausmatsi pelataan luonnollisesti myös Tampereella. Pudotuspelit alkoivat tamperelaisten osalta Lukkoa vastaan ja tämä sarja hoitui puhtaasti otteluvoitoin 4-0. Näiden lukujen ei pidä kuitenkaan antaa hämätä, sillä pelit oli varsin tiukkoja yhden maalin matseja.

 

Vahvuutena Tapparalla on timantin kova puolustuspelaaminen, jolloin omissa kolisee varsin vähän missään ottelussa. Tämä on siinä mielessä hyvä taktiikka, että aina riittää kun tekee sen yhden maalin enemmän, kuin vastustaja. Runkosarjassa joukkueen ylivoimaprosentti oli sarjan 5. parasta, kun alivoimaprosentti oli puolestaan vasta 9. parasta. Erikoistilannepelaaminen on kuitenkin aina yksi ratkaiseva tekijä näissä tärkeissä ja tiukoissa pleijariväännöissä.

 

HPK on pelannut tällä kaudella todella hienosti ja joukkue on löytänyt loistavan vireen näihin pudotuspeleihin. Puolivälierissä joukkue kaatoi ennakkosuosikki TPS:n otteluvoitoin 4-1. Sarjassa nähtiin toki ihan tiukkoja yhden maalin erolla voitettuja kamppailuja, mutta TPS oli selvästi aneemisempi, haluttomampi ja joukkuepeliltään sekaisin. HPK osoitti loistavaa ennakkoluulottomuutta ja pirteää pelitapaa, joten uskoisin saman vireen näkyvän myös näissä välierissä.

 

HPK:n vahvuutena on Tapparan tapaan loistava puolustuspelaaminen ja tiivis hyvä joukkuepelaaminen. Huomionarvoista runkosarjassa oli päästettyjen maalien määrä, joka oli HPK:lla 2. vähäisin heti Kärppien jälkeen. Ylivoimaprosentti oli runkosarjassa vasta 9. parasta, mutta alivoimaprosentti oli peräti 2. parasta. Voisi siis sanoa, että erikoistilannepelaaminen on myös pleijareita varten erittäin hyvässä iskussa. Runkosarjassa HPK ja Tappara kohtasivat neljä kertaa, joissa voitot oli lopulta tasan 2-2.

 

Seuraa heitä

 

Maalivahdit ovat aina isossa roolissa ja tämän kevään pudotuspeleissä nämä joukkueet ovat varsin tasaisessa tilanteessa. Tapparan Christian Heljanko on yltynyt hurjaan vireeseen pleijareissa ja helppoja maaleja ei ole toistaiseksi lipsunut selän taakse. HPK:n Emil Larmi on ollut puolestaan koko kauden erittäin kovassa vedossa ja sama tahti on jatkunut myös näissä pudotuspeleissä. Jos Heljanko epäonnistuu, niin Tapparalla on heittää maalille myös kaiken nähnyt ja kokenut Niklas Bäckström, kun HPK on aika pitkälti yhden kovan kortin varassa.

 

tapparamaalivahti.PNG


Tapparan materiaalista löytyy paljon leveyttä, kokemusta ja ratkaisuvoimaa, joten yhden kentällisen varassa ei missään nimessä olla. Pudotuspelien alussa kokenut kaarti Kristian Kuuselan johdolla on ollut joukkueen kantavia voimia. Myös Matti Järvinen ja Jan-Mikael Järvinen ovat hoitaneet oman tonttinsa todella tyylikkäästi. Hyökkääjistä kaipaisin edelleen vahvempaa osallistumista vielä kokeneelta Tomas Zaborskylta, jolla maalisarake näyttää vielä puhdasta nollaa. Lisäksi nuoriso-osasto ei ole vielä herännyt näihin kinkereihin, eli välierissä myös Juhani Jasun ja etenkin Niko Ojamäen pitää pystyä tuomaan pöytään tehoja, jotta tamperelaisten tie vie finaaleihin.

 

Puolustuspäässä on vahvaa kokemusta ja taitoa, joten sillä osastolla on kaikki kunnossa näihin koviin peleihin. Teemu Suhonen aloitti pudotuspelit tiukasti ja 4 ottelussa syntyi tehot 0+4. Myös kokenut Tuukka Mäntylä on saanut maalihanansa auki. Ben Blood puolestaan on kerännyt eniten peliaikaa joukkueestaan ja tulee kantamaan isoa vastuuta myös näissä välierissä.

 

HPK:n hyökkäyskalusto on saanut laajasti onnistumisia TPS:n kanssa käydyssä ottelusarjassa. Tehokkain on ollut Robert Leino, joka johtaa kakkoskentällistä. Leinon rinnalla operoiva Jere Innala ei ole vielä saanut maalihanoja auki, mutta potentiaalia on olla iso ratkaisija tässä ottelusarjassa, joten suosittelen seuraamaan tarkasti. Ykköskentän Otto Paajanen ja Teemu Turunen ovat kantaneet isoa vastuuta ja sama tahti tulee varmasti jatkumaan. Yhteispeli toimii loistavasti ja kentällinen saa luotua jatkuvasti painetta vastustajan päätyyn.

 

Puolustuksessa löytyy kokoa ja tulivoimaa, joten joukkue on valmiina kamppailuun. Suurin takaisku tuli vastaan, kun Arto Laatikainen sai kolmen ottelun pelikiellon ja on näin siis poissa kolmesta ensimmäisestä ottelusta. Kovinta vastuuta peliajallisesti on kantanut Petteri Nikkilä ja Niklas Friman. Molemmat on myös onnistuneet maalinteossa, eli hyvillä mielin voi lähteä välieriin taistelemaan. Hämeenlinnalaisten puolustus pelaa erittäin tiiviisti ja varmasti. joten Tapparalla tulee olemaan täysi työ päästä maalipaikoille.

 

Oikeastaan kaikki asiantuntijat ovat sitä mieltä, että Tappara marssii tästä ottelusarjasta finaaleihin. Itsellä on kuitenkin aika vahva aavistus siitä, että HPK tulee yllättämään kaikki ja voittaa tämän ottelusarjan 4-3. Perustelen tilanteen sillä, että HPK:lla on valtavan nälkäinen joukkue ja vain ainoastaan voitettavaa. Monesti hyvä asenne ja iloinen pelaaminen voi horjuttaa sellaista liian tarkkaa ja varmaa toimintaa. Tapparalla on kuitenkin kaikki maailman paineet niskassaan ja runkosarjassa maalivahtipelaaminen tuotti toisinaan hapuilua. Mielenkiintoinen sarja tästä tulee joka tapauksessa!

 

Aikataulu


To 4.4. 18:30 Tappara - HPK
La 6.4. 17:00 HPK - Tappara
Ti 9.4. 18:30 Tappara - HPK
To 11.4. 18:30 HPK - Tappara
La 13.4. 17:00 Tappara - HPK
Ma 15.4. 18:30 HPK - Tappara
Ke 17.4. 18:30 Tappara - HPK

 

 

Tilaa Liiga itsellesi