Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 63958
Kirjoituksia 174219

Liiga kanavapaketit, tekniikat ja sisällöt Q&AHighlighted

Liiga kanavapaketit, tekniikat ja sisällöt Q&A

Moderaattori
Viestejä 1 469 kpl

Liiga kanavapaketit, tekniikat ja sisällöt Q&A

1/262

large.jpg

 

TOP 5 KYSYTYIMMÄT KYSYMYKSET

 

1. Millä selaimilla tai laitteilla voin katsoa Liigaa?

Telia TV netti- ja mobiilisovellus toimii suurimmalla osalla mobiililaitteista, mutta eri laitealustoille on ilmoitettu vähimmäisvaatimukset sekä selainsuositukset. 

2. Miksi Telia TV -ohjelmakirjaston videoissa ei näy julkaisupäivämäärää?

Pelien ohjelmatietoihin on lisätty päivämäärät. Järjestä videot aikajärjestykseen valitsemalla Kirjastot > Liiga ja klikkaamalla lajittelu-valikossa Viimeksi tulleet, niin tämä helpottaa oikean pelin löytämistä.

 

3. Minkälainen viive lähetyksessä on?

Kuvassa on viivettä riippuen siitä, millä tuotteella lähetystä katsotaan. Lyhimmillään viive on kaapeli TV -verkossa, IPTV -palvelussa, joka toimii Telian oman kiinteän laajakaistan yhteydessä sekä Telia TV -sovelluksessa. Niissä viive on samaa luokkaa kuin maanpäällisessä digi-TV-verkossa, eli 20-30 sekuntia. Chromecastin tai Apple TV:n käyttö voi kasvattaa viivettä hieman.

 

4. Mistä näen Telia TV-käyttäjätunnukseni ja miten voin vaihtaa salasanani?

Näet käyttäjätunnuksesi kirjautumalla Omille sivuille, ja valitsemalla Liittymäni ja palveluni > Telia TV. Samalta sivulta saat tilattua salasanan ja pin-koodin Telia TV Digiboksi laajakaista -palveluun klikkaamalla oikeasta reunasta Tilaa pin-koodi ja salasana. Salasana lähetetään sinulle tekstiviestitse.

 

Telia TV-sovelluksella ja Telia TV digiboksilla (ei laajakaistaa) salasanan vaihto onnistuu puolestaan osoitteessa tv.telia.fiValitse Kirjaudu > Unohtuiko käyttäjätunnus tai salasana? Sähköpostiisi lähetetään salasanan vaihtolinkki. 

 

TILAUS JA HINNOITTELU

 

Kuinka tilaan Liigan?

Voit tilata Liigan Telian verkkokaupasta tai Omien sivujen kautta. Liiga näkyy Telia TV -palvelussa, ja on saatavilla kaikille operaattorista riippumatta, liittymään kuin liittymään. Katso joko Telia TV -sovelluksen kautta, tai siirrä pelit isolle ruudulle Telia TV -digiboksilla, Telia TV -kaapelikortilla, Chromecastin tai Apple TV:n avulla.

 

Mitä eri Liigapaketteja on saatavilla?

Liiga-passilla (27,90 €/kk) näet kaikki kauden pelit.

 

  

LIIGAPASSIT

 

Pitääkö Liigapassista tehdä määräaikainen sopimus vai voinko irtisanoa paketin milloin haluan?

- Passit eivät ole määräaikaisia eli voit halutessasi lopettaa tai vaihtaa passin toiseen milloin vain. Kanavapaketeilla on 30 vuorokauden irtisanomisaika.

 

Paketin voi tilata siis jo vaikka ensi viikolla ja maksu lähtee pyörimään vasta kun kausi alkaa. Preseason-pelit näkyy siis tänä vuonna maksutta. Varmistuksena kysynkin, että lähteekö maksut pyörimään varmasti ja absoluuttisesti vasta sinä päivänä kun kausi alkaa, ettei siihen tule päivääkään ilmaa?

