Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
JoonasLam
Moderaattori
Moderaattori
  • 254 custom-general.kudos
  • 548 custom-general.replies
  • 29 custom-general.solutions

Telia Esports Series laajenee Pohjoismaihin – League of Legends uutena pelinä mukaan

TeliaEsportsSeries.jpg

 

Hetki sitten tiedotimme yhdistävämme voimamme suuren peliyhtiön Riot Gamesin sekä tunnetun turnausjärjestäjän Dreamhackin kanssa. Tämän myötä tulemme näkemään uuden kilpailullisen ekosysteemin Pohjoismaissa League of Legends -pelin parissa.


Uudet liigat tarjoavat etenemismahdollisuuksia


Telia Esport series laajentuu uudistuksen myötä Suomesta myös Ruotsiin, Norjaan sekä Tanskaan. Näistä jokainen maa saa oman kansallisen liigansa Legaue of Legends -pelille. Liigat tarjoavat kovimman tason jokaisessa maassa ja lähetykset otteluista tehdään paikallisilla kielillä. Näissä kansallisissa liigoissa tulee olemaan jokaisessa kahdeksan joukkuetta, joista osa tullaan kutsumaan liigaan suoraan ja osa ansaitsee paikkansa karsintojen kautta. Kutsutuista joukkueista sekä karsinnoista tulee lisätietoja myöhemmin. Jokaisessa kansallisessa liigassa on tarjolla 8000€ palkintopotti sekä kahdelle parhaalle joukkueelle etenemismahdollisuus isompiin liigoihin. Telia Esport Seriesin ensimmäiset ottelut League of Legendsin parissa pelataan kesäkuussa 2020.


Tämän lisäksi järjestetään kymmenen joukkueen Telia Esports Masters -turnaus, johon osallistuu jokaisen Telia Esports Series -maan (Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska) sekä UKLC:n eli Iso-Britannian kaksi parasta joukkuetta. Tarjolla on 10 000€ palkintopotti ja tämän lisäksi mahdollisuus päästä haastamaan kahta NLC:n (Northern League of Legends Campionship) heikointa joukkuetta. Tämän myötä voitokkaat joukkueet jatkavat taivaltaan seuraavalla kaudella NLC:ssä ja hävinneet löytävät itsensä paikallisista liigoista. NLC:ään on kutsuttu suoraan 12 joukkuetta, joissa mukana on myös kotimainen ENCE. NLC:stä taas joukkueilla on mahdollisuus edetä European Masters -tasolla saakka. Tämä kaikki tarjoaa oivan mahdollisuuden uusille talenteille ja joukkueille näyttää taitonsa sekä viedä itsensä uudelle kilpailulliselle tasolle. Pelistä kiinnostuneille katsojillekin on aiempaa enemmän League of Legendsiä tarjolla ja sehän on aina hieno asia!

 

 

Riot games, Dreamhack ja League of Legends?


Riot Games on yksi maailman suurimmista peliyhteiöistä ja se on League of Legends -pelin luoja. Riot Gamesilla on jo League of Legends -liigat Pohjois-Amerikassa, Euroopassa, Kiinassa ja Koreassa. Nyt luotava pohjoismainen sarjakokonaisuus asettuukin osaksi maailmanlaajuista League of Legends -yhteisöä. League of Legends onkin ollut yhtiön menestynein peli ja se on nauttinut pelaajien suosiosta jo ilmestymisvuodestaan vuodesta 2009 asti. Tämä kymmenen vuotta täyttänyt peli on tänä päivänä maailman pelatuin PC-peli.


League of Legends on taisteluareenapeli eli ns. MOBA -peli. Sen idea on vastaavanlainen kuin esimerkiksi Dota 2 -pelissä. Pelissä on vastakkain kaksi viiden hengen joukkuetta, joiden tarkoituksena on tuhota vastustajan tukikohta tiimityötä ja pelikartan resursseja hyödyntäen. League of Legendsin kausi kilapelaamisen kausi huipentuu vuosittain pelattaviin Worlds -maailmanmestaruuskilpailuihin, joita seuraa miljoonat ihmiset ympäri maailmaa.


Dreamhack on tunnettu ruotsalainen turnausjärjestäjä, joka pyörittää 12 erilaista e-urheilufestivaalia kolmella eri mantereella. Jo vuonna 1994 perustettu Dreamhack on myös yksi maailman isoimmista esports-sisällöntuottajista. Miljoonat katsojat nauttivat Dreamhackin tuottamista lähetyksistä joka vuosi.

 

Mitä itse odotat eniten tulevalta League of Legends -laajennukselta?

 

Lue myös:

Telia Yhteisön moderaattori | *insert quote here*

0 vastausta