Sonera laajakaista erittäin hidas!

  • 11 December 2014
  • 7 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Minulla on käytössä modemi ZyXEL 660HW-D1, joka on ostettu soneralta. Yhteyteni on 1/8mbit.. Speed test ohjelman mukaan download yhteys alle 1 mb/s ja upload vain 0,03 mb/s. Mitä teen? Soneran chatissä työntekijä kertoi, että upload on hyvin heikko, jonka tiesin jo. Pyysi lataamaan uuden firmware ohjelman. En kuitenkeen onnistu tässä - saan jatkuvasti virheilmoituksen:

Server Error
A file system error was detected on the RomPager server.

7 kommenttia

ZyXELin tukisivusto löytyy osoitteesta: http://www.zyxel.fi/web/support_categor ... PRG2008001

Mikäli päivitys ei jostain syystä onnistu sivuston ohjeiden mukaisesti, kannattaa ottaa yhteyttä suoraan laitevalmistajan tekniseen tukeen: http://www.zyxel.fi/web/support_categor ... PRG2008003

T. Jarmo
Sonera Asiakaspalvelu
Minulla on sama laitteiso ja sama yhteys, ongelmakin on sama; erittäin heikko upload. Modeemina ZyXEL P-660HW-D1, Soneralta hankittu. Firmwaren versio on 3.40(AGL.3), joka on sama, jota Jarmon tarjoamassa linkissä suositellaan Soneran yhteyksille. Linkistä löytyvä versio AGL.4 näyttäisi lisäävän vain automaattisen suojauksen WLAN:ille. ZyXELin arkistosta löytyy 20.3.2009 lisätty versio 3.40(AGL.6), mutta latauslinkit eivät toimi eikä ko. version VPI/VCI -arvoista ole tietoa, Jarmon linkin takaa löytyvän tiedon perusteella ZyXELin vakioarvot eivät soveltuisi Suomen/Soneran yhteyksille.

En kuitenkaan usko ongelman olevan firmwaren versiossa, itsellänikin on käytössä tuo suositeltu ja sillä yhteys onkin pelannut moitteetta viime päiviin saakka. Yhteys oli siis nopeusluokkaa 8M/1M, modeemi saa vieläkin downloadia 6400kbps, mutta uploadia vain 32kbps. Vielä 27.3. speedtest.netissä on Helsingin serveriltä saatu tulos 5.79M/0.85M, ping 27ms (mikä on ollut keskimääräinen tulos koko ajan); tänään (1.4.) tulos on enää 0.87M/0.03M, ping 220ms. Uploadin heikkous näkyy tavallisessa nettikäytössäkin selkeästi havaittavana hitautena.
kuulemani mukaan näissä zyxeleissä on juuri varsinkin vanhoilla firmwareilla tämmöistä ongelmaa, että se kättelee up-kaistalle todella hiljaisen nopeuden. Korjauksena on juuri tämä firmwaren päivitys tai sitten väliaikaisena vaan modeemista virrat pois ja takaisin päälle, niin se saattaa kätellä normaalit nopeudet.
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +11
ADSL-päätelaitteissa on eroja. Minulla kyllä Soneran toimittama ZyXEL (toinen laite menossa) toimii aivan hyvin, kättelynopeus 2500...6000 / 1023, Wippies-purkilla sisäänpäin 3500 ja ulos 800 ja vanhalla Dlinkillä 5000...8000 / 1000. Yhteys on full rate haja-asutusalueella tolpissa kulkevilla paukkulangoilla. Nyt keväällä on aikalailla vaihtelua, olisiko suuret lämpötilaerot vaikuttamassa. Syksyllä vesisateiden aikaan yhteys pätki paljon.

Vaimennus vaihtelee 32...60 dBm välillä ja signaali/kohinasuhde on yleensä 5 dBm. Olipa alkuviikosta päätelaiteen mukaan -4 dBm, kun ihmettelin miksei bitti kulje.

Taitaa kuitenkin olla aika turhaa haluta linjojen korjausta vaikkei tämä alue vielä ole purkuohjelmassa mukana. Nytkin roikun netissä Saunalahden prepaidilla yhteysnopeutena toteutuu 490 kB/s sisäänpäin, Soneralla ei ole kuin perusGPRS tarjolla.
Nyt kun ehdin taas asian parissa askartelemaan, niin syön sanani: firmwaren päivitys tosiaan auttoi oman purkkini (ZyXEL P-660HW-D1) tapauksessa. Tosin ZyXELin suomenkielisten sivujen kautta en löytänyt toimivaa linkkiä uusimpaan versioon, mutta kansainvälisiltä sivuilta firmis löytyi (ja asetuksetkin olivat kohdallaan, linkki).

Nyt toimii taas kuin se kuuluisa liikennevälineen saniteettitila.
Pitäisi lähteä irti 10mb/s speed testin mukaan lähtee joku 1-2 download ja 0.7 upload...
Onko tämä kiinni sonerasta vai minun p600 series zyxel modeemista.
Sama onglema ollut jo liian kauan ja kaverilla naapurissa sama modeemi mutta elisan laajakaista ja toimii hyvin. Voisiko soneran asiantuntija vastata kysymykseen?
Moi Jomppa31,
Jos mahdollista, niin kokeile yhteyttä toisella modeemilla. Jos nopeus ei parane lainalaitteellakaan, ota yhteyttä Tekniseen Asiakaspalveluumme, kirjataan asiasta vikailmoitus.

Vastaa