- Meillä on kuukausikohtainen laskutus. Eli syyskuu laskutetaan kokonaisuudessaan. Samoin siellä toisessa päässä koko kuukausi. Mikäli tilaat paketin vasta syyskuun puolivälissä, niin silloin veloitetaan vain puolet syyskuulta, mutta siinä tapauksessa et pääse näkemään harkkapelejä ennen kauden alkua.

 

Miten laskutus toimii kausien välissä ja vaatiiko tämä minulta jotain toimenpiteitä?

- ​​Ei vaadi. Passeista veloitetaan vain silloin, kun kausi on käynnissä eli laskutus päättyy siinä vaiheessa kun kausikin päättyy. Voit siis jättää passin huoletta kesäksi päälle ja kanavat käynnistyvät taas syksyllä automaattisesti.

 

Minulla on luottotiedoissa merkintä ja järjestelmänne ei anna minun tilata tv-palveluita verkkokaupastanne. Miten saan Liigan näkyviin?

-Liigan-tilausten yhteydessä tarkistamme tilaajan luottotiedot.

 

Näytetäänkö Telia TV:ssä pelejä myös ilmaiseksi?

- Valittuja otteluita näytetään maksutta MTV:n tai Sub TV:n kautta kauden aikana. 

 

Saako Liigapassista opiskelija-alennusta?

Tällaista alennusta ei ole tarjolla, mutta liittymiin toki löytyy opiskelija-alennuksia 

 

TELIA TV -PALVELU

 

Voinko tilata Liigan toisen operaattorin kaapeli-TV:seen tai viihdepakettiin?

- Meiltä löytyy tähänkin tilanteeseen ratkaisuja. Voit hankkia esimerkiksi Telia TV -digiboksin (toimii kaikkien operaattorien nettiliittymillä) tai Telia TV -sovelluksen, jonka kuvan voit siirtää isolle ruudulle esimerkiksi Chromecastin tai Apple TV:n avulla.

 

Näkyykö Liiga antenni- tai satelliittiverkon kautta?

- Meillä ei ole antenniverkon kanavapaketteja. Saat pelit kuitenkin näkyviin netin kautta hankkimalla Telia TV -digiboksin tai Telia TV -sovelluksen. Sillä ei ole merkitystä mikä tai minkä operaattorin nettiyhteys sinulla on käytössä.

Satelliittiverkkoon Liigan tarjoaa Canal Digital https://www.canaldigital.fi

 

Minulla on jo Telialta netti ja digiboksi. Joudunko hommaamaan uusia laitteita vai saanko kanavat tähän?

- Kyllä saat eli mitään uusia laitehankintoja ei tarvitse tehdä.

 

Voinko katsella pelejä tietokoneella, kuten ennenkin?

- Kyllä onnistuu. Kaikki soveltuvat selaimet, laitteet ja käyttöjärjestelmät Telia TV -sovellukselle on listattu täällä.

 

Tuleeko Telialta Smart TV, Android TV tai PS4 sovelluksia?

- ​Tällä hetkellä ei ole suunnitelmissa tuoda uusia sovelluksia tarjolle, vaan keskitymme nykyisten tekniikoiden kehittämiseen. Jokaiselle löydetään kuitenkin tapa katsella Liigaa.

Suosittelemme Telia TV -sovellusta, jonka kuvan voi siirtää television ruudulle Chromecastin tai Apple TV:n avulla.

 

Jos otan Liigapassin Telia TV:n kaapelikortille tai digiboksille, niin saanko kanavat lisäksi Telia TV -sovellukseen?

-  Saat saman kanavapaketin maksutta myös Telia TV -sovellukseen. Käytännössä maksat normaalihinnan kaapelikortin tai digiboksin paketista, jolloin saat sen maksutta myös sovellukseen yhdelle käyttäjätunnukselle. Näin voit katsella samoja kanavia esimerkiksi matkoilla.

 

Voinko aloittaa katsomisen alusta, vaikka ottelu olisi jo käynnissä?

- Tämä onnistuu, jos sinulla on Telia TV -digiboksi tai sovellus. Voit valita toistetaanko ottelu suoraan livetilassa vai aloitetaanko alusta.

