peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
54709 Jäsentä
155557 Kirjoitusta
Uusi käyttäjä, aloita täältä
^

Keskustele. Kerro kokemuksistasi. Ratko ongelmia. Testaile uusia makeita juttuja.

ALOITA HAUSTA

Etsimästäsi aiheesta voi löytyä jo valmiita keskusteluita tai artikkeleita. Jos ei, aloita uusi keskustelu.

HAKUUN

VERTAISTUKI

Yhteisössämme jäsenet ovat tähtiä. Törmäät nopeasti VIP-jäseniimme. Mukana on ajoittain myös telialaisia.

TUTUSTU

OLE AVULIAS

Paina peukkua hyville kommenteille. Merkitse ratkaisuksi vastaus, joka ratkaisi ongelmasi. Neuvo muita.

YHTEISÖN SÄÄNNÖT

Otteluennakko Tappara – Lukko (neljännesfinaalit)Moderaattori
Moderaattori
Rekisteröitynyt: ‎17-12-2014
Kirjoituksia: 1 284
1/1

Otteluennakko Tappara – Lukko (neljännesfinaalit)

tapparalukko.jpg

 

Tampere vastaan Rauma. Asetelma on 17 mestaruuden Tappara vastaan 1 mestaruuden Lukko. Tappara oli runkosarjassa komeasti toinen heti Kärppien jälkeen ja Lukko puolestaan taisteli tiensä säälipleijareista jatkoon, voittamalla siellä JYP:n 2-1. Monien papereissa Tapparan pitäisi kävellä tästä ottelusarjasta selvästi jatkoon suvereenin esityksen jälkeen, mutta todellisuudessa tilanne ei ole aivan näin selkeä.

 

Runkosarjassa joukkueet kohtasivat neljä kertaa, joista Lukko voitti kaksi ottelua ja hävisi kaksi, mutta toinen tappioista tuli vasta voittolaukauskilpailun jälkeen. Lukko latoi näissä otteluissa 12 maalia tamperelaisten verkkoon, kun samaan aikaan Tappara tehoili täysin saman verran maaleja, eli 12 kappaletta. Maalimäärät 12-12 osoittaa siis, että ottelut ovat olleet varsin tasaisia ja kumpikin joukkue on saanut onnistumisia aikaan. Toki pleijarit on aina täysin eri pelejä, kuin runkosarja ja Tapparalla on lyödä pöytään vahvat näytöt osaamisesta näissä kamppailuissa.

 

Tapparan kausi on sujunut varsin tasaisesti, vaikka alku olikin hieman tahmea. Joulukuussa oli myös hieman synkempi jakso, jolloin kahdeksassa pelissä kertyi vain yksi voitto. Tämän synkän jakson jälkeen käynnistyikin erittäin vahva vaihe, jolloin seuraavassa kymmenessä ottelussa tuli peräti yhdeksän voittoa. Runkosarjan aikana joukkueen ylivoimaprosentti 20,20 oli sarjan viidenneksi parasta, kun taas alivoimaprosentti 80,21 oli vasta 9. parasta. Tämä osoittaa sen, että alivoimalla joukkueella on jonkin verran hankaluuksia, joten jäähyjä pitää pyrkiä välttämään pleijareissa.

 

Lukon kausi alkoi samalla tavalla tahmeasti, kuin Tapparallakin. Joukkue keräsi ensimmäisestä 12. ottelusta vain neljä voittoa, joista kolme varsinaisella peliajalla. Tämän synkän alun jälkeen kone alkoi kulkea paremmin ja joulukuussa vauhti kiihtyi niin hurjasti, että joukkue saalisti peräti 9 ottelun voittoputken. Lopullinen sijoitus 7. sarjataulukossa oli täysin odotusten mukainen. Lukon ylivoima on ollut tällä kaudella todella tehotonta ja ylivoimaprosentti 17,69 olikin neljänneksi heikointa, jolloin taakse jäivät vain Jukurit, Ilves ja Ässät. Alivoimalla peli sen sijaan sujui paremmin ja alivoimaprosentti 81,60 olikin sarjan kuudenneksi parasta. Ylivoimalla joukkueen pitää pystyä suoriutumaan pleijareissa paremmin, mikäli mielivät Tapparan kaataa.

 

Seuraa heitä

 

Maalivahtiosasto menee melko tasan näiden joukkueiden välillä, kun ykköstorjujien prosentit runkosarjassa olivat Christian Heljanko (Tappara) 90,27 ja Lassi Lehtinen (Lukko) 90,28. Huomionarvoista oli, kuinka Heljangolla välillä kiekko pomppii todella paljon ja otteet heittelee. Nähtäväksi jää, pystyykö hän kantamaan joukkuetta eteenpäin vai laitetaanko jossain vaiheessa luukulle kaiken nähnyt ja kokenut Niklas Bäckström.

 

nikoojamaki3.PNGNiko Ojamäki on valmiina pleijareihin

 

Tapparan ykköstykki on kokenut Kristian Kuusela, joka taisteli jopa pistepörssin voitosta tällä kaudella, mutta jäi lopulta neljänneksi. Kuusela voi nousta näissä pudotuspeleissä kaikkien aikojen pistetilaston kärkeen pudotuspelien osalta. Tällä hetkellä Kari Jalonen on kahdeksan pisteen päässä, joten tilastot on ihan mahdollista laittaa uusiksi. Kuuselan lisäksi ykköskentässä Tomas Zaborsky kantaa suurta tulosvastuuta ja tehoja täytyy syntyä nyt pleijareissa. Zaborsky oli runkosarjassa joukkueensa kolmanneksi paras maalintekijä. Hyökkääjistä suurta huomiota kannattaa kohdistaa myös Niko Ojamäkeen, joka oli Tapparan paras maalintekijä 23 täysosumallaan. Hänen voi olettaa jatkavan vahvaa menoa myös näissä tosipeleissä. Muistakaa myös Jan-Mikael Järvinen joka on kokenut pleijareiden soturi!

 

Puolustuspäästä löytyy mielenkiintoisia nimiä myös, kuten Teemu Suhonen, joka siirtyi Jukureista Tapparaan ja ykköspakkipariin. Pystyy tekemään tulosta myös hyökkäyssuuntaan, joten kantaa isoa vastuusta ehdottomasti. Takalinjoilla luutii myös vahvan kauden pelannut Ben Blood, jolla on kykyjä myös hyökkäyssuuntaan, mutta pystyy tarvittaessa rouhimaan pleijareissa myös fyysisesti. Blood on hyvä luottopuolustaja ja tulee pelaamaan varmasti isoja minuutteja. Pakko myös mainita erittäin kokenut pleijaritaistelija Tuukka Mäntylä. Tulee olemaan joukkueelleen äärettömän tärkeä johtava pelaaja, jonka voi heittää kentälle tilanteessa kuin tilanteessa.

 

justindanforth2.PNGJustin Danforth Liigan nopein luistelija

 

Lukolla on myös vahva materiaali käytössään nyt kevään kovimpiin kamppailuihin. Janne Keräsen johtama ykkösvitja tulee tottakai saamaan paljon vastuuta ja myös tulosta täytyy syntyä. Ensimmäisellä kierroksella JYP:ä vastaan Keränen latoi kolmeen peliin tehot 3+2 =5, eli hyvässä vireessä jatkopeleihin. Kakkoskentässä kovat ulkomaalaisvahvistukset Justin Danforth ja Brandon DeFazio olivat runkosarjassa hirmuisessa vireessä ja tätä samaa tehokkuutta tarvitaan nyt. Danforth on yksi Liigan parhaimpia pelaajia, joten hänelle voi asettaa kovia tulosodotuksia. Kolmoskentän Vili Sopanen ei päässyt runkosarjassa vielä parhaaseen mahdolliseen vireeseen, joten hänen pitäisi pystyä tuomaan oman kentällisensä kanssa parempaa tekemistä pöytään.

 

Puolustuspäästä löytyy vahva ykköspakkipari Jakub Krejcik ja Rony Ahonen. Krejcik oli runkosarjassa joukkueensa neljänneksi aktiivisin laukoja ja sama viivapommitus varmasti jatkuu myös pudotuspeleissä. Kannattaa myös seurata tiukasti nuorta 18 vuotiasta Ville Heinolaa, joka on äärettömän kylmäpäinen luottopakki. Pelasi runkosarjassa joukkueensa parhaan +- tilaston yhdesä Danforthin kanssa, joten helppo heittää kentälle myös pudotuspelien taisteluihin.

 

Oma veikkaukseni on, että tästäkin ottelusarjasta tulee kohtuullisen tiukka taistelu ja lopulta Tappara jyrää jatkoon otteluvoitoin 4-1.

 

Otteluohjelma

1 Pe 22.3.2019 18:30 Tappara - Lukko
2 La 23.3.2019 17:00 Lukko - Tappara
3 Ma 25.3.2019 18:30 Tappara - Lukko
4 Ke 27.3.2019 18:30 Lukko - Tappara
5 Pe 29.3.2019 18:30 Tappara - Lukko
6 La 30.3.2019 17:00 Lukko - Tappara
7 Ma 1.4.2019 18:30 Tappara - Lukko

 

 

Lue myös nämä

Kypäräkamerat ja mikitykset käyttöön

Niko Ojamäki - Tapparan monipuolinen maalitykki

Tilaa Liiga televisioosi


paras yhteisö.jpgeSIM.jpgliiga.jpg
0 tykkäystä