Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
JoonasLam
Moderaattori
Moderaattori
 • 262 custom-general.kudos
 • 584 custom-general.replies
 • 33 custom-general.solutions

Dota 2 MDL Disneyland Paris Major -turnaus

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Dota2_logo.jpg

 

Pian pelataan taas huippuluokan Dotaa, kun maailman parhaat joukkueet kohtaavat toisensa tarunhohtoisessa Pariisin Disneylandissa järjestettävässä Major-turnauksessa.  Kurkistetaan hieman tulevaan turnaukseen tarkemmin sisään ja katsotaan isommassa mittakaavassa Dota 2 -kautta 2018-2019 läpi. Tulevan major-turnauksen pelit näet Twitchistä!

 

Turnauksen kulku ja perustiedot

 

Disneylandin Major-turnaus pelataan 4.-12.5.2019, joista pudotuspelien viimeiset neljä päivää suuren liveyleisön edessä Disney Events Arenalla. Englanninkielisestä tuotannosta löytyvät tutut nimet kommentaattoriosiosta mukaan lukien mm. Kyle, Sheever, ODPixel ja Capitalist. Myös Kiinan, Venäjän sekä Ranskan asiantuntijatiimit ovat mukana. Pelkän kunnian puolesta ei pelata, sillä kokonaispalkintopotti on 1 000 000 USD ja jaossa on toki aina tärkeitä DPC-pisteitä.

 

Turnauksessa pelataan aluksi lohkovaihe eli neljä lohkoa, joissa on kaikissa neljä joukkuetta. Kaikki lohkovaiheen ottelut ovat paras kolmesta. Tämän jälkeen joukkueet sijoittuvat joko ylempään jatkosarjaan tai alempaan jatkosarjaan. Kaikki jatkosarjojen ottelut ovat myös paras kolmesta paitsi alemman jatkosarjan ensimmäinen kierros paras yhdestä ja turnauksen finaali paras viidesta ottelusta.

Ylempään jatkosarjaan pääsevät parhaiten lohkoissa sijoittuneet 8 joukkuetta ja sieltä tie turnauksen finaaliin on lyhyempi. Ylemmästä jatkosarjasta hävitessään joukkue tippuu alempaan jatkosarjaan yrittämään vielä pääsyä finaaliin eli molemmista jatkosarjoista selviytyy yksi joukkue grand finaleen.

Alemmasta jatkosarjasta on hieman työläämpi tie huipulle, mutta sieltäkin on oivat mahdollisuudet vielä turnauksen voittoon asti. Alempaan jatkosarjaan menevät 8 heikommin lohkovaiheessa pärjännyttä joukkuetta ja alemmassa jatkosarjassa tappio tarkoittaa lopullista putoamista turnauksesta pois.

 

Turnaukseen on päässyt siis 16 joukkuetta, joista 15 on tullut eri maanosien karsintojen kautta ja viimeinen osallistuja aiemmin pelatun OGA Dota Pit Minor-turnauksen voitolla. Suomalaisväriä nähdään Team Liquidin sekä OG:n tiimeissä, joten ne ovat tietysti erityisseurannassa! Tässä osallistuvat joukkueet pelaajineen (joillain joukkeilla voi olla rosterissa viimehetken muutoksia):

NA:

 • Evil Geniuses (Arteezy, SumaiL, s4, Cr1t-, Fly)
 • Complexity Gaming (Meracle, Limmp, monkeys-forever, Zfreek, Adam)
 • Beastcoast (EternaLEnVy, Ryoya, Brax, tmt, ixmike88)

SA:

 • Pain Gaming (Mandy, 4dr, Liposa, Thiolicor, 444)
 • Chaos Esports Club (hFn, w33, tavo, MISERY, Kingrd)

EU:

 • Team Secret (Nisha, MidOne, zai, YapzOr, Puppey)
 • Team Liquid (Miracle-, MATUMBAMAN (FIN), MinD_ContRoL, GH, Kuroky)
 • OG (ana, Topson (FIN), Ceb, JerAx (FIN), N0tail)

CIS:

 • Virtus.Pro (RAMZES666, No[o]ne, 9pasha, RodjER, Solo)
 • Team Empire (dream´, Kodos, Maden, sayuw, KingR)

