Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
LauraWn
Ex-telialainen
Ex-telialainen
  • 35 custom-general.kudos
  • 69 custom-general.replies
  • 2 custom-general.solutions

Harry Potter: Wizards Unite -peli on vihdoin täällä

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

HP taustakuva 2.jpg

 

Taikasauvat esiin, nyt mennään!

 

Pokemon Go:sta tuli maailmanlaajuinen ilmiö heti sen ilmestyttyä vuonna 2016. Innokkaimmat kävelivät kymmeniä kilometrejä päivässä erilaisten pokemonien perässä, eikä pelaaminen katsonut ikää. Peli sai loistavia arvioita (mm. Google Play -kaupassa 4,1/5). Pelin ilmestyessä alkoi huhut kiertämään 90-luvun lapsille vielä isomman ilmiön muuntamisesta vastaavaan pelimuotoon: Harry Potterin.

 

Vuosia sitä sai odottaa, mutta nyt se on vihdoin täällä. Harry Potter: Wizards Unite ilmestyi Pokemon Go:n kehittäjän Nianticin kädenjälkenä. Peli ilmestyi hieman yllättäen suhteellisen hiljaisen kampanjoinnin jälkeen 21. kesäkuuta 2019. Pelin latauduttua sinut vastaanottaa itse Rubeus Hagrid ja Harry Potter taikamaailman pyörteisiin. Valmistaudu suureen määrään erilaisia ohjeita, jotka helpottavat pelaamista jatkossa (allekirjoittanut ei lukenut kaikkia ohjeita, ja löysi pian itsensä googlettamasta apua).

 

 

Pelin aloittaminen ja hahmon luonti

 

Pääset heti pelin alussa valitsemaan itsellesi sopivan tuvan, taikasauvan ja kuvan, sekä muille näkyvän nimimerkin. Luot niiden kautta itsellesi Taikaministeriö-profiilin. Profiilikuvan tekemisestä on tehty hauskaa: voit ottaa kuvan itsestäsi tai valita sopivan puhelimen kuvagalleriasta. Saat lisättyä kuvaan erilaisia taustoja, itsellesi tupasi huivin tai asun, parran, silmälasit… Kun etenet uusille tasoille, avaat  uusia mahdollisuuksia profiilin muokkaukseen. Lopulta voit valita itsellesi vaikka Voldemortin punaiset silmänympärykset ja käärmepäähineen.

 

Tasoilla edetessäsi pääset valitsemaan itsellesi myös ammatin ja erilaisia muita titteleitä. Haluatko työskennellä aurorina, professorina vai ihmeotusten etsijänä kuten Lisko Scamander? Ammatissa voit edetä pelin antaman polun avulla samalla kun teet pelin yleisiä tehtäviä.

 

Todelliset fanit voivat kopioida Pottermore-tililtään tutun sauvan ominaisuudet.  Hazelia kuoreen, ytimeksi lohikäärmeen sydänjuurta, pituudeksi 14 ¼ tuumaa, joustavuudeltaan kovemman mallinen: Pottermoresta tuttu korpinkynsiläinen on syntynyt Wizards Unite -velhomaailmaan.

 

professori.png

 

Erityisen mahtava fiilis pelin aloittaessa tulee, kun puhelimesta lähtee soimaan jokaisen Potter-fanin kylmien väreiden tuoja Hedwig's Theme. Musiikit on siis nekin tuttuja HP-leffoista.

 

Mitä pelissä tehdään?

 

Pokemon Go:sta tutusti myös Wizards Unitessa voit nappailla fantasiamaailmasta tuttuja hahmoja: velhoja, eläimiä, pahiksia, esineitä pelin rekisteriin. Gotta catch 'em all -idea on siis siirretty myös HP-versioon, vaikka se ei suoranaisesti liity Potter-maailmaan. Pelissä kuljet kartalla, joka näyttää oikeassa maailmassa olevia paikkoja, teitä ja maamerkkejä. Voit tehdä loitsuja myös AR-tilassa – eli virtuaalimaailmasta löytyvät oliot näkyvät puhelimen ruudullasi oikeassa ympäristössä, jossa olet. Asioiden nappaaminen onnistuu tekemällä sormella (=taikasauvalla) loitsuja. Tarvitset olioiden ja esineiden kahmimiseen loitsuenergiaa, jota voit kerätä energiapisteiltä, jotka löytyvät kartasta. Energiaa voi kerätä samalta pisteeltä tietyin väliajoin.

 

17.jpg

Etsittävät esineet hohtavat kartalla eri värisinä ja mallisina niiden rekisteristä riippuen. Kun painat hohtavaa kuvaketta, pääset loitsimaan esineen tai asian itsellesi tai vaikkapa vapaaksi pahisvelhon loitsusta. Avatessasi loitsuikkunan peli ilmoittaa, kuinka suuri uhka on = kuinka vaikeaa nappaaminen on. Kun saat loitsusi onnistumaan, saat palkinnon: tähtiä ja XP-pisteitä pelissä etenemiseen ja uusien tasojen saamiseen.

 

M + Arresto.png

 

Potter-maailmasta tutut hahmot, oliot ja esineet tuovat tärkeää fanimaustetta pelaamiseen. Kaikki pelissä esiintyvät asiat ovat myös mahdollisimman aidon näköisiä Hagridista Hiinokkaan. Myös loitsut ovat tuttuja Harry Potter -kirjoista ja -elokuvista. Alkuperäisessä maailmassa hankalat vastustajat ovat vaikeita napata myös peleissä – esimerkiksi Ankeuttajia ei noin vain otetakaan rekisteriin haltuun. Ne saattavat livahtaa näpeistäsi useamman kerran. Pelissä on mukavasti yhdistetty alkuperäisiä Harry Potter -hahmoja Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -hahmoihin. Se on siis ajan tasalla ottaen huomioon myös Rowlingin tuoreemmat mielikuvituksen tuotteet.

 

Pottataistelu.png

 

Tarvitset pelaamiseen netin ja sijaintitiedot päälle. Sijaintitoiminnon kanssa on välillä hankaluuksia, kun peli saattaa asettaa sinut väärään paikkaan kartalla. Uudelleenkäynnistys onneksi auttaa näihinkin tilanteisiin. Peli myös varoittaa, jos sen mielestä olet luonnottoman nopea – ethän siis pelaa peliä ajaessasi.


Pelin tärkeimmät sisällöt

 

Registry

 

Tänne tallentuu löytämäsi hahmot ja esineet eri kategorioissa. Voit palata tarkastelemaan löytöjäsi milloin vain. Näet täältä myös edistyksesi eri kategorioissa. Mysteries-kohdassa tarina etenee, kun löydät asioita pelin sisällä.

 

registry.png

 

Potions & Vault

 

Potions-kohdassa voit luoda eri ainesosista taikajuomia, joilla teet vahvempia loitsuja. Voit hyödyntää niitä energiankasvatukseen, jota tarvitset loitsujen tekemiseen. Vault-kohdasta löydät omistamasi taikajuomat, ainesosat, tarvikkeet, kivet, siemenet ja veden. Voit myös ostaa erilaisia tarpeita pelin sisällä, jos et malta keräillä kartalta ainesosia.

 

reseptit ja vaultti.png

 

Portkeys

 

Löydät pelin sisältä myös HP-maailman suosikkimenopelejä eli porttiavaimia. Pääset käyttämään löytämiäsi porttiavaimia kävelemällä tietyn matkan, esimerkiksi kaksi kilometriä. Porttiavaimen käytössä heität saappaan maahan ja menet sen kautta uuteen paikkaan, jossa pääset keräilemään ylläreitä, jotka voivat olla esimerkiksi XP-pisteitä, liemiä tai energiaa. Mitä pidempi matka avaimessa on, sitä paremmat palkinnot.

 

20.jpg

 

Kaksintaistelu

 

Kaksintaisteluun eri velhomaailman hahmojen kanssa pääset niihin tarkoitetuissa linnakkeissa. Voit taistella useampaa hahmoa vastaan kerralla, ja saat lisäpisteitä ja palkintoja pelissä etenemiseen. Kaksintaistelua varten voit valita erivärisiä kiviä eli runestoneja. Mitä korkeampi numero kivessä on, sitä haastavampia ovat vastukset. Sinun on käytettävä yksi kivi joka kerta, kun astut taistelulinnakkeeseen. Toisaalta - mitä vaikeampi vastus, sitä enemmän pisteitä ja palkintoja. Kaksintaistelussa teet loitsuja, joilla yrität päihittää vastustajan, ja samalla suojaudut hänen loitsuiltaan. Elämäpisteet valuvat alas pikkuhiljaa vastustajan loitsujen voimasta, mutta voit kasvattaa niitä taikajuomilla. Linnakkeeseen mahtuu viisi pelaajaa kerrallaan.

 

19.jpg

 

Kenelle?

 

Peliä kannattaa kokeilla rohkeasti, vaikkei originaali Potter-fani olisikaan. Tämän sanottuani - taikamaailman tuttuus kieltämättä helpottaa ja innostaa pelin kiemuroissa. Peli on runsaasti (ehkä liiankin) ohjeistettu, vaikka se voi välillä tuntua monimutkaiselta.Pelistä on tehty yhteisöllinen, kuten Pokemon Go:sta. Voit lisätä pelissä kavereita, joiden kanssa pääset esimerkiksi kaksintaisteluihin yhdessä. Kavereiden määrä voi olla 200. Peliä voi pelata useissa eri maissa, roaming siis päälle ja olioita etsimään ympäri maailmaa! 

 

Pelin voi ladata Android 5.0 tai sen jälkeisillä käyttöjärjestelmillä Google Play -kaupasta tai iOS 10.0 ja sitä uudemmilla AppStoresta.

 

Lue lisää: 

 

0 vastausta