peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
58108 Jäsentä
161813 Kirjoitusta

Telia yhteisö on nyt myös laiteyhteisö

Lue lisää
Yhteistyössä OnePlus

Pudotuspelit alkavat - Otteluennakossa Lukko - JYP ja Ilves - SaiPaModeraattori
Moderaattori
Rekisteröitynyt: ‎16-12-2014
Kirjoituksia: 776
1/1

Pudotuspelit alkavat - Otteluennakossa Lukko - JYP ja Ilves - SaiPa

liigapleijarit.jpg

 

Pudotuspelit alkaa tänään 1. kierroksella, jossa kohtaavat Ilves ja SaiPa, sekä Lukko ja JYP. Ensimmäinen kierros pelataan paras kolmesta systeemillä, eli kahdella voitolla joukkue etenee seuraavalle kierrokselle.

 

Otteluohjelma:

La 16.3.2019 17:00 
Su 17.3.2019 17:00 
Ti 19.3.2019 18:30

 

 

lukkojyp1.jpg

Rauman Lukko - JYP


Rauman Lukon kausi oli kaksijakoinen ja vaiherikas. Varsinkin kauden alku oli joukkueelle erittäin hankala ja sarjasijoitus sen mukainen. Heikon alun jälkeen Lukko kuitenkin löysi pelivireen ja alkoi napsia voittoja tasaiseen tahtiin ollen hetken aikaa jopa Liigan kuumin joukkue. Lentokeli nosti Lukon kiinni suoraan pudotuspelipaikkaan, mutta epätasainen loppukausi tiputti joukkueen loppujen lopuksi seitsemänneksi ja säälipleijareihin. Tämä on varmasti pettymys yhtenä ennakkosuosikkina kauteen lähteneelle joukkueelle.

Jos Lukon kausi oli välillä melkoista taaperrusta, sitä se oli myös JYPillä. Pitkään näytti siltä, että nimimiehiä vilisevä joukkue jää armotta jatkopelien ulkopuolelle, ensimmäistä kertaa yli kymmeneen vuoteen. Muutos tapahtui viimeisellä mahdollisella hetkellä, kun päävalmentaja Lauri Merikivi sai lähteä ja tilalle haalittiin JYPin mestaruuteen vuonna 2009 valmentanut Risto Dufva. Muutoksen myötä JYPin peli piristyi ja kokenut jengi kampesi itsensä viimeisenä joukkueena mukaan pudotuspeleihin.

Seuraa heitä

Sekä Lukko, että JYP vilisevät nimimiehiä ja molempien joukkueiden odotukset olivat korkealla kauteen lähdettäessä. Joukkueiden nimilistoja katsoessa onkin hieman yllättävää, että joukkueet iskevät vastakkain jo pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Lukon hyökkäyskalusto on toiminut kauden aikana vähintäänkin kiitettävästi ykkösnyrkki Justin Danforthin johdolla. Liigan pistepörssissä viidenneksi sijoittuneen kanadalaisen panos voikin olla ratkaisevassa roolissa ottelusarjan kannalta. Myös Arttu Ilomäki, Brandon DeFazio ja Janne Keränen tuovat leveyttä ja tulivoimaa Lukon hyökkäykseen.

JYPin paras pistemies runkosarjassa oli vähemmän yllättäen Jarkko Immonen. Kokenut liideri vertyi erinomaiseen iskuun varsinkin runkosarjan loppupuolella ja tätä JYP ehdottomasti tarvitsee, mikäli joukkue mielii ottelusarjasta jatkoon. JYPistä puhuttaessa ei voi olla myöskään mainitsematta ihmemies Eric Perriniä, joka vielä 43-vuotiaana pystyy ratkaisemaan otteluita ja näyttämään esimerkkiä nuoremmilleen.

Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset menivät runkosarjassa tasan 2-2, mutta ainakin omissa papereissa Lukko lähtee ottelusarjaan hienoisena ennakkosuosikkina. Joukkueen materiaali on aavistuksen kovempi ja kausi sujunut JYPiä tasaisemmin. Helppoa kahden voiton ottaminen ei tule olemaan ja pienet asiat voivat kääntää sarjan päälaelleen.

ilvessaipa1.jpg

Ilves - SaiPa

 

Ilveksen ja SaiPan väliseltä ottelusarjalta voidaan odottaa viihdyttävää kiekkoa, kun kaksi hyvin liikkuvaa ja sitkeää jengiä ottaa mittaa toisistaan. Runkosarjan sijoitus oli molempien osalta pitkälti sellainen, kuin alkuun odotettiinkin. On myös selvää, että pleijareihin pääsy ei riitä, vaan molemmilla on valtava halu jatkaa toiselle kierrokselle.

