Oletko kuullut näistä? Muutama pelivinkki yhteisön jäsenille

  • 17 March 2019
  • 0 kommenttia
  • 5 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Jos viime aikoina on vaikuttanut, että muita pelejä ei ole olemassa kuin Counter-Strike taikka Fortnite, niin minulla on hyviä uutisia. Muitakin pelejä on olemassa, mutta tällä hetkellä kyseiset teokset ovat ne julkisuudessa eniten keskustellut. Laitetaan muutama vinkki peleistä, joita kannattaa kokeilla!


 


EDF 4.1 The Shadow of New Despair


 


EDF on lähitulevaisuuteen sijoittuva räiskintäpeli, jossa ehkä hyönteiskammoisen pahin pelko toteutuu. Jostain kumman syystä mystinen Ravagers -alienrotu päättää, että Telluksen päivät ovat luetut - ainakin ihmiskunnan osalta. Mikäs onkaan parempi keino kuin hukuttaa maapallo jättiläishyönteisten hampaisiin ja pistimiin. Jos hämähäkki taikka pieni sokerimuurahainen saa ihokarvasi nousemaan, niin tässä pelissä on tajunnan lähtö lähellä. Kun kahta pahemmat aallot jättiläisötököitä rynnivät kohti, kaipaa mitä tehokkaimpia pyssyjä ja pommeja.


 



Pelissä on neljä eri hahmoluokkaa. Perussotilas, Ranger, lentoreppuun sonnustautunut Wing Diver, ilmatukeen ja erilaisiin ajoneuvoihin erikoistunut Air Raider sekä raskaaseen panssariin ja isoimpiin tykkeihin turvautuva Fencer. Pelistä saa eniten irti kavereiden kanssa pelatessa, mutta myös yksinpelikampanja pelistä löytyy. Useat DLC:t tarjoavat lukemattomia eri tehtäviä ja haastetta sadoiksi tunneiksi.


 



 


Cities Skylines


 


Cities Skylines on kotimaisen Colossal Orderin kaupunginrakentelupeli. Peli tuli "tyhjästä" skeneen, sillä esimerkiksi Maxisin pelisarja SimCity on ollut olemassa jo vuodesta 1989. Kuitenkin tilaa skenessä on uudelle tuotteelle ollut ja vuonna 2015 julkaistu Cities Skylines on ollut pidetty niin pelaajien kuin toimittajien parissa. Peli on ollut kaupallinen menestys ja ylitti suosiollaan pelistudion odotukset. Kenties suosiota siivitti se, että EA:n julkaisema SimCity lievästi floppasi suurien lupaksiensa kanssa.


 



 


Pelissä johdat kaupunkia, eli voit mm. muokata maaperää, tiestöä, rakennuksia ja taloutta mielesi mukaan. Tavoitteena on pitää kaupungin talous, infra ja kaikki muu sen ympärillä kunnossa ja katsoa kuinka kaupunki lähtee kasvuun. Kasvun myötä vaatimukset lisääntyvät ja pelissä onkin lähes koko ajan pientä manageroitavaa, tosin mikromanagerointia helpottamaan on Steam Workshopissa lukemattomia modeja, jotka parantavat pelin mukavuutta, mm. tuhoamalla automaattisesti hylätyt rakennukset, sillä ne vähentävät maan arvoa.


 




 


Besieged


 


Besieged on keskiajan tyyliin suunniteltu hiekkalaatikko, jossa tehtävänäsi on rakennella mitä erikoisempia piirityskoneita. Peli on ikään kuin Angry Birdsin ja erilaisten Tower Defence -pelien yhdistelmä. Ensin rakentelet osasista esim. katapultin ja kun se on valmis, ohjastat laitteen linnaa vastaan ja annat kivenjärkäleen tehdä tehtävänsä pahaa-aavistamattoman ilkiön linnalle. Peliin on runsaasti erilaisia modifikaatioita mm. Steam Workshopissa. Sieltä löytyy esimerkiksi panssarivaunuja automaattisella latausjärjestelmällä, höyrykoneita ja vaihteiston sekä moottorin pienoismalleja. Löytyypä jopa toimiva kello!


 



 


Fistful of Frags


 


Oletko aina halunut olla lännenelokuvien revolverisankari? Se on mahdollista Fistful of Fragsissa, jossa kamppailet vaikka desperadona hurjistuneita lehmipoikia vastaan taikka palkkasoturina yrität palauttaa kuria villiintyneitä rikollisia vastaan.  Ja mikä parasta, peli on täysin ilmainen Source-pelimoottorin modi. Tarvittaessa kättä pidempiä varusteita pelistä löytyy aina puukosta revolveriin ja haulikosta dynamiittipötköihin. Ja jos joku erehtyy liian lähelle hiippailemaan, niin paras vastaus tunkeilijalle on kengänkuva berberiin.


 



Kuten villin lännen teemaan liittyy, on pelissä saluunoita sekä pianoja. Mikä onkaan huvittavampaa, kuin riehua saluunan kattokruunun päällä reippaan honky-tonk -musiikin soidessa ja jos hieman sattuu, niin saluunan tiskiltä löytyy... no XXX-juomaa ja taas ollaan valmiita taistoon. :smileyvery-happy:


 




Kaikki näistä peleistä löytyvät PC:lle Steamista. Fistful of Frags on ladattavissa sieltä ilmaiseksi. Osa on saatavilla myös konsoleille.


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa