Heikko kuvanlaatu Liiga-pelissä


Näinhän se syksy taas alkaa.....   ja liiga.


Joo, ja kuva pelkkää suttua taas. TPS-KOO ( 15.10 )  peliä katsellut digiboxin kautta, ja koko ajan ollut pelkkää suttua.


Muina päivinä pelit näkyneet hetken kirkkaana, muuten suttua


Eikö näitä yhteyksiä tms saada tälläkään kaudella kuntoon ??


 


Ihmeellistä.....


 


Edit SannaMKoo: Otsikkoa hieman tarkennettu


13 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +14

Moikka @saiuk kyllä se kuva tietenkin saisi terävänä pysyä pelissä kuin pelissä.


 


Suttuinen kuva voi johtua laajakaista yhteyden heikosta nopeudesta. Oliko sinulla meidän nettiyhteys käytössäsi? Onko yhteys kiinteä laajakaista vai mobiilinetti?


 


Häiriö voi johtua myös huonosta langattomasta yhteydestä boksin ja reitittimen välillä. Kytke boksi kiinni reitittimeesi verkkokaapelilla jos mahdollista tai käytä 5GHz wlan taajuutta.


 

Langaton yhteys ( mokkula ) ja dna .


Joku johto on siinä välissä ( boxin ja tuon dna hubi-laitteen ) 


Esim. tv1 näkyy hyvin, mutta tämä liiga-kanava epäselvää


 


 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +14

Millaista nopeutta saat laajakaistayhteyden kautta esimerkiksi www.speedtest.net sivustolta tai puhelimeen asennettavan speedtest.net sovelluksen kautta?


 


Onko kuva kokoajan epäselvä vai pumppaako kuvanlaatu pelin aikana?


 


 

testi tehty  eli  download  6.78  ja upload 1.51   ( näistä en ymmärrä siis mitään... )


 


Ei välttämättä ole koko pelin aikana huonoa kuvaa, tosin eilinen peli oli kokonaan.  Taisi joku peli olla kokonaan ihan kirkaskin kuva, mutta yleisesti ottaen jotain häikkää on joka lähetyksessä

Tuollainen nopeus ei riitä hyvään kuvanlaatuun. Varsinkin, jos samaa yhteyttä käyttää joku muu perheessä samaan aikaan.

Mitä tuo nopeus kuuluisi / tarttisi olla ?

Yhteyksiä ei käytetä silloin muuhun kun katsotaan liigaa

 

Tein nyt aamulla uuden testin, jolloin oli kaikki laitteet kiinni, paitsi tämä tietokone :

download  10,33  ja upload 3,49

(en siis ymmärrä näistä mitään )

 

Tämä tässä ihmetyttää kaikkeista eniten :  liiga tulee siis boxin kautta dna-laitteesta. Ethernet johto kytketty ja wlan5G  käytössä.  Muut kanavat teliaboxista näkyy hyvin, paitsi liigapelit

Ja kun laitan dna boxin käyttöön, niin sieltä näkyvät kaikki maksulliset sekä ilmaiset kanavat hyvin. Esim. Cmore ja Eurosport kanavilta tulevat suorat lähetykset näkyvät kirkkaina

Mikä siinä on, ettei liiga näy sitten samanlaisena  Telian kautta ?  

Onko Telian ja dna boxeissa ero vai mistä tuo liigan kuvanlaatu oikein johtuu ??

Eilinen peli melkein koko ajan epäselvää..

 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +13

Yhteysnopeus on kyllä HD -laadun (vaaditaan 6-8,5Mbit/s download) rajamailla. Ja kuten @Kimppikoo mainitsi, jos yhteyttä käyttää joku muu laite, niin kaista ei vain riitä.

Oletko selvittänyt oman operaattorin kanssa, voisiko nopeutta saada paremmaksi, esim. modeemin taajuuslukituksella? Suosittelen myös kokeilemaan, toimisiko meidän mobiililaajakaista paremmin, esim. prepaid- liittymällä on helppo kokeilla, kun vaihtaa vain SIM-kortin modeemista.

Jos vaaditaan 6-8,5 Mbit/s download,  ja täällä on 10,33, niin eikö se riitä ??

 

Eikö Telia voi myöntää, että vika ei olekaan täällä minun yhteyksissä / laitteissa, vaan joko heidän boxissa tai lähetyksissä ?

Tätä asiaa ilmeisesti turha käydä täällä, koska vikaa ei tulla löytämään

Harmittaa vaan maksaa täysi hinta, vaikka kuvanlaatu huono !   Ja kuitenkin liigaa haluan seurata / katsoa 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +13

En nähnytkään uusinta viestiäsi kun vastausta kirjoittelin. Eli aiemmin mainitsit tuon 6,78, mikä kertoo, että yhteyden nopeus vaihtelee allekkin. Onko Telia TV -digiboksi yhteydessä nettiin siis verkokkaapelin vai 5G langattoman verkon kautta? Digiboksille kannattaa tehdä virtajohdon irroitus n. 10 sekunniksi, jos sitä ei ole pitkään aikaan käytetty irti. 

Myönnämme kyllä heti, jos lähetyksessä havaitaan häiriötä. Tiedossamme ei kuitenkaan ole, että lähetyksessä olisi ollut häiriötä, mikä olisi vaikuttanut kuvanlaatuun. Yhteysnopeutesi vaihtelee, mikä tarkoittaa myös, että digiboksi vaihtaa kuvanlaatua sen mukaan, paljonko sillä on kaistaa käytettävissä. 

Valitettavasti mobiililaajakaistat (esim. dna mokkula) ovat sellaisia, että niiden nopeus vaihtelee rajusti verkon käyttöasteen mukaan. Eli kun muutkin naapurisi ja samaan tukiasemaan kytkeytyneet asiakkaat haluavat katsoa Liigaa tai yleensäkin netin kautta toimivia tv-palveluita, kapasiteetti loppuu kesken ja kuvanlaatu huononee tai kuva pätkii ja pysähtelee.

Tämä ei näy kaikissa palveluissa samalla tavalla, koska esim. Youtube on luonteeltaan erilainen ja vidoita voidaan puskuroida riittävästi ennen kuin varsinainen video alkaa pyörimään. Suorat lähetykset, kuten Teliatv taas eivät voi puskuroida kovin paljoa, koskapa kyse on reaaliaikaisesta lähetyksestä. Tällöin on tärkeää, että nettiyhteytesi tarjoaa tasalaatuista ja riittävän nopeaa datavirtaa. Tällaista käyttöä varten kiinteä nettiyhteys on parempi, eli esim. vdsl,kaapelimodeemi tai valokuitu.

Sama surkea laatu jatkuu, kuin viime kaudella. Ei taida tulla koskaan parannusta? Netin nopeus 98 Mbps.


@Kykae@  kirjoitti:

Sama surkea laatu jatkuu, kuin viime kaudella. Ei taida tulla koskaan parannusta? Netin nopeus 98 Mbps.


Avaisitko vielä omaa laiteympäristöä missä pelejä koitat katsoa. Eli käytätkö digiboksia, sovellusta vai chromecastia? Minkälainen netti käytössä, kiinteä vai 4G ja meneekö yhteydet laitteille langattomasti vai kaapelilla? Saatko noita 98M nopeuksia sillä laitteella millä lähetystä katsot?

Telia tunnetaan jo tästä...

Vastaa