Tampereen Ilves aloitti kauden todella pirteästi ja napsi voittoja tasaiseen tahtiin, kunnes koitti synkkä marraskuu. Joukkue taapersi lokakuun loppupuolelta joulukuun alkuun saakka todella syvissä vesissä ja nappasi vain yhden voiton 11:sta pelaamastaan ottelusta. Tamperelaisten onneksi joulukuu käänsi kelkan ja voittoja tuli runkosarjan loppuun saakka tasaiseen tahtiin, joista palkintona paikka pleijareissa. Ilveksen erikoistilannepelaaminen sakkasi pahasti, kun alivoimaprosentti oli selkeästi sarjan heikointa ja ylivoimaprosenttikin sarjan toiseksi heikointa heti Porin Ässien jälkeen.

 

SaiPa:n kausi sujui varsin odotutetusti ja tasaiseen tahtiin. Mitään armottomia notkahduksia ei kauden aikana sattunut, vaan pisteitä karttui koko ajan tasaisesti. Ainoa synkempi jakso koitti joulukuussa, jolloin yhdeksän pelin aikana joukkue sai raavittua kasaan ainoastaan kaksi voittoa. Kauden alku oli jopa odotuksiin nähden todella kova, kun lappeenrantalaiset murjoivat ensimmäisen 11 pelin aikana peräti 8 voittoa. SaiPa:n ylivoimaprosentti oli kauden aikana 11. parasta ja alivoimaprosentti peräti sarjan neljänneksi parasta.

 

Seuraa heitä

 

Joukkueet lähtevät kiihkeään ottelusarjaan hyvin tasaisesta tilanteesta. Erikoistilannepelaaminen tulee näyttelemään isoa roolia ja tällä osa-alueella vaaka kallistuu hienoisesti SaiPa:n eduksi. Maalivahtipeli on myös isossa roolissa, joten nähtäväksi jää kumpi joukkue taistelee tiensä jatkoon.

SaiPa lepuutti viimeisessä runkosarjapelissä avainpelaajiaan, jotta rosteri on täydessä lyönnissä lauantaina, kun pudotuspelit alkavat. SaiPa:n menestys on ollut pitkälti ykkösmaalivahti Frans Tuohimaan ja kolmen tuottavan kentällisen onnistumisissa. Lappeenrantalaiset ovat onnistuneet ulkomaalaisten pelaajien hankinnassa erinomaisesti ja Tyler Morley, David Goodwin ja Cody Kunyk ovat paikkansa ketjuissaan ansainneet. Lisäksi on syytä mainita myös ykkösketjun Topi Nättinen ja Elmeri Kaksonen. Parhaiden pelaajien on oltava parhaita tärkeimmissä otteluissa, joten näiltä pelaajilta on lupa odottaa tulosta.

 

Ilveksen maalivahtitilanne on hyvä, kun luukulle on heittää hienoon vireeseen päässyt Lukas Dostal tai kokenut Riku Helenius. Ilveksellä on heittää askiin kolme hyvää ketjua, mutta ehdoton tulosvastuu on Arttu Ruotsalaisen johtamalla ykkösvitjalla, jonka laidoilta löytyy kapteeni Eemeli Suomi ja Teemu Rautiainen. Tämän kentällisen on otettava roolia ja ratkaistava otteluita myös pleijareissa. Seurantaan kannattaa laittaa myös Oskari Laaksonen, Red Bull kypärää kantava lahjakas nuorukainen, joka on ottanut johtavan puolustajan roolin hienosti haltuunsa. 

 

Marginaalit ovat lopulta hyvin pienet, joten luvassa on erittäin tiukka pudotuspelisarja kahden nälkäisen joukkueen kesken. Uskon, että Ilves kairaa vaadittavat kaksi voittoa itselleen kotiedun ja tamperelaisen yleisön vimmatun kannustuksen turvin.

 

 

Tilaa ja katso Liigan pudotuspelit!

Telia Yhteisö on nyt myös Laiteyhteisö.jpg
0 tykkäystä