Arena of Valor - Miljoonien pelaajien mobiilipeli


Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +14


 


Telia Esports Seriesin ensimmäisellä kaudella pelataan kahta eri peliä. Toinen näistä on monelle suomalaiselle tuttu Counter-Strike: Global Offensive, mutta Arena of Valor voi olla monelle hieman tuntemattomampi peli. Arena of Valor -mobiilipelin on kehittänyt Tencent Games, joka osti enemmistön suomalaisesta Supercellistä vuonna 2016.


 


Pelin kulku ja erilaiset herot

Pelin suosituimmmassa pelimuodossa kaksi viiden hengen joukkuetta taistelevat toisiaan vastaan erilaisilla sankareilla eri heroilla. Ottelun voittaa se joukkue, joka tuhoaa vastustajan tukikohdan ensimmäisenä. Ennen ottelun alkua pelaajat valitsevat itselleen oman heron. Herot ovat erilaisia ja niillä on omat vahvuudet sekä heikkoudet. Hahmot on lajiteltu erilaisiin rooleihin ja heroja yhteensä on pelissä tällä hetkellä 80 kappaletta. Pelistä löytyy myös tuttuja DC:n supersankareita kuten Batman, Wonder Woman ja The Flash.


 


Herojen erilaiset roolit:


 



  • Tank-herot ovat joukkueen vahvimpia ja kestävimpiä hahmoja. Tankit kykenevät vastaanottamaan paljon vahinkoa, koska niillä on yleensä todella paljon elämäpisteitä ja vahvat suojat. Kestävyyden ansionsta tankki hyökkää yleensä ensin vastustajien kimppuun ja ottaa suurimman määrän vahinkoa vastaan, sekä puolustaa oman joukkueen muita pelaajia.


  • Warrior-herot tekevät paljon vahinkoa ja kestävät myös hyvin iskuja, mikä tekee Warriorista erinomaisen lähitaistelijan. Tankkeihin verrattuna Warriorilla on paremmat hyökkäystilastot ja ne ovat todella vahvoja 1v1-tilanteissa.


  • Assassin-herot ovat ketteriä, nopeita ja taitava pelaaja voi tuhota vastustajan silmänräpäyksessä. Assassin on kuitenkin heikompi kuin esimerkiksi tankki, joten pelaajan täytyy myös osata ajoittaa hyökkäyksensä oikein.


  • Mage käyttää erilaisia taikoja vastustajan eliminoimiseen. Maget ovat puolustukseltaan todella heikkoja, mutta niillä voi tehdä massiivisen määrän vahinkoa.


  • Marksman on joukkueen kaukotaistelija, joka tekee vahinkoa vastustajiin pidemmän välimatkan päästä. Marksman-herolla voi tehdä järjettömän määrän vahinkoa, jos pelaaja on onnistunut saamaan oikeanlaiset varusteet itselleen. Marksman voi tuhota jopa koko vastustajajoukkueen. Yleensä tästä syystä Marksmanit onkin ensimmäinen kohde tiimitaistelussa, joka halutaan eliminoida.


  • Support-heron tehtävä on tukea joukkuetta taisteluissa esimerkiksi antamalla omalle joukkueelle elämäpisteitä tai erilaisia taikoja, jotka tekevät oman joukkueen pelaajista vahvempia. Supportin hyökkäystaidot ovat kaikista rooleista heikoimmat.





The battle begins


Taistelu alkaa sankarin valinnan jälkeen. Joukkueen pelaajat aloittavat pelin omasta tukikohdastaan. Joukkueiden tukikohdista lähtee liikkeelle myös "kätyreitä" eli minioneja. Minionit suuntaavat kohti vastustajien torneja ja auttavat pelaajia tuhoamaan tornit. Minionien eliminoimisesta saa rahaa ja kokemuspisteitä eli expaa. Expan avulla herot kehittyvät paremmaksi ja niiden erikoistaidoista voi tehdä voimakkaampia. Rahalla puolestaan ostetaan erilaisia tavaroita hahmoille, joiden avulla herot esimerkiksi pystyvät tekemään enemmän vahinkoa ja saa paremman suojan vastustajien iskuilta. Expaa ja rahaa saa myös tornien, monstereiden ja vastustajan pelaajien tuhoamisesta.


 



 


Minionit hyökkäävät myös vastustajien pelaajien kimppuun tietyissä tilanteissa, mutta niiden päätehtävänä on kuitenkin auttaa tuhoamaan tornit ja lopulta vastustajan tukikohta. Minioneja syntyy aina uudelleen tietyn väliajan välein tukikohtaan, joten niitä näkyy pelissä koko ottelun ajan. Kahden joukkueen minioneiden kohdatessa, ne tekevät vahinkoa toisilleen. Kartassa on kolme eri linjaa, joita pitkin pelaajat voivat edetä vastustajan tukikohtaan. Jokaisella linjalla pelaajia on vastassa torneja, jotka pitää ensin tuhota päästäkseen tukikohtaan, joten suoraan tukikohtaan ei siis voi hyökätä ilman, että kaikki sinne johtavat tornit on tuhottu vähintään yhdeltä linjalta. Jokaisella linjalla tornit suojelevat tukikohtaa ja pelaajia vastustajilta sekä minioneilta. Tornit tekevät paljon vahinkoa vihollisille, jotka tulivat tarpeeksi lähelle niitä. Linjojen välissä oleva alue on junglea eli viidakkoa. Viidakossa on erilaisia neutraaleja monstereita, joita molemmmat joukkueet voivat eliminoida. Neutraalien monstereiden eliminoimisesta saa rahaa ja joissain tapauksissa myös erilaisia koko joukkuetta vahvistavia taikoja eli buffeja. Vahvimmat neutraalit monsterit ovat Garnak ja the Dark Slayer, jotka antavat joukkueelle myös parhaat buffit.


 



Perinteisesti viiden hengen joukkue sijoittuu kartalle siten, että yksi pelaaja menee keskilinjalle, kaksi alalinjalle, yksi ylälinjalle ja yksi viidakkoon. Pelin alkuvaiheessa pelaajat yrittävät tuhota vastustajan minioneja ja neutraaleja monstereita kerätäkseen rahaa ja parantaakseen heroja. Pelin yksi suola on tiimitaistelut, jossa molempien joukkueiden kaikki hahmot kohtaavat ja taistelevat keskenään. Näitä taisteluita nähdään yhä enemmän, mitä pidemmälle peli etenee, kun toinen joukkue saattaa joutua alakynteen ja puolustamaan tukikohtaa useamman pelaajan voimin.



 


Lyhyesti kerrottuna pelin resepti on tässä: Eliminoi minioneja ja monstereita, kerää kultaa, eliminoi vastustajat, tuhoa tornit ja vastustajan tukikohta. Arena of Valorin voi ladata maksutta Google Play -kaupasta ja App Storesta. Arena of Valor on myös julkaistu Nintendo Switchille.

Mitä pelejä sinä pelaat mobiililaitteilla? Mikä on kaikkien aikojen paras mobiilipeli?


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa