Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 63959
Kirjoituksia 174220

Teleportti tuli käyttöön Liigan studiolähetykseenHighlighted

Teleportti tuli käyttöön Liigan studiolähetykseen

Moderaattori
Viestejä 1 469 kpl

Teleportti tuli käyttöön Liigan studiolähetykseen

1/1

teleportti.jpg

 

Tekniikka kehittyy ja samalla se tuo uusia mahdollisuuksia myös Liigan ottelulähetyksiin. Hiljattain toimme uudenlaisen lisätyn todellisuuden (AR) toteutuksen pelaajahaastatteluihin. Liigalive360 lähetyksessä nähtiin pelaajahaastattelu, jossa pelaaja ”teleportattiin” Tampereen hallilta Liigan -studioon Helsinkiin. Tällainen toteutus tuo uusia mahdollisuuksia lähetyksiin ja katsojille uusia elämyksiä. Aiemmin on toki lähetykseen tuotu pelaajien hahmoja seisomaan ilman livehaastattelua.


Lisätyn todellisuuden avulla tehty haastattelu saattaa tuntua aluksi hieman erikoiselta sekä haastattelijasta, että haastateltavana olevalta. Toinen seisoo vihreän kankaan edessä pukukopissa ja toinen vihreässä studiossa. Henkilöt eivät ole livenä samassa tilassa, vaikka se tv-katsojille siltä näyttääkin. Toistaiseksi tekniikka ei vielä mahdollista ihmisten siirtämistä fyysisesti paikasta toiseen, mutta tällainen virtuaalinen teleportti on kätevä tapa tällaisiin tilanteisiin. 

 

teliaportti.PNG 

Katso video Telia loves Liiga instan kautta

 

 

Vastaavaa tekniikkaa on käytetty jonkin verran maailmallakin urheilulähetyksissä ja Suomessakin joitain kokeiluja on nähty. Yle esimerkiksi testasi AR tekniikkaa Pyeongchangin Olympialaisten aikaan. Kyseessä on kuitenkin varsin uusi systeemi ja lisätyn todellisuuden hyödyntämisessä on nähty vasta ensimmäisiä askelia. Tulevaisuudessa tullaan näkemään varmasti vielä paljon hienoja toteutuksia, mitä ei vielä osata edes kuvitella.

 

Lisätty todellisuus (Augmented Reality)

 

Augmented Reality (AR) merkitsee lisättyä todellisuutta. Se tarkoittaa järjestelmää, jossa keinotekoista, tietokoneella tuotettua tietoa, kuten kuvaa, ääntä, videota ja tekstiä on lisätty näkymään todellisesta ympäristöstä. Tässä edellä mainitussa tapauksessa siis siirrettiin reaaliaikaista videokuvaa toiseen ympäristöön.


AR-tekniikkaa on hyödynnetty erilaisissa tv-tuotannoissa ja peleissä. Monet ovat varmasti pelanneet Pokemon Go peliä, jossa lisätyn todellisuuden avulla lisätään metsästettäviä pokemoneja ympäri aitoa maailmaa. Jatkossa tätä tekniikkaa tullaan hyödyntämään yhä enemmän yritysmaailmassa, peleissä, opiskelussa, tv-tuotannoissa ja kaikkialla meidän ympärillä. Tämän vuoden alussa käynnistynyt 5G verkon rakentaminen tulee omalta osaltaan myös kiihdyttämään AR-tekniikan mahdollisuuksia.


Mitä mieltä olet lisätyn todellisuuden hyödyntämisestä tv-lähetyksissä?

 

Lue lisää

#Liigalive360 -studio on alkukauden suosikki

Zero Densityn -Youtube kanavalla esimerkkejä toteutuksista

Tuoko 5G puhelimeesi super-Pokemonit

0 vastausta
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.