Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 64425
Kirjoituksia 175219

Telia & ROG 5G Challenge - Haasta ENCE:n pelaajatHighlighted

Telia & ROG 5G Challenge - Haasta ENCE:n pelaajat

Moderaattori
Viestejä 1 481 kpl

Telia & ROG 5G Challenge - Haasta ENCE:n pelaajat

1/9

DcQvrcQX0AAssrK.jpg

 

Suosittelen saapumaan kauppakeskus Kamppiin keskiviikkona 9.5. klo 14  Huikea tilaisuus päästä testaamaan huippunopeita 5G-peliyhteyksiä ensimmäisten joukossa Suomessa ja haastamaan Overwatch ammattipelaajat ja pelitubettajat leipälajissaan.

 

5G tekniikka on pian tulossa ja ensimmäinen verkko käynnistyy Telian toimesta vuoden 2018 aikana Helsinkiin. 5G ei ole vain 4G:n parempi ja nopeampi versio vaan se tulee mullistamaan maailman. Yhteydet tulevat toimimaan yhtä nopeasti kuin ihmisaivot. 5G teknologia tuo varmuutta ja vauhtia verkkojen toimintaan ja etenkin pelaamisessa yhteyksien nopeus ja erittäin vähäinen viive auttavat huomattavasti. Nyt sinulla on mahdollisuus päästä testaamaan 5G yhteyksien teho käytännössä, kun Telia ja Nokia tuovat yhteistyössä huippunopean verkon Kampin Telia Kauppaan.

 

overwatch.PNG

 

Paikalla on haastettavana Overwatch-pelin tähtiä ENCE:n eSports ammattilaisjoukkueesta, sekä suosikkitubettajat Roponen ja Scouppi. Peliksi valittu Overwatch on moneen kertaan palkittu ja valtavaan suosioon noussut nopeatempoinen ja värikäs räiskintäpeli, jossa on runsaasti erilaisia hahmoja valittavana. Ideana on taistella yleensä 6 vs 6 muotoisia kamppailuja. Peli ei ole aivan suotta noussut suosioon, sillä monet ominaisuudet on todella tarkkaan hiottuja ja pelissä pärjääminen vaatii hyvää tiimityötä ja toimivia taktiikoita.

 

Viritä siis hiirikätesi ja tule osallistumaan! Parhaat pelaajat palkitaan ja Telian kaupassa on myös huikeita tarjouksia pelivälineistä.

 

Tapahtuman juontavat legendaarinen eSports-selostaja Teemu "Wabbit" Hiilinen ja Raakel "xenophics" Aaltonen.

 

Aikataulu:
14-15 Scouppi Overwatch 1vs1 -haaste
15-16 Roponen Overwatch 1vs1 -haaste
16-17 ENCE -ammattilainen Overwatch 1vs1 -haaste ja allu jakamassa nimikirjoituksia
17-18 Scouppi Overwatch 1vs1 -haaste
18-19 Roponen Overwatch 1vs1 -haaste

 

Mikäli itse pelaat Overwatchia niin kommentoi tähän alle, että millä levelillä olet 🙂 

 

0 tykkäystä
8 vastausta
Highlighted

Velho
Velho
Viestejä 2 395 kpl

2/9

Harmi, kun kaikki tapahtuu Helsingissä. Jos ei satu siellä asustamaan, niin jää kaikesta paitisi. Noh eipä mahda mitään.

 

En kauhean korkealla leveleissä ole, kun tuo sellainen peli, ettei meikäläisen kaltaiselle hitaalle oikein nopeatempoisuutensa johdosta onnistu.

0 tykkäystä
Highlighted

Kunniajäsen
Viestejä 4 415 kpl

3/9

Kylläpä keskiviikkona Kampissa käydä sitten ihmettelemässä ihmettelemässä sitten mitä saatu aikaiseksi... 

0 tykkäystä
Highlighted

Moderaattori
Viestejä 1 481 kpl

4/9

Laitahan @olkitu fiiliksiä sitten paikan päältä. Itsekin tulisin muutoin poikkeemaan, mutta pitää olla keskiviikkona juuri Lahen konttorilla paikanpäällä, niin ei pääse irtoomaan. Kiva kuitenkin kuulla muilta, että miltä homma vaikuttaa Hymiö Onnellinen

0 tykkäystä
Highlighted

Kunniajäsen
Viestejä 4 415 kpl

5/9

Hieno tapahtuma tosiaan oli eli 5G-yhteys oli toteutettu suuntaavilla antenneilla suoraan kohti 28Ghz taajuusalueella ja käyttäen 2x100Mhz taajuuskaistaa. Nopeutta näkyi olevan 600Mbit/s tässä Pre-5G-asennuksessa ja viivettä 4-6ms luokkaa. Kun 5G-todellisuudessa tulee niin viiveen tavoite on se 1ms ja toteutuma luulen olevan 1-10ms välillä käytännössä Telian omaan verkkoon. Sen jälkeen tulee vielä muuta viivettä kunnes palvelimeen saadaan yhteys, jolle ei voi mitään.

0 tykkäystä
Highlighted

Moderaattori
Viestejä 1 481 kpl

6/9

Kuulostaa hyvältä. Somessakin oli kivasti kuvia tuolta paikan päältä. Viive vaikuttaa ihan hyvältä pelikäyttöönkin, mutta eiköhän se tuosta vielä putoa pienemmäksi, kun hommat rakentuu eteenpäin 🙂 

0 tykkäystä
Highlighted

Kunniajäsen
Viestejä 4 415 kpl

7/9

Tietysti tähän viiveeseen lisätään viive mikä tulee kun pelataan Eurooppaan, eli tulisi olla C-lion yhteys Frankfurttiin, jotta linjasta saadaan Saksan pelipalvelimille matalampia viiveitä. Usein kun pelipalvelimet eivät Suomessa ole niin pitää suoristaa valokuitulinjoja myös mutta se että tulee alhaisia viiveitä niin sen tulisi pysyä myös tasaisena. 

0 tykkäystä
Highlighted

Moderaattori
Viestejä 1 481 kpl

8/9

Nyt on Telia rakentanut datacenterin Helsinkiin, joten siellä olisi myös hyvää tilaa pelipalvelimille. Saa nähdä, että kokeeko jotkut pelit Suomen hyväksi sijainniksi ja toimittaisi palvelimia tänne.

0 tykkäystä
Highlighted

Vakiokalustoa
Viestejä 136 kpl

9/9

Pohjoismaiseen käyttöön Suomi on varmasti varteenotettava vaihtoehto pelipalvelimien sijainnille. Muutenpa pienemmät viiveet saadaan Saksasta yms. ympäri Euroopan. Aika näyttää. 🙂

0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.