Game is on! - Esittelyssä Playstation 4 Pro

  • 5 March 2019
  • 9 kommenttia
  • 38 katselukertaa


 


Erilaiset pelikonsolit ovat vuosien saatossa ottaneet oman paikkansa suomalaisten olohuoneista. Monella meistäkin on sellainen jossain elämänvaiheessa ollut! 


Konsoleiden kehitys on mennyt hurjasti eteenpäin, ja nykylaitteet ovatkin jo varsin huikeita vehkeitä. Hyvänä esimerkkinä voisi käyttää Playstation 4 Pro -konsolia, jonka tulin juuri itse hankkineeksi. 


Playstation 4 Pro on tarkempi ja responsiivisempi



Valmistaja nimittää uusinta mallia turboahdetuksi versioksi Playstation 4 -mallista. Sitä se onkin, sillä pelikokemus on aikaisempaa tarkempi ja responsiivisempi. Laite kykenee sopivan näyttölaitteen kanssa tarjoamaan pelihetket 4K -laadulla, ja täytyy sanoa, että tarkkuus ja väriloisto hivelee silmiä. Mikäli mielit saada konsolista kaiken irti, kannattaa suosia PS4 Pro Enchanced -merkittyjä pelejä. Tavallisetkin Playstation-pelit ovat pelattavissa, ja monissa on mukana myös ominaisuuksia, joita voit hyödyntää Pro-mallilla. Lisätietoa kuvantarkkuusasioista löydät PlayStationin sivuilta..


 



 


Jos kotoasi ei vielä löydy sitä uusinta television huippumallia Smart 4K HDR -tekniikalla, Playstation 4 ja 4 pro -konsoleilla saat siitä huolimatta käyttöösi monet viihdesovellukset. Suoratoistopalveluista tutuimmat HBO, Netflix sekä Viaplay ovat asennettavissa siihen suoraan, ja toiminne on varsin näppärä, jos et omista älytelkkaria tai siihen ei ole näitä sovelluksia saatavilla.


 


Teran tallennustilaan mahtuu runsaasti tavaraa. Itselleni määrä on hyvinkin riittävä, sillä en ole mikään aktiivipelaaja. Tallennettua tavaraa tulee myös siivottua sitä mukaa kun se ei ole enää tarpeellista.


Pelivalikoima Playstation 4 -malleille on varsin mittava, ja uutta tavaraa tuodaan markkinoille jatkuvasti. Itselläni on tällä hetkellä peluun alla Horizon Zero Dawn. Mikäli tarinankerronnalliset avoimen maailman pelit on se sun juttu, suosittelen ehdottomasti tutustumaan. Pelin maailma on älyttömän kaunis hiottujen yksityiskohtien kanssa, ja seikkailu nuoren metsästäjän, Aloyn kanssa on juuri sopiva yhdistelmä omaperäisiä ratkaisuja ja ainutlaatuisia strategioita vaativia tilanteita. Itse tykkään peleistä, jotka pelkän armottoman mätön sijaan vaativat vähän miettimistä ja pohtimista.


 


Kuten sanottu, valikoima on mittava, ja pelejä löytyy niin lapsille, kuin aikuisillekin aina autopeleistä tasohyppelyyn ja siihen armottomaan mättöön. 


 


 


 


Lisävarusteet:


Lisävarusteita on saatavilla ripakopallinen eli jokaisen tarpeeseen varmasti löytyy sopivaa kilkettä! Löytyy ohjaimia, kuulokkeita, kameraa ja VR-laseja. Tässä muutamista tarkemmin:
VR-lasit ovat PS4-perheen uusin tulokas, jolla yhdessä Playstation Cameran kanssa siirrät itsesi virtuaaliseen todellisuuteen. Näet ympäristösi 360 asteen kulmassa OLED-näytöllä. Grafiikan luvataan olevan erittäin sulavaa ja odotankin, josko jossain vaiheessa pääsisin tätä testaamaan itsekin! 
VR-tuen omaavia pelejä löytyy jokaiseen makuun ja lisää varmasti saadaan. Pelien lisäksi voit viihdyttää itseäsi erilaisilla VR- ja videoelämyksillä, joista riittää iloa pitkään. Voit sukeltaa esimerkiksi merenalaiseen paratiisin haiden äärelle tai nauttia vaikkapa tutkimusmatkasta Apollo 11:n kyydissä. 


