ENCE kohtaa maailman huiput Katowicessa - Näin seuraat otteluita


Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +14


 


Intel Extreme Masters Season XIII on vuoden ensimmäinen, ja koko historian neljästoista CS:GO:n Major-turnaus. Turnaus alkaa 13.2. ja päättyy 3.3. pelattavaan finaaliin. Palkintorahaa on tarjolla yhteensä miljoona dollaria ja turnauksen voittaja saa tästä potista mukavat 500,000 dollaria. Katowicessa nähdään yhteensä 24 joukkuetta ja suomalainen ENCE on yksi näistä. ENCE on ensimmäinen täysin suomalaisista koostuva joukkue Major-turnauksessa sitten vuoden 2015.

Muista turnaukseen osallistuvista joukkueista ei suomalaispelaajia löydy, kun Miikka "suNny" Kempin edustama mousesports putosi yllättäen karsinnoissa ja Otto "ottoNd" Sihvon tiimi Valiance jäi niin ikään Major-turnauksen ulkopuolelle. Eniten pelaajaedustusta löytyy naapurimaista Ruotsista ja Venäjältä, kun eri joukkueista löytyy yhteensä 13 ruotsalaispelaajaa ja sama määrä venäläisiä.


 



Näin seuraat otteluita


 


Koko turnaus näytetään tuttuun tapaan suorana Twitch-palvelun kautta. Katsomiseen ei tarvita käyttäjätunnuksia ja lähetykset näkyvät täysin maksutta. Lisäsin alle kaksi eri streamia, joiden kautta voit seurata Major-turnauksessa pelattavia otteluita. Ennen turnausta näissä streameissa näytetään aiemmin pelattuja pelejä, joten mikäli CS:GO tai e-urheilu ei ole tuttua kauraa, voit tutustua striimien kautta itse peliin ja e-urheiluun paremmin jo ennen turnauksen alkamista.


 





Advertisement


 




 


 


Yleistä tietoa turnauksesta


 


Turnaus alkaa Challenger-vaiheesta, missä FACEIT Major 2018 -turnauksessa sijoille 9-14 sijoittuneet, ja karsintojen kautta mukaan päässeet joukkueet aloittavat urakkansa. Challengers-joukkueita on yhteensä 16 kappaletta, joista kahdeksan parasta etenee seuraavalle kierrokselle ja loput joutuvat lähtemään kotimatkalle. Seuraava vaihe on niin sanottu Legends, jossa Challengers-ryhmästä läpi päässeet joukkueet ja FACEIT Major 2018 -turnauksen kahdeksan parasta joukkuetta taistelevat pääsystä turnauksen viimeiseen vaiheeseen, joka on nimeltään Champions. Champions-vaiheessa joukkueita on jäljellä enää kahdeksan ja näistä joukkueista kaksi pääsee mittelemään turnauksen voitosta 3. maaliskuuta pelattavaan finaaliin.


 


Ennen ensimmäisen vaiheen alkua, jokainen Challenger-joukkue teki ranking-listauksen muista Challenger-joukkueista, eli käytännössä sijoittivat heidät paremmuusjärjestykseen. Tämän listauksen pohjalta jaettiin ensimmäiset otteluparit, eli käytännössä ensimmäiseksi sijoitettu kohtaa 16. sijoitetun, toiseksi sijoitettu 15. sijoitetun, ja niin edelleen. Äänet, jotka olivat kauimpana lopullisesta keskiarvosta poistettiin, jotta joukkueet eivät voi keskenään taktikoida mieluisia vastustajia itselleen.


 


Ottelut pelataan Swiss-systeemillä, jossa otteluparien voittajat kohtaavat voittajat ja häviäjät puolestaan häviäjät. Turnauksessa pelattavat ottelut eivät voi päättyä tasan. Jos ottelu on 15-15 tilanteessa 30 pelatun kierroksen jälkeen, pelataan jatkoaika ja sen voittaja nappaa itselleen kartan voiton. Kaikki ottelut, joissa joukkue voi eliminoitua tai päästä jatkoon, pelataan paras kolmesta menetelmällä.

Challenger-joukkueet ja ensimmäisen kierroksen otteluparit:


 


Fnatic - ViCi Gaming
NRG Esports - Winstrike Team
Cloud9 - Grayhound


Ninjas in Pyjamas - FURIA Esports


ENCE - Team Spirit


Vitality - TYLOO
G2 Esports - Vega Squadron
AVANGAR - Renegades


 


Suoraan Legends-vaiheeseen päässeet joukkueet:


 


Astralis
Team Liquid
Natus Vincere
FaZe
MiBR
BIG
Hellraisers
Complexity


 


 





Seuraa ainakin näitä


 


Katowicessa on mukana tämän hetken parhaat joukkueet ja turnauksessa tullaan varmasti näkemään upeita matseja sekä hienoja yksilösuorituksia. Listasin muutamia mielenkiintoisia joukkueita ja odotuksia heidän osaltaan.


 



 


Huomio kiinnittyy varsinkin suomalaisten keskuudessa ensimmäistä kertaa Major-turnauksessa pelaavan ENCE:n menestykseen. Joukkue oli jo viime vuonna lähellä Major-paikkaa, mutta lopulta ENCE jäi niukasti ulos Lontoossa pelatusta FACEIT Major 2018 -tapahtumasta. ENCE voitti viime vuoden lokakuussa Venäjällä järjestetyn StarSeries & i-League Season 6 -turnauksen ja nappasi voitosta itselleen 125,000 $ arvoisen palkintorahan. ENCE:n tiimihenki vaikuttaa olevan todella hyvä ja he pelaavat hyvin yhteen joukkueena. 16-vuotias Jere "sergej" Salo on yksi maailman lupaavimmista CS:GO-pelaajista, joten hänen pelaamistaan kannattaa ehdottomasti seurata. Arvelen, että ENCE sijoittuu turnauksessa 8 parhaan joukkoon.

Pelaajat:

Aleksi "allu" Jalli


Jere "sergej" Salo


Sami "xSeven" Laasanen


Jani "aerial" Jussila
Aleksi "aleksib" Virolainen


 


Joukkuetta valmentaa Slaava "twista" Räsänen, joka toimi aiemmin pelaajana sekä valmentaja suomalaisessa iGame-joukkueessa.


 


#ez4ence


 


 



 



Astralis on tällä hetkellä yksi CS:GO:n historian parhaista ellei kaikkein paras joukkue, joten Astralis lähtee tähänkin turnaukseen yhtenä ennakkosuosikeista. Vuosi 2018 oli Astralikselle erittäin menestyksellinen ja he voittivat useita eri turnauksia. Joukkue on henkisesti todella vahva ja tanskalaisryhmä on aika ajoin suorastaan dominoinut vastustajia pelikentillä. Tiimin kaikki pelaajat mahtuivat vuoden 2018 top 20-pelaajien joukkoon ja näistä neljä oli kahdeksan parhaan joukossa. Astralis on toistaiseksi ollut voittamaton Nuke-kartassa ja voittoja on tullut tässä kartassa putkeen jopa 27 kappaletta. Uskon itse, että Astralis tulee tässäkin turnauksessa pelaamaan finaalissa.

Pelaajat:

Lukas "gla1ve" Rossander
Nikolai "device" Reedtz
Emil "Magisk" Reif
Peter "dupreeh" Rasmussen
Andreas "xyp9x" Højsleth


 


Joukkueen valmentaja on Tanskan kaikkien aikoinen menestynein Counter-Strike 1.6 -pelaaja Danny "zonic" Sørensen.


 

 




 


Team Liquid on muutaman onnistuneen pelaajavaihdon jälkeen ponnistanut itsensä maailman rankingin sijalle 2. Liquid voitti Astraliksen tammikuussa pelatun iBUYPOWER Masters IV-turnauksen finaalissa ja joukkue näytti, että he pystyvät tosissaan taistelemaan myös Major-turnauksen voitosta. Liquid on pelannut aiemmin Major-turnauksen finaalissa, ollen ensimmäinen pohjoisamerikkalainen joukkue, joka on koskaan päässyt Major-turnauksen finaaliin. Joukkue hävisi kuitenkin vuonna 2016 Kölnissä pelatussa finaalissa SK Gamingille lukemin 0-2. Ehdottomasti turnauksen kärkinelikkoon kuuluva joukkue.

Pelaajat:

Nicholas "nitr0" Cannella
Jonathan "EliGE" Jablonowski
Russel "Twistzz" Van Dulken


Keith "NAF" Markovic
Jacky "Stewie2k" Yip


 


Joukkueen valmentajana toimii Eric "adreN" Hoag, joka on myös itse ollut aiemmin pelaajana Team Liquidissa.


 


 




 


Natus Vinceren johtohahmo on vuoden 2018 parhaaksi pelaajaksi valittu Oleksandr "s1mple" Kostyliev. Joukkueen nimi Natus Vincere tulee latinan kielestä ja tarkoittaa "syntynyt voittamaan". NaVi on ensimmäinen joukkue, joka onnistui voittamaan kolme Major-turnausta yhden kalenterivuoden aikana. NaVi on taistellut kirkkaimmista palkinnoista CS:GO:ssa jo useamman vuoden ajan, eikä tämä turnaus ole poikkeus. Oleksandr "s1mple" Kostylievin lisäksi seurantaan kannattaa ottaa 20-vuotias Denis "electronic" Sharipov.

Pelaajat:

Oleksandr "s1mple" Kostyliev
Ioann "Edward" Sukhariev
Egor "flamie" Vasilyev 
Danylo "Zeus" Teslenko
Denis "electronic" Sharipov


 


Joukkuetta valmentaa entinen Counter-Strike-pelaaja Mykhailo "kane" Blagin. Kane on valmentajana voittanut kertaalleen Major-turnauksen, kun hän valmensi Gambit nimistä joukkuetta.


 


 



 


FaZe on pyrkinyt viime vuosina haalimaan joukkueeseen pelin suurimpia tähtiä ja luottanut paljon pelaajien yksilötaitoon. Menestystä toki on tullut, mutta Major-turnauksen voitto on yhä saamatta. FaZe penkitti hiljattain joukkueen taktiikkavelho Finn "karrigan" Andersenin ja nosti väliaikaisesti tilalle Dauren "AdreN" Kystaubayevin, joka on joukkueen kokoonpanossa tässä turnauksessa. Vain päivää aiemmin FaZe oli ilmoittanut vaihtavansa valmentajaa. Joukkueen ykköstähtenä voidaan pitää bosnialaista Nikola "NiKo" Kovačia, joka hallitsee pelin rynnäkkökiväärit kuin omat taskunsa ja on mekaanisesti erittäin taitava pelaaja. Ladislav "GuardiaN" Kovács on yksi maailman parhaista AWP-pelaajista, joten tulivoimaa ei joukkueesta puutu. Viime vuonna FaZe ylsi kertaalleen Major-turnauksen finaaliin, mutta joukkue hävisi lopulta tiukan väännön jälkeen kotiyleisönsä edessä pelanneelle Cloud9 -joukkueelle.

Pelaajat:


 


Nikola "NiKo" Kovač


Ladislav "GuardiaN" Kovács


Olof "olofmeister" Kajbjer


Dauren "AdreN" Kystaubayevin
Håvard "rain" Nygaard


 


Joukkueen valmentajana toimii serbialainen Janko "YNk" Paunović.


 


 



 


MIBR eli "Made in Brazil" koostuu pitkälti entisen SK Gamingin pelaajista, joka voitti Kölnissä vuonna 2016 pelatun Major-turnauksen. Joukkue teki Team Liquidin kanssa pelaajavaihdon jokin aika sitten, kun TACO eli Epitácio de Melo tuli takaisin "kotiin" ja Jacky "stewie2k" Yip siirtyi toiseen suuntaan. Samassa vaihtokaupassa MIBRiin liittyi Liquidin entinen valmentaja Wilton "zews" Prado. Joukkueessa pelaava Marcelo "coldzera" David valittiin vuoden 2017 parhaaksi CS:GO-pelaajaksi. Nähtäväksi jää, pystyykö MiBR vastaamaan huutoon vai joutuvatko brasilialaiset pettymään.


 


Pelaajat:


 


Gabriel "FalleN" Toledo
Epitácio "TACO" de Melo
Marcelo "coldzera" David
Fernando "fer" Alvarenga


João "felps" Vasconcellos


 


Joukkuetta valmentaa entinen CS-ammattilainen Wilton "zews" Prado. Zews on voittanut valmentajana kaksi Major-turnausta, joista toinen tuli SK Gamingin valmentajana ja toinen Luminosityn riveissä.


 



 


 


ENCE:n matka Major-turnaukseen


 


ENCE raivasi tiensä Katowicen Major turnaukseen voittamalla samaisessa kaupungissa pelatun Minor-turnauksen. ENCE voitti jokaisen pelatun ottelun, häviten ainoastaan yhden kartan Valiancelle. Turnauksen viimeisessä ottelussa ENCE nappasi Train-kartan voiton kovan taistelun jälkeen jatkoajalla. Seuraavana oli vuorossa Inferno-kartta, jossa suomalaisjoukkue suorastaan jyräsi Northin ja sinetöi pääsyn Majoreille.

Alla olevista videoista tutustua ENCE:n joukkueeseen ja katsoa mitä Minor-turnauksessa tapahtui.


 



 


 


 


Muuta luettavaa:


Katsojan opas: CS-GO


2 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Ohhoh, nyt se on totta, ENCE on finaalissa. Aika uskomaton tuo Navia vastaan pelattu semifinaali. Train onnistuttiin kääntämään voitoksi. Dust II vaikutti ihan toivottomalta jyräykseltä Navin puolelta ja sama laulu meinasi jatkua kolmannessa kartassa, Miragessa. Kuitenkin ENCE löysi kuin löysikin voiton avaimet ja sai käännettyä tappioaseman vähitellen tasapeliksi ja vähitellen 14-16 -voitoksi. Hieno homma! Hienoa oli myös se, että dustista miragen loppuun asti jäässä ollut allu sai pelivireestä kiinni ja kudit osumaan vastustajiin. Tai kuten erässä striimissä sanottiin, näytön päälle.

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15

Huikeeta duunia on ENCE tehnyt tässä turnauksessa. Tänään se on liimauduttava ruudun äärelle klo 20 kun finaali alkaa! Jotenkin sellainen tuntuma, että eihän tämä turnaus voi muulla tavalla päättyä, kuin suomalaisten voittoon.


 



 


Huomatkaas kaikki, että tänään on vielä pelikampetta ja muuta jännää verkkokaupassa tarjouksessa. ENCE:n hienon turnauksen kunniaksi :smileyhappy:

Vastaa