 

Voinko kelata ottelua, jos aloitin katsomisen alusta tai katselen sitä ohjelmakirjastosta jälkikäteen?

- Kyllä onnistuu. Telia TV -digiboksissa on perinteinen kelaustoiminto kaukosäätimellä. Telia TV -sovelluksessa on puolestaan 10 sekunnin kelausnapit eteen ja taakse. Mikäli painat kelausnappia useamman kerran, niin kelauksen pituus kertautuu painallusten määrän mukaan.

 

Voinko katsoa ottelut myös jälkikäteen?

- Kaikki matsit lisätään Telia TV:n ohjelmakirjastoon katsottavaksi myös jälkikäteen. Sarjaotteluissa tallenteet säilyvät kirjastossa 13 kuukautta.

 

Mikä on Liigan lähetysten kuvataajuus, eli framerate (fps)?

- Käytämme lähetyksissä 50fps kuvataajuutta 

 

Montaa peliä voin katsoa samaan aikaan?

- Jos sinulla on käytössä digiboksi tai kaapelikortti, voit katsoa digiboksilta tai kaapelikortilta yhtä matsia ja lisäksi Telia TV -sovelluksella kahdella laitteella yhtä aikaa. Jos käytössä on pelkkä Telia TV -sovellus, voit katsoa kahdella laitteella yhtä aikaa. Tästä aiheesta on paljon toiveita esitetty ja siksi haluttu toteuttaa näin, että tarjotaan joustavia mahdollisuuksia.

Toimiiko Telia TV ulkomailla?

Telia TV sovellus toimii myös kaikissa EU-maissa.

 

Kuva pätkii tai ei toimi kuten pitäisi, voinko tehdä asialle jotain?

Häiriötiedotteista voit tarkistaa, onko kyse laajemasta häiriöstä. Kuvan pätkimiseen vaikuttaa usein internetyhteyden laadun heikkous tai vaihtelu. Kokeile, auttaako ruuhkattoman wlan-kanavan valinta tai Chromecast asetusten virittäminen. Jos tilanne ei parane, tee häiriöilmoituksen yhteydenottopyynnöllä tai ottamalla suoraan yhteyttä asiakaspalveluun.  

 

SISÄLLÖT JA LÄHETYKSET 

 

Voinko katsella maksuttomia koosteita ja klippejä EU:n ulkopuolella?
- Ilmaisia klippejä ja koosteita voi katsoa myös EU:n ulkopuolisilla alueilla

 

Ketkä selostavat jatkossa Liiga-pelejä ja milloin näistä tiedotetaan?

- Telian Liiga-tiimiin voit tutustua täältä
 

Olette kertoneet, että haluatte tehdä entistä viihteellisempää sisältöä. Tuleeko tästä jokin sketsiohjelma jatkossa?

- Mitään kummelia emme missään nimessä ole tekemässä. Haemme urheilullisesti uskottavaa kokonaisuutta aiempaa rohkeammalla ja raikkaammalla otteella. Tuotamme jatkossa paljon extramateriaalia eli erilaisia videoita, tilastoja ja tarinoita. Liiga on siis paljon muutakin kuin vain itse pelitapahtuma, vaikkakin peli on luonnollisesti kaiken keskiössä.

 

Kerroitte, että Liigan tekniikka viedään uudelle tasolle. Mitä se konkreettisesti tarkoittaa äänien tai kuvanlaadun suhteen?

- Hallit mikitetään aivan uudella tavalla ja jatkossa käytössämme on 12 kertaa enemmän ääniraitoja kuin aiemmin. Tämä takaa sen, että äänet ja tunnelma välittyvät kotikatsomoihinkin huomattavasti entistä paremmin. Myös kamerakalusto uusitaan kokonaisuudessaan.

 

Telian Liigasisällöistä vastaavan Kalle Takalan kommentit ja tarkennukset tuleviin sisältöihin liittyen

 

Lue lisää

"Studio- ja ottelulähetyksissä kaiken keskiössä on peli. Tietysti. Aina peli. Sen takia katsojat ovat mukana kotisohvilla ja halleissa. Tätä emme tule unohtamaan.


