peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
58135 Jäsentä
161878 Kirjoitusta

Telia yhteisö on nyt myös laiteyhteisö

Lue lisää
Yhteistyössä OnePlus

Runkosarjan viimeisellä kierroksella isot panoksetModeraattori
Moderaattori
Rekisteröitynyt: ‎17-12-2014
Kirjoituksia: 1 383
1/1

Runkosarjan viimeisellä kierroksella isot panokset

pelicanssport2.jpgPelicans - Sport ratkaisee JYP:n kohtalon

Kauden 2018 – 19 mielenkiintoinen runkosarja tulee tänään päätökseen. Urheilua seuraavien katsojien kannalta on tietysti aina parasta, kun isot panokset säilyvät aivan kalkkiviivoille saakka ja näin kävi tässäkin tapauksessa. Tänään on ratkaisematta vielä paljon ja tärkeimpänä tietysti runkosarjan lopulliset sijoitukset ja playoffeihin menevät joukkueet. Toki mielenkiintoa riittää myös pistepörssissä ja maalipörssissä.

 

Sportilla mahdollisuus pudottaa JYP jatkosta


JYP on perinteisesti ollut vakiokalustoa Liigan pudotuspeleissä, mutta tällä kaudella voi käydä vielä huonosti. Viimeksi JYP on jäänyt ulos pudotuspeleissä vuonna 2007, yli kymmenen vuotta sitten. Jyväskyläläiset ovat tämän kauden runkosarjapelinsä pelanneet, mutta Vaasan Sportilla on tänään vielä peli Lahden Pelicansia vastaan. Sport on tällä hetkellä vain 1 pisteen JYP:ä perässä.

 

Käytännössä Sport tarvitsee Pelicansista vähintään 2 pisteen voiton, jotta se nousee JYP:n edelle sarjataulukossa ja nappaa viimeisen paikan pudotuspeleihin. Tasapisteissä ratkaisee kolmen pisteen voittojen määrä, maaliero, tehdyt maalit, keskinäiset ottelut. Tasatilanteessa JYP menisi jatkoon, joten erittäin tiukka paikka tänään tiedossa. Jyväskylässä varmasti kannustetaan Pelicansia tänään tiukasti.

 

Lahdessa riittää tänään toki panosta myös Pelicansilla, sillä joukkue taistelee runkosarjan 3. paikasta TPS:n kanssa. Joukkueilla on vain yhden pisteen ero, joka on tällä hetkellä lahtelaisten eduksi. Voitolla Pelicans varmistaa kolmannen sijan itselleen, mutta mahdollisen tappion osuessa kohdalle pitäisi toivoa TPS:n tappiota. Turkulaiset pelaavat tänään SaiPa:a vastaan, jolla ei ole isoja panoksia illan kamppailussa.

 

Kolmen joukkueen tiukka taistelu sijoista 5-7

 

Erittäin mielenkiintoinen taistelu käydään tänään myös sijoista 5-7. Tämän hetken tilanne on 5. HPK 96, 6. HIFK 95, 7. Lukko 93. Suora pudotuspelipaikka sijoilla 5-6 on tietysti joukkueille parempi vaihtoehto, kuin jäädä sijalle 7 ja vääntämään säälipleijareista tietä eteenpäin. Suoran pudotuspelipaikan saavat joukkueet pääsevät hieman huilaamaan ennen kovien pelien alkamista, kun taas säälipleijarit starttaa jo lauantaina.

 

Illan ottelut tässä taistelukolmikossa ovat
HIFK – Ässät
HPK – Tappara
Ilves – Lukko

 

sarjataulukko1403.jpgAsetelmat sarjataulukossa ennen illan otteluita

 

Tällä hetkellä heikoin tilanne on Lukolla, joka tarvitsisi mielellään kolmen pisteen voiton tänään vieraspelistä Ilvestä vastaan. HIFK:lla on hyvä tilaisuus kaataa kotihallissaan Ässät, joka pelaa enää kunniasta ja siitä, että pääsevät tänään aloittamaan kesäloman. HPK voi puolestaan varmistaa 1 pisteellä paikkansa 6 joukossa, jolloin Lukko ei pääsisi nousemaan millään ohitse. Toki Lukon ja HIFK:n hävitessä omat ottelunsa, ei hämeenlinnalaisetkaan tarvitse illan kamppailusta pisteitä.

 

Pistepörssissä ja maalipörssissä tiukka taistelu

 

Ennen viimeisiä otteluita pistepörssin kärkipaikalla on Ville Leskinen (Kärpät) 55 pisteellä. Samalla pistemäärällä toisena on KooKoo:n Malte Strömwall. Vain kaksi pistettä perässä on Teemu Turunen (HPK) ja Kristian Kuusela (Tappara). Käytännössä näiden neljän pelaajan kesken tullaan ratkaisemaan pistepörssin voitto.

 

Maalipörssin voitto tulee olemaan kahden kauppa, kun tällä hetkellä tasatilanteessa on Malte Strömwall ja Ville Leskinen, joilla on koossa 28 maalia. HPK:n Jere Innala on kolmannella sijalla, mutta on jo 4 maalia perässä, eli ei oikeastaan voi tuolta enää nousta kamppailuun mukaan. Nähtäväksi jää, kuinka kiivaasti nämä taiturimaiset pelaajat jahtaavat pisteitä ja maaleja tämän illan otteluissa. Se on selvää, että kummallekin tulee jääaikaa myös ylivoimalla, joten lisämaalit eivät ole lainkaan mahdoton ajatus.

 

villeleskinen2.PNG

 

Yksi mielenkiintoinen seurattava on myös Pelicansin superpuolustajan Oliwer Kasken esitykset illan ottelussa. Tällä hetkellä Kaski on kaikkien aikojen tilastossa puolustajien yhden kauden piste-ennätyksissä sijalla 5. pistemäärällä 50. Edellä on vain Timo Jutila 51, Reijo Ruotsalainen 51, Brian Rafalski 53, Pekka Rautakallio 53. Käytännössä neljän pisteen ilta toisi kärkipaikan tässä tilastossa ja yksittäisilläkin pisteillä sijoitukset nousisivat hieman. Kaikesta huolimatta kausi on ollut pisteiden valossa äärettömän hurja, eikä neljän pisteen ilta olisi mitenkään mahdoton, mikäli koko Pelicansin joukkueelle sattuu tänään pöljä päivä.

 

Tiukat asetelmat illan kamppailuihin, joten laittakaahan pelit seurantaan!

 

Lue myös nämä

Liigan live otteluseuranta ja keskustelu

Liigan UHD lähetykset alkavat

Liigaa selostuksella tai pelkillä halliäänillä

Liiga Yhteisössä.jpg