Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 63791
Kirjoituksia 173740

Chromecast-asetukset kuntoon Liigaa vartenHighlighted

Chromecast-asetukset kuntoon Liigaa varten

Moderaattori
Viestejä 1 468 kpl

Chromecast-asetukset kuntoon Liigaa varten

1/15

A_784x480.jpg

 

50 HZ TILAN ASETTAMINEN CHROMECASTIIN

 

Liigan pelit, kuten monet muutkin urheilulähetykset, vaativat pientä säätämistä Chromecastin asetuksiin, jotta kuva näkyy nykimättä ja sulavasti. Chromecast on suunniteltu valitsemaan paras mahdollinen tila automaattisesti, mutta joskus manuaalisia säätöjä tarvitaan.

Chromecastin asetuksista tärkein on 50Hz:n tilan asettaminen, joka on erityisen tärkeä urheilulähetyksissä. Telia TV -sovellus ei tue televisioiden ja digiboksien sisäisiä cast-ominaisuuksia, koska ne eivät ole yksi yhteen virallisen Chromecast-laitteen kanssa. Sisäänrakennettujen Chromecastien suurin ongelma on juuri se, että niissä 50Hz tilaa ei voi ottaa erikseen käyttöön, jolloin television katselu voi äkkiä muistuttaa diashow:ta.

 

50 Hz:n tilan käyttöönotto
- Tarkista, että puhelimesi tai tablettisi on yhdistetty samaan Wi-Fi-verkkoon Chromecastin kanssa.
- Avaa Google Home ‑sovellus Android‑ tai iOS-laitteellasi.
- Valitse aloitusnäytön oikeassa yläkulmassa Laitteet, niin näet käytettävissä olevat Chromecast-laitteet.
- Vieritä näyttöä, kunnes löydät sen Chromecastin laitekortin, jolla haluat käyttää 50 Hz:n tilaa.
- Kosketa laitekortin oikeassa yläkulmassa laitekorttivalikkoa Menu ja valitse Asetukset.
- Kosketa Käytä 50 Hz:n HDMI-tilaa – Asettaa television 50 Hz:n tilaan (jos mahdollista) ‑valintaruutua.

- Ruutuun lisätään valintamerkki. Se tarkoittaa, että 50 Hz:n HDMI-tila on käytössä.
- Voit poistaa tilan käytöstä koskettamalla valintaruutua uudelleen.

 

Chromecastin etuna on sen siirrettävyys eli kun olet ensimmäisen kerran ottanut laitteen käyttöön, niin voit ottaa sen helposti mukaan kaikkialle missä nettiyhteys on käytettävissä. Näin saat katseltua Liigaa kotona, mökillä ja vaikka kaverin luona.

 

Chromecastista on tarjolla kaksi versiota, eli Chromecast ja Chromecast Ultra. Itse olen suositellut kaikille tätä Ultra versiota, jossa on tuki 4K-kuvanlaadulle ja muutenkin potku riittää pitkälle tulevaisuuteen. Toki Liigan kannalta molemmat versiot on aivan toimivia pelejä, joten voit valita itsellesi sopivan ratkaisun.

 

CHROMECASTIN RESETOINTI

 

Google Home ‑sovelluksella
- Avaa Google Home ‑sovellus.
- Valitse aloitusnäytön oikeassa yläkulmassa Laitteet, niin näet käytettävissä olevat Chromecast-laitteet.
- Kosketa laitekorttivalikkoa Menu sen laitteen oikeassa yläkulmassa, jonka tehdasasetukset haluat palauttaa. Valitse sitten Asetukset.
- Kosketa oikeassa yläkulmassa olevaa Lisää-painiketta.
- Valitse Palauta tehdasasetukset tai Nollaa.
- Vahvista, että haluat palauttaa laitteen tehdasasetukset, valitsemalla Palauta tehdasasetukset.

 

Chromecast-laitteella
Kun Chromecast on liitetty televisioon, pidä Chromecastin sivussa olevaa painiketta painettuna. LED-valo alkaa vilkkua oranssina. Kun LED-valo muuttuu valkoiseksi, vapauta painike, niin Chromecast käynnistyy uudelleen.

 

WLAN-VERKON TAAJUUDEN VAIHTAMINEN

 

Joskus Chromecastin toimivuuteen voi vaikuttaa myös reitittimen wlan-yhteyden käyttämä taajuus. Reititin osaa valita automaattisesit 2,4GHz tai 5GHz taajuuden käyttöön, mutta tätä pääsee myös itse muokkaamaan reitittimen asetuksista.

 

Mikäli Chromecastin käytössä on haasteita, niin kannattaa kokeilla vaihtaa 2,4GHz -> 5GHz tai päinvastoin.

 

Käytännössä asian voi tiivistää niin, että 5GHz taajuus toimii nopeammin ja vakaammin, mutta 2,4GHz taajuus läpäisee seinät paremmin, joten oikeastaan vain testaamalla selviää kumpi vaihtoehto sinulle on parempi.

 

Oman reitittimen ohjeet löydät varmasti Googlella tai voit myös kysellä vinkkejä täällä Telian Yhteisössä, niin asiantuntijat pystyvät antamaan vinkkejä reitittimen asetuksiin.

 

Tilaa Chromecast Ultra Telian verkkokaupasta hintaan 79e. Maksa kerralla tai korottamalla ja kulutto...

chromecastultra.PNG

14 vastausta
Highlighted

Velho
Velho
Viestejä 2 367 kpl

2/15

Hyvä tutoriaali! Tuli vielä mieleen, että ainakin hetki sitten Chromecastin käyttö Android-puhelimen hotspotin kautta oli estettyä. Joten hieman rajoitetta rajoitetta siirrettävyydessä on. Hassu homma, että miksi tämä on estettyä. Ehkäpä jossain päin maailmaa datakatot ovat paukkuneet, mutta onneksi Suomessa datakatoista ei useimmiten ole pelkoa.