China:

 • Keen Gaming (old chicken, --, eLeVeN, Kaka, dark)
 • PSG.LGD (Ame, Sommus´M. Chalice, fy, xNova)
 • Vici Gaming (Paparazi, Ori, Yang, Fade, Dy)

SEA:

 • Fnatic (MP, Abed, iceiceice, DJ, Jabz)
 • Mineski (Ahjit, Moon, Kpii, Bimbo, ninjaboogie)

Dota Pit Minor voittaja:

 • Ninjas in Pyjamas (Ace, Fata, 33, Saksa, ppd)

 

 

Mitä tämä turnaus tarkoittaa isossa kuvassa?

 

Aloitetaanpa alusta. Kaikkien Dota 2 -joukkueiden ultimaattinen tavoite on päästä mukaan elokuussa pelattavaan The International -turnaukseen, joka on käytännössä Dota 2-pelin MM-turnaus. Viime vuoden The International 2018:n jälkeen alkoi käytännössä uusi Dota Pro Circuit (DPC) 2018-2019 -kausi, joka sisältää 5 minor- ja 5 major-turnausta. Minorit ovat nimensä mukaan hieman pienempiä turnauksia palkintopotiltaan, DPC-pisteiltään sekä joukkuemäärältään kuin major-turnaukset. Minoreihin tai majoreihin ei ole suoria kutsuja joukkueille, vaan mukaanpääsy ansaitaan pelaamalla esimerkiksi karsintojen kautta. Turnauksissa menestymällä joukkueet ansaitsevat DPC-pisteitä, ja kun kaikki kymmenen turnausta on pelattu, 12 eniten DPC-pisteitä kerännyttä joukkuetta pääsee suoraan himoittuun The International 2019-turnaukseen. The International 2019 pääsee näiden 12 joukkueen lisäksi 6 muuta joukkuetta karsintapelien kautta, joten kilpailu DPC-pisteistä on kovaa karsinnoilta välttymisen vuoksi.

 

MDL Disneyland Paris Major on järjestyksessään neljäs viidestä major-turnauksesta, joten jokaisella matsilla alkaa olla yhä enemmän merkitystä The Internationaliin pääsyn kannalta. Suosikeiksi voidaan luetella ennakkoon aiemmissa turnauksissa eniten DPC-pisteitä keränneet Virtus.Pro, Team Secret sekä Vici Gaming, mutta haastajia löytyy varmasti.

 

Oletko mukana seuraamassa huippujoukkueita sekä suomalaisten menestystä tulevassa Dota 2-turnauksessa ja ketä itse kannatat?

Edit: Korjattu rosterit ajantasalle

Telia Yhteisön moderaattori | *insert quote here*

1 vastaus
JoonasLam
Moderaattori
Moderaattori
 • 262 custom-general.kudos
 • 584 custom-general.replies
 • 33 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Group stage-vaihe on nyt pelattu ja siellä nähtiin paljon hienoja matseja! Tänään aloitetaan playoffs-vaihe ylemmässä ja alemmassa jatkosarjassa. Ylempään jatkosarjaan menijöissä ei oikeastaan ollut yllätyksiä mukana. Alemman jatkosarjan ensimmäinen kierros on siis best of 1 -tyyppinen ottelusarja eli kerrasta poikki ja häviäjä joutuu laulukuoroon turnauksesta. Näissä voi käydä mitä tahansa! Ylemmän jatkosarjan ottelupareissa on oikeita herkkupaloja mukana ja vaikeaa on selvää suosikkia joukkueista erotella. Alempi jatkosarja tuskin myöskään jättää kylmäksi pelien puolesta, joten jännäksi menee 🙂 Tässä vielä jatkosarjojen otteluparit:

Upper Bracket:

Team Secret vs. PSG.LGD

Virtus.pro vs. OG

Evil Geniuses vs. Team Liquid

Vici Gaming vs. Ninjas in Pyjamas

 

Lower Bracket:

Complexity Gaming vs. Beastcoast

Mineski vs. Team Empire

Chaos EC vs. paiN Gaming

Keen Gaming vs Fnatic

Telia Yhteisön moderaattori | *insert quote here*