peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
55968 Jäsentä
157739 Kirjoitusta

Telia yhteisö on nyt myös laiteyhteisö

Lue lisää
Yhteistyössä OnePlus

Turvakuva puhelimellaUusi jäsen
Rekisteröitynyt: ‎19-12-2017
Kirjoituksia: 1
1/3

Turvakuva puhelimella

Puhelimiin tulisi kehittää kuvanottomahdollisuus niin, että kuva lähetettäisiin turvaan johonkin pilvipalveluun tai palvelimelle, josta se olisi saatavissa vain poliisiviranomaisen kautta. Jos tulee vastaan uhkaava tilanne, jossa puhelimen omistajaa uhkaa pahoinpitely tai ryöstö, tulisi puhelimella pystyä ottamaan nopeasti kuva uhkaavasta henkilöstä. Kuvanotto pitäisi olla mahdollista vaikka näppäinlukko olisi päällä esim. painamalla tiettyjä painikkeita. Puhelimen valmistaja järjestäisi toiminteen puhelimeen ja mobiilioperaattori järjestäisi kuvan lähetyksen automaattisesti tietylle palvelimelle. Kuvaan pääsisi käsiksi vain poliisin kautta tekemällä tapauksesta rikosilmoituksen. Jos tämä toiminne olisi yleisesti käytössä voisi kuvanotto pelastaa mahdolliselta pahoinpitelyltä tai ryöstöltä.

2 vastausta
Lady
Lady
Rekisteröitynyt: ‎06-06-2015
Kirjoituksia: 2 967
2/3

Vs: Turvakuva puhelimella

Hei @Stinga ja tervetuloa Telian yhteisöön!

Mielenkiintoinen visio, tuo vaatii hieman kehittelyä. Joissain puhelimissa on muuten äänikomentoja käytettävissä esim. kuvien ottamiseen. Pilvipalveluitakin on lähes kaikille puhelimille tai puhelimien käyttöjärjestelmille esim. Android puhelimelle on Google Kuvat tai Google Drive, jonne kuvat tallentuvat automaattisesti kun ne ovat käytössä ja datayhteys on käytössä.

Myös erilaisia varkaudenesto sovelluksia on esim. Play kaupassa Lockwatch - varkaudenesto : Sovellus ottaa varkaasta kuvan kun hän yrittää avata puhelimen näppäinlukon ja lähettää sen sinun sähköpostiisi, myös puhelimen sijainti saadaan selville.

iPhonessa on henkilökohtainen puhetunnistukseen perustuva avustaja Siri, jonka voi ohjelmoida avaamaan sovelluksia ja varmaan myös ottamaan kuvan sekä hälyyttämään apua.

#koskamävoin
Stupid is as stupid does - Forrest Gump
Konkari ☆
Konkari ☆
Rekisteröitynyt: ‎15-08-2015
Kirjoituksia: 2 008
3/3

Vs: Turvakuva puhelimella

Tuohan voisi olla vaikka osa 112 -sovellusta.