Haluamme rikastaa Liigan katsojakokemusta entisestään monin eri tavoin, niin teknisesti kuin sisällöllisestikin. Tämän kaiken teemme lajia ja sen faneja kunnioittaen ja kuunnellen. Tavoitteenamme on tarjota Liiga seuraajilleen mahdollisimman kiinnostavasti ja viedä se samalla laadullisesti uudelle tasolle. Kun onnistumme molemmissa, uskomme auttavamme Suomen kiinnostavinta ja seuratuinta sarjaa kasvattamaan entisestään seuraajamääriään.


Teknisiltä osin panostamme voimakkaasti kalustoon ja etukäteissuunnitteluun. Kaikki ottelut kuvataan ensi kaudesta lähtien täysin uusilla, 4K-kyvykkäillä kameroilla. Kasvatamme kameroiden määrää, jotta saamme monipuolisesti katettua kaukalon ja hallin tapahtumat. Telia uusii myös hallien kuituyhteydet, jotta kasvavat datamäärät siirtyvät mahdollisimman sujuvasti ja tehokkaasti halleilta Helsingin Pasilaan rakenteilla olevaan ”Liiga-hubiin”, josta lähetykset jatkossa ajetaan ulos. Etätuotantomalli mahdollistaa muun muassa erittäin tehokkaan lyhytvideosisältöjen jakelun ja Liigan videotuomarointien keskittämisen Liiga-hubiin sijoitettavaan tilannehuoneeseen. Tätä työstämme nyt yhdessä Liigan kanssa.


Täysin uuden virtuaalistudion konseptoinnin ohella yksi suunnittelutyön isoimmista painopisteistä on tässä kohtaa äänimaailma, jonka parantamista meiltä on erityisen paljon toivottu. Halleihin tullaan asentamaan moninkertainen määrä mikrofoneja, jotka moninkertaistavat lähetysten ääniraitojen määrän. Tuomme sekä kaukalon että yleisön äänet esiin. Haluamme välittää hallien loistavan tunnelman mahdollisimman autenttisina myös kotikatsojille. Mitä laadukkaammin tunnelma välittyy kotikatsomoihin, sitä todennäköisemmin katsoja tahtoo aistia sitä jatkossa myös paikalla hallissa. Tähän uskomme.


Sisältöjen osalta haluamme tarjota otteluelämyksen kotikatsomoihin asiantuntevasti, kiinnostavasti ja viihdyttävästi – intohimoisesti ja peliä, seuroja sekä kannattajia kunnioittaen. Meille viihdyttävyys tarkoittaa mm. positiivista otetta ja pientä pilkettä silmäkulmassa, yllättäviäkin näkökulmia peliin ja vaikkapa lähetyksen rikastamista pelistä ja pelaajista kumpuavilla tilasto- ja datanostoilla. Ylipäänsä otteluiden välittämistä kiinnostavasti, oivaltavasti ja raikkaasti.

Viihdyttävyys ja asiantuntevuus eivät missään tapauksessa ole vastakkaisia tai toisiaan poissulkevia asioita. Päinvastoin. Telia on parhaillaan kokoamassa todella mielenkiintoista Liiga-tiimiä, jonka jokaisessa tähdessä ja talentissa yhdistyvät urheilullinen uskottavuus ja viihdyttävyys, aina hieman roolista riippuen. Edellytämme niin studiohosteilta, asiantuntijoilta kuin selostajiltakin heittäytymistä, eläytymistä ja positiivisuutta, huumoriakin, mutta emme aio karnevalisoida studio- ja ottelulähetyksiä. Takana pitää olla urheilullinen uskottavuus ja vankka lajiosaaminen. Hattaraa saa tivolista."

 

261 vastausta
Highlighted

Vakiokalustoa ☆☆
Viestejä 270 kpl

21/262

Itse asiassa tabletti tai puhelin ei ole poissa muusta käytöstä peilaamisen aikana.

