Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 63177
Kirjoituksia 172448

PlayStation 5 – Pelaamisen tulevaisuusModeraattori
Rekisteröitynyt: ‎29-01-2015
Kirjoituksia: 372
1/3

PlayStation 5 – Pelaamisen tulevaisuus

Playstation5.png


PlayStation 5-pelikonsolin teknisiä yksityiskohtia alettiin jakaa hieman yli vuosi sitten, ja nyt saimme vihdoin näyttöjä siitä mitä tulevan pitää. PlayStationilla uskotaan uuden PS5-konsolin tekevän tähän asti suurimman loikan seuraavan sukupolven laitteistoon. Pelintekijöiltä on nähty uutta materiaalia PS5:lle tulevista peleistä. PS5 tulee myyntiin myöhemmin tänä vuonna, joten lähdetään katsomaan miltä tulevaisuus näyttää PlayStation 5-pelikonsolin kanssa.

 

PlayStation 5-konsoli

 

PlayStation 5-pelikonsoli on saanut uuden raikkaan ulkoisen ilmeen. Aiemmat PlayStationit ovat olleet pääväriltään mustia, mutta uuden PS5:n pääväri on valkoinen. Muotoilu on tyylikäs valkoisien reunojen noustessa mustan keskiosan ympärille. Konsolista julkaistiin kaksi erilaista versiota, jotka ovat PlayStation 5 ja PlayStation 5 Digital Edition. Erona näissä on se, että Digital Edition ei sisällä levyasemaa laisinkaan, joten fyysisinä levyinä ei voi tälle versiolle hankkia pelejä. Konsolin lisäksi julkaistiin tiettyjä erikseen hankittavia lisätarvikkeita PS5:lle. Näitä ovat erillinen HD-kamera, ohjaimien lataustelakka, langattomat Pulse 3D-kuulokkeet sekä kaukosäädin.

 

PlayStation 5:n sisuskaluista on saatu myös tietoa kattavasti. Isoimpana uudistuksena pidetään SSD-massamuistia, jonka myötä pelit latautuvat valmistajan mukaan jopa sata kertaa ripeämmin edeltävään PS4-konsoliin verrattuna. Säteenseuranta (Ray Tracing) simuloi sitä, miten valo liikkuu oikeassa elämässä ja kuinka se käyttäytyy eri pinnoilla. Säteenseurantakiihdytyksen odotetaan tuovan täten parannuksia pelien visuaalisuuksiin. PS5 tuo parannuksia myös pelien äänimaailmaan 3D-äänen avulla ja videon puolesta se tukee maksimissaan 8K-tarkkuutta. PS5 sisältää 825 gigan SSD-aseman, mutta käyttäjän on mahdollista hankkia lisää tallennustilaa eriilisellä M.2 SSD-levyllä, mutta sen täytyy olla yhtä nopea kuin PS5:ssä (5,5Gt/s lukunopeus).

 

 

Tekniset tiedot

Suoritin: AMD Ryzen Zen 2, 8 ydintä @ 3,5 GHz (vaihtelevalla taajuudella)
Grafiikkasuoritin: AMD Radeon RDNA 2, säteenseurantakiihdytys @ 2,23 GHz (vaihtelevalla taajuudella), 10,3 TFLOPpia
Muisti: 16 Gt GDDR6, 448 Gt/s
Tallennustila: kustomoitu 825Gt SSD, 5,5 Gt/s (kompressoimaton)
Laajennettavissa oleva tallennuskapasiteetti: NVMe SSD-paikka
Levyasema: UHD Blu-ray, 100Gb/levy
Video: Tukee 4K 120Hz, 8K
Ääni: Tempest Engine 3D Audio

Aiotko hankkia PlayStation 5:n sen tullessa myyntiin?

 

Lue lisää:

2 vastausta
Highlighted
Uusi jäsen
Rekisteröitynyt: ‎24-11-2015
Kirjoituksia: 3
2/3

Vs: PlayStation 5 – Pelaamisen tulevaisuus

Riippuu hinnasta

Highlighted
Herrasmies
Herrasmies
Rekisteröitynyt: ‎26-05-2016
Kirjoituksia: 2 050
3/3

Vs: PlayStation 5 – Pelaamisen tulevaisuus


@Pussileuka  kirjoitti:

Riippuu hinnasta


Saa varata ainakin 600-900 euroa. PlayStation 5:n hinnaksi on aikoinaan arvioitu noin 449, mutta on muutamia satoja euroja enemmän myyntihinta Hymiö Onnellinen

0 tykkäystä