Playstation Camera on pakollinen lisävaruste VR-lasien kylkeen. Kamera toki pystyy muuhunkin: Sen avulla voit jakaa pelihetkesi suorana muille. Äänikomentojen avulla voit antaa käskyjä pelissä tai vaikkapa hakea sisältöä kirjastosta. Lisäksi se tunnistaa kasvosi, jolloin kirjautuminen järjestelmään nopeutuu. 
Kameran avulla saat käyttöösi myös The Playroom -sovelluksen. Tää on suunnaton hitti reilu nelivuotiaan poikani mielestä. Mikäpä olisi hauskempaa kuin olohuone täynnä AR-botteja joiden kanssa leikkiä ja riehua! :) 


Dualshock 4 -latausalusta on äärimmäisen näppärä ja vähentää sitä piuhojen kanssa sotkemista. Alustaan mahtuu yhtäaikaisesti kaksi ohjainta. Itselleni ainakin on ihan pakollinen hankinta, sillä tällä ohjaimet pysyvät omalla paikallaan ja ladattuina. :) 


 


Miksi hankkia mukaan myös Playstation Plus?



Plus mahdollistaa rutkasti juttuja, joista on sinulle hyötyä niin pitkällä kuin lyhyelläkin tähtäimellä. Käytännössä tämä on VIP-jäsenyys valikoitujen etujen kera. Plussan avulla voit ladata kaksi peliä maksutta kuukaudessa, ja nämä ovat pelattavissa niin kauan, kun jäsenyys on voimassa. Alennuksia saat peleistä sekä lisäosista, jotka ovat tosiaan vaihtuvia. Jäsenyydellä mahdollistat myös esimerkiksi verkkomoninpelin, mikäli mielit käydä kavereiden kanssa kilpasille. 🙂 Vuoden jäsenyyden saat 50 eurolla, jolloin kuukausihinnaksi muodostuu about neljä euroa. 


 



 

Kaikenkaikkiaan Playstation 4 Pro on vaikuttava konsoli viilattuine ominaisuuksineen 
Konsolin saat tilattua itsellesi myös meidän verkkokaupastamme joko kertamaksulla tai korottomasti osissa. 
Samalla kannattaa tsekata mukaan myös lisätarvikkeet ja pelit.


9 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Voin kyllä suositella! :smileyhappy:


 


Tämä Pro-malli erottuu vanhemmasta mallista myös suorituskyvyltään kuin kuvanlaadultaan vaikka ei omistaisi 4K-televisiota. Vasteaika on myös huomattava käynnistymisen ja sovelluksen avaamisen vaiheessa. Ohjain on myös hitusen uudistettu mm. led-valojen osalta. Vielä kun yhdistää esim. Sony MDR-XB950B1 -bluetooth-kuulokkeet tai Sony PS4 langattomat -kuulokkeet, niin meno sen kuin paranee vain!

Kunniamerkki +14

Suosittelen minäkin nimenomaan pro mallia jos nyt on on kone hankinnassa, jos omistaa jo ainakin uudemman slim mallin ei välttämättä kannata päivittää jos 4k vehkeitä ei omista.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Itseäni kiinnostaisi nuo virtuaalilasit, mutta eivät ole ihan halvimmasta päästä. Tähtiohjain voisi olla myös hauska vimpain :smileyhappy:

Kunniamerkki +14

Jep, virtuaalilasit on seuraava hankinta kunhan kiinnostavia pelejä julkaistaan vr tuealla. Nuohan vaatii ps kameran sitten lisäksi. Sinällään vähän tyhmä idea myydä ne erikseen, koska kamera on pakollinen lisävaruste.

Tässä ku luin noista laseista..varmaan johtunee väsymyksestä mutta kuvittelin jo itseni pelaamassa jotain ninjailu peliä,samalla siis huitoen ja potkien puolet asunnosta uuteen uskoon :smileylol:

Mä niin tykästyin ohjaimiin ilman piuhoja .. mutta kyllä meidän naapuri katto ku hullujen huoneelta karannutta kun pelailin urheilu peliä,eikä se nähnyt sitä kapulaa mun kädessä  *reps* niin eläydyin koriksen heittoon että hyppäsin joka kerta ku heitin palloa 

Kyllä tämä Ps4 pro oli selkeä pettymys. Tämä laite kyllä kiinnosti, mutta se ei osaa lukea 4k-tarkkuuteen kykeneviä UHD blu-ray -levyjä, joten sen takia en tullut hankkineeksi tätä.

Moikka! Tilasin just Playstation 4 Pro konsolin hyvään  tarjoushintaan 389e, mutta vasta tilauksen jälkeisenä päivänä luin netistä että ennen joulua on markkinoille saapunut uusi versio PS4 Pro:sta, mallia CUH-7200. Joten kysyisinkin teiltä, ketkä ovat jo kyseisen konsolin saaneet tarjouksesta tai muuten joulun jälkeen, niin saitteko version CUH-7200 eikä CUH-7100. Erona on merkittävä äänitason lasku tuulettimissa ja virtalähde on uusittu (litteämpi virtaliitäntä) ja elinikä kasvaa konsolilla, kun käy viileämpänä.

Moikka @Timonthy83 :smileyhappy: Verkkokaupassamme on myynnissä tuo uudempi versio eli CUH-7200 malli, sen pitäisi siis sinullekin tulla jos olet tilauksen vastikään tehnyt. 

Vastaa