Highlighted

Moderaattori
Viestejä 1 469 kpl

22/262

@Raukku63@  kirjoitti:

 


Täysin samaa mieltä slaaloksen kanssa. Sen takia smart-tv on hankittu, että appseja palvelujen tuottajat kehittävät ja turhat härpäkkeet jää pois. Miksi ostella jotain chromecasteja jotka on vaan lisänä muutenkin ahtaassa kämpässä. Yksi mahdollinen vikapesäke poissa kun jää nuo joutavat tekniset vempeleet vähemmälle. Mikäli peilailla haluaa niin toki kännykältä/tabletiltakin onnistuu mutta ne on sitten sen aikaa pois muusta käytöstä.

 

Hankkikaa se smart-appsi tai on täälläkin yksi menetetty asiakas. Hintakin nousee ruutu+:aan verrattuna niin pitäisi palvelujenkin olla edes samalla tasolla....tai mieluummin parantua selkeästi.


Tämä on ihan mielenkiintoinen keskustelu näistä älytelkkareiden sovelluksista ja chromecastista. Nämä on tietysti makuasioita, että mitä kukin on tottunut käyttämään. Itse olen kuitenkin vahvasti Chromecastin ja Apple TV:n kannattaja ja perustelen sitä nyt tässä hieman.

 

Ensinnäkin Chromecast on niin pieni, että sitä ei edes näy television takaa, jolloin ei tule vaikutelmaa, että piuhoja menee joka puolella jne. Laite on erittäin kompakti ja helposti siirrettävissä myös televisiosta toiseen ja voi napata jopa mökille tai muualle reissuun mukaan. Mikäli käytössä on hyvä langaton nettiyhteys, niin saat liitettyä sekä Chromecastin että puhelimesi siihe ja kuvan castaus onnistuu.

 

Peilaus, castaus, kuvan siirtäminen telkkariin ja mitä näitä nyt on. Todellisuudessa cast toiminteessa ei ole kyse kuvan peilaamisesta. Kun käynnistät kuvayhteyden kertaalleen Chromecastin kautta, niin voit sen jälkeen tehdä puhelimella ihan mitä vain tai mennä jopa muuhun huoneeseen luurin kanssa, koska se ei enää vaikuta kuvaan mitenkään.

 

Itse en ole myöskään halunnut kotona lukkiutua televisioiden kapeaan sovellusvalikoimaan, kun Chromecastin avulla saa huomattavasti enemmän sovelluksia käyttöön. Lisäksi televisioiden sovelluksissa tulee jossain vaiheessa päivät täyteen ja päivityksiä ei enää julkaista, jolloin sovelluksia putoilee pois - vaihtoehdoksi jää uuden telkkarin hankkiminen. Nyt kun itselläni on käytössä Chromecast, niin ei tarvitse päivittää teleivsiota sen mukaan, miten sovellusten tuki on vielä voimassa, vaan voin päättää itse milloin televisiota vaihdan. Chromecast Ultra (4K tuella) on kuitenkin sellainen kapistus, jolla pärjää pitkälle tulevaisuuteen, eikä minkään sovellusten kanssa tule takuulla hankaluuksia.

 

Tällainen omakohtainen tarina tähän väliin, mutta kertokaa toki muutkin omia ajatuksianne Hymiö Onnellinen

 

10392133_2.jpg

Highlighted

Uusi jäsen
Viestejä 4 kpl

23/262

@ZerDzo@  kirjoitti:

Itse asiassa tabletti tai puhelin ei ole poissa muusta käytöstä peilaamisen aikana.


Tarkoitin peilaamista suoraan puhelimesta (samsung-samsung)  televisioon, smart view-sovellusta käyttäen. En chromecastin avulla.

Pointtinani oli, että turhat härpäkkeet pois ja yhdellä tv:n kaukosäätimellä pystyn hoitamaan kaikki toiminnat.