 

Lisäksi, onkohan Chromecast Ultraa silmällä pitäen Liiga ja muu sisältö tulossa Telia TV:stä jopa 4k UHD -laadulle? Nythän raja lienee 720p@50fps?

Highlighted

Moderaattori
Viestejä 1 468 kpl

3/15

Thanks @Purnipsi! Pyritään kaikki mahdolliset vinkit kasaamaan tänne Liiga-osioon, niin on sitten kaikille apuja tarjolla, jotta saa pelit pyörimään ongelmitta. Tämä on myös selvästi sellainen aihe, joka usein nousee Chromecast käyttäjien osalta esiin. Käytännössä elokuvien suhteen asetus ei ole merkityksellinen, mutta jääkiekon osalta tilanne on kriittinen.

 

Tulevaisuudesta on vielä hankala sanoa, että miten Telia TV -sovelluksen ja sitä kautta Chromecastin kautta katsottava kuvanlaatu kehittyy ja millä aikataululla. Tarkoitus on kuitenkin kehittää tulevaisuudessa kaikkien jakelukanavien kuvanlaatua ja palvelua muutoinkin eteenpäin. Se on tiedossa, että alkavan kauden pleijareissa testaillaan ensimmäisiä 4K lähetyksiä, mutta vielä ei ole päätöksiä että mitä jakelukanavia pitkin näitä testilähetyksiä lähetetään. Selviää siis lähempänä pleijareiden alkua.

Highlighted

Velho
Velho
Viestejä 2 367 kpl

4/15

Kiva kuulla, mielenkiinnolla odotellaan. 

0 tykkäystä
Highlighted

Vakiokalustoa
Viestejä 102 kpl

5/15

Valitettavasti luulen että Telia sössii tämänkin tarjoamalla 4k:ta ainoastaan murto-osalle asiakkaista kuten kaapeliasiakkaille. Todella tympäsee koko Telian touhu. Ehdottomasti oli suuri virhe liigalta myydä oikeudet operaattorille.

Highlighted

Uusi jäsen
Viestejä 1 kpl

6/15

Käytän chromecast ultraa lg tvssä ja tablettia. Liigapelien kuva on kuitenkin aivan surkea. Välillä näyttää hd tasoista kuvaa mutta suurimmaksi osaksi kuva on blurria. 50hz hdmi on valittuna kuten ohjeissa. Verkon nopeus ei voi olla syynä sillä se on 100mb.Netflix ja muut palvelut toimivat moitteetta kyseisillä laitteilla. Missähän vika liigapelien suhteen? 

0 tykkäystä
Highlighted

Uusi jäsen
Viestejä 2 kpl

7/15

Hei! Minulle herättää ihmetystä sisäisen Chromecastin sopimattomuus TeliaTV:n kaveriksi. 

 

Esim. All Star-passiin kuuluvan Viasat Jääkiekko HD:n lähettäminen Telia TV:stä sisäiseen Chromecastiin tosiaan muistuttaa diashow:ta enemmän kuin sulavaa urheilua. Kuitenkin jos lähetän saman lähetyksen kilpailijan tarjoamalla sovelluksella samaan sisäiseen Chromecastiin, ei tätä nykimistä synny.

 

Ymmärrän eron 50 Hz ja 60Hz välillä, mutta ymmärrys loppuu siihen miksi nämä lähetykset käyttäytyvät Cast-toiminnolla erilailla.

 

Ps. TeliaTv on ainoa sovellus, jonka livelähetyksen aikana tätä nykimistä syntyy. Herättää ihmetystä...

Highlighted

Telialainen
Viestejä 336 kpl

8/15

Moikka @JanneMm ja tervetuloa Telia Yhteisöön!

 

Chromecast ja sisäinen tv:n castaus ovat eri laitteita. Jos TV:n castista on mahdollista säätää tuota kuvatilaa, niin suosittelen kokeilemaan TeliaTV:n kanssa 50Hz tilaa.

0 tykkäystä
Highlighted

Vakiokalustoa ☆
Viestejä 243 kpl

9/15

On kyllä melko käsittämätöntä, että vuonna 2018 myydään kk-maksullista palvelua katsottavaksi jollain chromecastilla ja vielä sovelluksella joka tuntuu olevan oikein huomattavasti muita vastaavia häiriöherkempi. Vielä käsittämättömämpää on, että niinkin monet ovat valmiita tällaisesta maksamaan. Ymmärrän tällaisen leikkimisen jollain verkosta löytyvilla ilmaisilla streameilla, mutta ostettuna...

 

Itselläni on muuten laite, jossa tuollainen Chromecast built-in ja siinä pystyy kyllä valitsemaan virkistystaajuuden. Tälläkö se ei siis edes toimisi?

Highlighted

Vakiokalustoa ☆
Viestejä 243 kpl

10/15

@Amatoori@  kirjoitti:

Valitettavasti luulen että Telia sössii tämänkin tarjoamalla 4k:ta ainoastaan murto-osalle asiakkaista kuten kaapeliasiakkaille. Todella tympäsee koko Telian touhu. Ehdottomasti oli suuri virhe liigalta myydä oikeudet operaattorille.


Liigan kannaltahan ei sinällään ole merkitystä, miten Telian palvelu toimii. He saavat kyllä rahansa eivätkä ole vastuussa lähetyksistä. Veikkauksen kuvittelisin olevan kiinnostuneempi Telian suurista viiveistä live-lähetyksissä. Eihän Live-vetoa voi edes pelata vain Telian lähetyksiä seuraamalla - on auttamattomasti jäljessä tilanteista.

0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.