Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
SaJoonas
Moderaattori
Moderaattori
  • 293 custom-general.kudos
  • 636 custom-general.replies
  • 69 custom-general.solutions

ESL One New York 2019 - Uudet tuulet puhaltavat itärannikolla

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

ESL_KÖLN.jpg

 

Yhdysvaltain itärannikon suurin CS:GO -tapahtuma järjestetään 26.9. - 29.9. New Yorkissa, jossa kahdeksan joukkuetta taistelee paremmuudestaan Barclays Centerin kirkkaiden valojen alla. Turnaukseen osallistuvat joukkueet on jaettu kahteen lohkoon ja suomalainen ENCE pelaa samassa lohkossa maailman ykkösjoukkue Team Liquidin kanssa. ENCEn ja Liquidin lisäksi A-lohkossa nähdään ranskalainen G2 Esports ja amerikkalainen eUnited. B-lohkossa Berliinin Majorien voittaja Astralis saa vastaansa FaZen, NRG:n ja OpTic Gamingin.

 

Turnauksen lohkovaihe ja semifinaalit pelataan paras kolmesta menetelmällä. Parhaassa tapauksessa saamme nähdä jopa viiden kartan huipennuksen sunnuntaina, sillä finaalin voittoon vaaditaan kolme karttaa. Turnauksessa pelataan myös näytösottelu täysin uudistetuneessa de_cache -kartassa. Cache on ollut virallisesta karttavalikoimasta poissa uudelleensuunnittelun vuoksi, joten sitä ei olla pelattu turnauksissa viime aikoina lainkaan. Nyt kasvojenkohotus on valmis ja ainakin allekirjoittanut odottaa innolla uuden Cachen näkemistä. Cache tulee tekemään paluun viralliseen karttavalikoimaan, mutta karttavalikoimasta poistuva kartta ei vielä ole tiedossa.

 

Kaikki ottelut on katsottavissa ESL:n Twitchissä.

 

 

Team Liquid on A-lohkon selkeä suosikki

ENCE pelasi ensimmäisen turnauksen uudella kokoonpanolla Moskovassa, jossa joukkue esitti ajoittain hyviäkin otteita, mutta ei onnistunut kuitenkaan raapimaan tarvittavaa määrää voittoja finaalipaikkaa varten. ENCE on päässyt pelaamaan uudella kokoonpanolla yhdessä ainoastaan hetken, joten on täysin ymmärrettävää ettei palaset ole vielä loksahdelleet paikalleen. Menestyminen New Yorkissa olisi näpäytys epäilijöitä kohtaan ja kova asia myös joukkueelle, joka on saanut kokea pelaajavaihdon jälkeen massiivisen määrän kritiikkiä.

 

G2 Esports lähtee turnaukseen niin ikään yhden miehen muuttuneena, kun Fabien "kioShiMa" Fiey korvaa turnauksessa Richard "shox" Papillonin. Shoxin on huhuiltu siirtyvän Team Vitalityyn, joka penkitti Berliinin Major-turnauksen jälkeen Nathan "NBK-" Schmittin. KioShiMa on pelannut viimeksi yhdysvaltalaisessa Cloud9-joukkueessa, josta hän lähti maaliskuussa 2019. Tätä ennen hän on edustanyt muun muassa Team EnVyä ja FaZea.


A-lohkon ehdoton suosikki on Team Liquid, joka putosi Majorien pudotuspelivaiheessa Astralikselle. Joukkue ei esittänyt parasta peliään Berliinissä, mutta arvelen joukkueen pystyvän palaamaan tasolleen tässä turnauksessa. Uskon myös ettei eUnitedista ole haastamaan mitään näistä kolmesta joukkueesta ja eUnited jää todennäköisesti lohkossa viimeiseksi. Myös eUnited ilmoitti pelaajamuutoksesta aivan turnauksen alla, kun joukkueen parhaimpiin pelaajiin kuuluva Kaleb "moose" Jayne siirtyi omasta tahdostaan sivuun. Hänen paikkansa joukkueessa ottaa Ghost Gamingissa viimeksi pelannut Ryan "freakazoid" Abadir, joka on eUnitedissa pelaavan Austin "Cooper-" Abadirin veli.

 

Nuori osuja Jere "sergej" Salo on yksi maailman lupaavimpia CS:GO-pelaajiaNuori osuja Jere "sergej" Salo on yksi maailman lupaavimpia CS:GO-pelaajia

 

B-lohko on kahden kauppa

 

Astralis lähtee New Yorkin ESL One -turnaukseen B-lohkon ennakkosuosikkina. Astralis onnistui voittamaan kolmannen Major-turnauksensa putkeen, kun joukkue kaatoi Berliinin Major-finaalissa kazakstanilaisen AVANGARin kartoin 2-0. Astralis pudotti Majorien pudotuspelivaiheessa NRG:n, joka pelaa samassa lohkossa Astraliksen kanssa. NRG saapuu New Yorkiin varmasti nälkäisenä ja näiden kahden joukkueen kohtaaminen onkin yksi lohkovaiheen mielenkiintoisimmista otteluista.


Yhdessä Astraliksen ja NRG:n kanssa B-lohkossa pelaava FaZe on tällä hetkellä suurten muutosten keskellä, sillä joukkueen AWP-tähti Ladislav "GuardiaN" Kovács siirtyi ukrainalaiseen Natus Vincereen. Puolalainen CS-legenda Filip "NEO" Kubski lähti niin ikään Major-turnauksen jälkeen joukkueesta. FaZe antaa New Yorkissa näyttöpaikan nuorelle latvialaiselle Helvijs "broky" Saukantsille, joka yrittää lunastaa paikan joukkueesta. FaZen viides turnauksessa pelaava pelaaja ei ole vielä tiedossa, mutta valmentaja Janko "YNk" Paunović on tarvittaessa valmis hyppäämään lauteille.

OpTic Gaming on B-lohkon selkeä haastaja, mutta saattaa hyvinkin raapia voiton juuri FaZesta, jonka uskon olevan tässä tilanteessa lohkon viimeiseksi jäävä joukkue. Lohkovoitto ratkaistaan todennäköisesti Astraliksen ja NRG:n kohtaamisessa.


Päivitys 26.9: FaZe Clan ilmoitti hankkineensa brasilialaisen tähtipelaaja Marcelo "coldzera" Davidin. FaZen osakkeet turnauksessa nousevat ehdottomasti tämän ilmoituksen myötä.

 

Mikä on sinun suosikkikarttasi CS:GO:ssa? Kuka nappaa voiton New Yorkista?

 

Lue myös:

Te kysyitte ja ENCE:n valmentaja Slaava "twista" Räsänen vastasi

Ask ENCE Anything osa 1/2

Ask ENCE Anything osa 2/2

0 vastausta