0 tykkäystä
Highlighted

Uusi keskustelija
Viestejä 12 kpl

24/262

Nyt olisi tärkeämpää kuin 4k saada ruudunpäivitys Chromecastilla 50fps tasolle joka se on ollut Ruudussa vuosia. Ilman tuota urheilustriimit ovat luokattomia kaapelijakeluun verrattuna.

 

Telia TV on tällä hetkellä joka kanavalla Yle Areenan 25fps tasolla joka ei riitä urheilulähetyksiin.

 

Chromecast 1/2 on mahdollista vain 720/50fps mikä onkin käytössä Ruudussa/Viaplay/Cmore.

Chromecast Ultralla toki jops 4k/50fps.

0 tykkäystä
Highlighted

Ex-telialainen
Viestejä 1 346 kpl

25/262

Mikä on Liigan lähetysten kuvataajuus, eli framerate (fps)?

Käytetään lähetyksissä 50fps kuvataajuutta, joka on täysin pätevä jääkiekkopeleihin.

Noin lukee tuolla artikkelissa itsessään, eli Liigan pelit tulee näkymään tuolla frameratella. 🙂 

0 tykkäystä
Highlighted

Uusi keskustelija
Viestejä 12 kpl

26/262

Olisi kiva jos voisitte tehdä jo tuolle Viasat Jääkiekko kanavalle 50fps päivityksen jo nyt. Jatkoajassa valitetaan samasta asiasta.

 

Kännykästä sulavuus ihan ok mutta ei kyllä isolta ruudulta.

0 tykkäystä
Highlighted

Uusi jäsen
Viestejä 3 kpl

27/262

Olisiko mahdollista saada tietää miten kamerat ovat sijoitettu halleihin ja mikä on kaluston merkki ja malli?

0 tykkäystä
Highlighted

Moderaattori
Viestejä 1 469 kpl

28/262

@Hokihoki@  kirjoitti:

Olisi kiva jos voisitte tehdä jo tuolle Viasat Jääkiekko kanavalle 50fps päivityksen jo nyt. Jatkoajassa valitetaan samasta asiasta.

 

Kännykästä sulavuus ihan ok mutta ei kyllä isolta ruudulta.


Meillä tekniikan ihmiset tarttui näihin palautteisiin jo nopeasti eilen. Tänään saatiin optimoitu striimi tuotantoon, eli nyt pitäisi olla näkyvillä jo muutoksia kuvan sujuvuudessa. Tästä voi toki meille laitella vieläkin palautteita, mikäli jotakin haasteita vielä ilmenee, niin tutkitaan asiaa lisää.

0 tykkäystä
Highlighted

Kommentaattori
Viestejä 53 kpl

29/262

@NikoNo@  kirjoitti:

@Hokihoki@  kirjoitti:

Olisi kiva jos voisitte tehdä jo tuolle Viasat Jääkiekko kanavalle 50fps päivityksen jo nyt. Jatkoajassa valitetaan samasta asiasta.

 

Kännykästä sulavuus ihan ok mutta ei kyllä isolta ruudulta.


Meillä tekniikan ihmiset tarttui näihin palautteisiin jo nopeasti eilen. Tänään saatiin optimoitu striimi tuotantoon, eli nyt pitäisi olla näkyvillä jo muutoksia kuvan sujuvuudessa. Tästä voi toki meille laitella vieläkin palautteita, mikäli jotakin haasteita vielä ilmenee, niin tutkitaan asiaa lisää.


Meillä toiminut Viasat jääkiekko mainiosti sovelluksella ja chromecast ultralla alusta asti. Tänään kun teitte muutoksia aamupäivällä, niin tabletilla/puhelimella katsottuna alkoi selvästi havaittava nykiminen ja kuvakin pysähtelee sekunniksi silloin tällöin, chromecastin kautta edelleen kuva täydellistä. 

0 tykkäystä
Highlighted

Moderaattori
Viestejä 1 469 kpl

30/262

Oliko sinulla @AirVa mikä puhelin ja tabletti käytössä? Onko muilla kanavilla samaa haastetta näillä laitteilla vai liittyykö vain tähän yhteen kanavaan?

0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.