Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
MiinaKi
Ex-telialainen
Ex-telialainen
  • 16 custom-general.kudos
  • 23 custom-general.replies
  • 1 custom-general.solutions

Langattomat internetyhteydet

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Työnteko onnistuu missä vain.png

 

Liikkuva työ on tuttua monelle ja yleistynyt viime vuosien aikana hurjasti. Poikkeustila työnsi myös oman lusikkansa soppaan. Yhtäkkinen siirtyminen etätöihin oli monelle suuri muutos. Etenkin kun ottaa huomioon, että monella ei ollut etätyöpistettä olemassa lainkaan. Olemme oppineet kantapään kautta, että työnteon tulee onnistua missä ja milloin vain. Avainsana on toimivat työkalut ja tässä kirjoituksessa keskitymme ehkäpä tärkeimpään: nettiyhteyteen.

 

Tämä kirjoitus käsittelee langattomia, eli SIM-kortillisia mobiiliverkossa (3G, 4G ja 5G) toimivia nettiyhteyksiä. Kiinteistä nettiyhteyksistä (kuitu, ADSL, VDSL ja kaapeli) voit lukea Tiian kirjoituksesta, josta löydät hyvät vinkit oikean kiinteän yhteyden valintaan. Kiinteä nettiyhteys on usein paras valinta toimistolle, kun nettiyhteyteen tarvitaan IP-osoitteita kummempia lisäpalveluita tai nettiyhteys on yrityksen liiketoiminnan kannalta hyvin kriittisessä asemassa.

 

 

Mobiiliverkossa toimiva langaton nettiyhteys on oiva valinta moneen erilaiseen tilanteeseen:

 

  • Läppäriin tai tabletiin nettiyhteydeksi
  • Kotitoimistolle tai mökille työ- ja perheen yhteiskäyttöön
  • Toimiston päätoimiseksi tai varayhteydeksi
  • Datakäytön tarpeeseen reissussa EU- ja ETA-alueella

 

 

Nettiin missä vain, milloin vain

 

Työläppärissä/tabletissa on hyvä olla oma nettiyhteys, jos käytät laitetta esimerkiksi autossa,  junassa tai kahvilassa. Monissa paikoissa on tarjolla maksuton WiFi-yhteys, mutta etenkin työasioissa kannattaa harkita julkisten verkkojen käyttöä tietoturvan vuoksi. Etenkin ulkomailla on syytä olla tarkkana.

 

Puhelimesta nettiä jakaessa yhteys saattaa katketa, mikäli saat puhelun. Varmin ratkaisu onkin siis, että laitteessa on oma nettiyhteys.

 

Etätyönteko.jpg

 

Liikkuva Netti PRO

 

Liikkuva Netti PRO -liittymävalikoimaan kuuluu erilaisia liittymiä, joista voit valita mieluisan käyttötarpeidesi mukaan. Liittymiä on eri hintaisia ja nopeusluokat vaihtelevat. Liittymä käyttää joko 5G- tai 4G-verkkoa. Toki tarpeen mukaan liittymä hyödyntää myös 3G-verkkoa. Palvelu sisältää SIM-kortin valitsemallasi nettipaketilla.

 

Liikkuva Netti PRO -liittymät sisältävät myös käyttöä EU- ja ETA-alueella ilman lisäkuluja.

 

 

PRO-nettikortti puhelinliittymän yhteyteen

 

Onko sinulla jo meidän matkapuhelinliittymä? Saat Telia PRO EU -liittymällesi PRO-nettikortin lisäpalveluna. Nettikortti on huokea ratkaisu datatarpeeseen ja se käyttää pääliittymänsä datapakettia. Riippuu siis matkapuhelinliittymästäsi, että millä nopeudella nettikortti toimii. Pääliittymän tavoin nettikorttia voi käyttää EU- ja ETA-alueella ilman lisäkuluja pääliittymän pakettiin kuuluvan määrän. Palvelu sisältää SIM-kortin.

 

Sekä Liikkuva Netti PRO- että PRO-nettikorttiliittymiin on saatavilla lisäpalveluna kiinteä IP-osoite. Palvelun nimi on Telia Yhteyspiste (Open Gate) ja se on tilattavissa uudelle tai jo olemassa olevalle liittymälle Minun Telia Yrityksille -asiointipalvelusta tai asiakaspalvelustamme.

 

Nettiyhteys tabletiin.png

 

Nettiyhteys useampaan eri laitteeseen

 

Voit hankkia Liikkuva Netti PRO- ja PRO nettikortti -liittymien kaveriksi reitittimen, jolla yhteyden voi jakaa useammalle eri laitteelle. Reitittimen avulla yhteydestä saadaan kelpo yhteys (koti)toimistolle.

 

Verkkokaupastamme löytyy useita vaihtoehtoja ja reititin kannattaakin valita käyttötarkoituksen ja nettiä käyttävien laitteiden määrän mukaan. Osaa akullisista reitittimistä on näppärää kantaa mukana vaikkapa käsilaukussa, kun taas osa on kokonsa puolesta mukavampi pitää kotona. Osa reitittimistä ei sisällä akkua, jolloin käyttö vaatii sähköpistokkeen.

 

 

Toimintavarmuutta suunta-antennin avulla

 

Kuuluvuusongelmia voivat aiheuttaa monet asiat. Esimerkiksi maastolliset esteet ja energiatehokkaiden rakennusten vaimennus koituvat joskus haasteeksi kuuluvuudelle. Avuksi voi olla suunta-antenni, jolla vahvistat nettiyhteytesi signaalin voimakkuutta sisätiloissa.

 

 

Muistathan, että asiakaspalvelumme auttaa mieluusti oikean yhteyden valinnassa!

 

 

Lue myös: 

 

 

Olen itse tehnyt etätöitä jo useamman vuoden ja tykkään siitä kovasti! Onko etätyöt jo tuttu juttu sinulle vai poikkeustilan tuomaa uutta? Mitä tykkäät?  

Edit: päivitetty ajantasalle

0 vastausta