Telia & ROG 5G Challenge - Haasta ENCE:n pelaajat


Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15


 


Suosittelen saapumaan kauppakeskus Kamppiin keskiviikkona 9.5. klo 14  Huikea tilaisuus päästä testaamaan huippunopeita 5G-peliyhteyksiä ensimmäisten joukossa Suomessa ja haastamaan Overwatch ammattipelaajat ja pelitubettajat leipälajissaan.


 


5G tekniikka on pian tulossa ja ensimmäinen verkko käynnistyy Telian toimesta vuoden 2018 aikana Helsinkiin. 5G ei ole vain 4G:n parempi ja nopeampi versio vaan se tulee mullistamaan maailman. Yhteydet tulevat toimimaan yhtä nopeasti kuin ihmisaivot. 5G teknologia tuo varmuutta ja vauhtia verkkojen toimintaan ja etenkin pelaamisessa yhteyksien nopeus ja erittäin vähäinen viive auttavat huomattavasti. Nyt sinulla on mahdollisuus päästä testaamaan 5G yhteyksien teho käytännössä, kun Telia ja Nokia tuovat yhteistyössä huippunopean verkon Kampin Telia Kauppaan.


 



 


Paikalla on haastettavana Overwatch-pelin tähtiä ENCE:n eSports ammattilaisjoukkueesta, sekä suosikkitubettajat Roponen ja Scouppi. Peliksi valittu Overwatch on moneen kertaan palkittu ja valtavaan suosioon noussut nopeatempoinen ja värikäs räiskintäpeli, jossa on runsaasti erilaisia hahmoja valittavana. Ideana on taistella yleensä 6 vs 6 muotoisia kamppailuja. Peli ei ole aivan suotta noussut suosioon, sillä monet ominaisuudet on todella tarkkaan hiottuja ja pelissä pärjääminen vaatii hyvää tiimityötä ja toimivia taktiikoita.


 


Viritä siis hiirikätesi ja tule osallistumaan! Parhaat pelaajat palkitaan ja Telian kaupassa on myös huikeita tarjouksia pelivälineistä.


 


Tapahtuman juontavat legendaarinen eSports-selostaja Teemu "Wabbit" Hiilinen ja Raakel "xenophics" Aaltonen.


 


Aikataulu:
14-15 Scouppi Overwatch 1vs1 -haaste
15-16 Roponen Overwatch 1vs1 -haaste
16-17 ENCE -ammattilainen Overwatch 1vs1 -haaste ja allu jakamassa nimikirjoituksia
17-18 Scouppi Overwatch 1vs1 -haaste
18-19 Roponen Overwatch 1vs1 -haaste


 


Mikäli itse pelaat Overwatchia niin kommentoi tähän alle, että millä levelillä olet :) 


 


8 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Harmi, kun kaikki tapahtuu Helsingissä. Jos ei satu siellä asustamaan, niin jää kaikesta paitisi. Noh eipä mahda mitään.


 


En kauhean korkealla leveleissä ole, kun tuo sellainen peli, ettei meikäläisen kaltaiselle hitaalle oikein nopeatempoisuutensa johdosta onnistu.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Kylläpä keskiviikkona Kampissa käydä sitten ihmettelemässä ihmettelemässä sitten mitä saatu aikaiseksi... 

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15

Laitahan @olkitu fiiliksiä sitten paikan päältä. Itsekin tulisin muutoin poikkeemaan, mutta pitää olla keskiviikkona juuri Lahen konttorilla paikanpäällä, niin ei pääse irtoomaan. Kiva kuitenkin kuulla muilta, että miltä homma vaikuttaa :smileyhappy:

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Hieno tapahtuma tosiaan oli eli 5G-yhteys oli toteutettu suuntaavilla antenneilla suoraan kohti 28Ghz taajuusalueella ja käyttäen 2x100Mhz taajuuskaistaa. Nopeutta näkyi olevan 600Mbit/s tässä Pre-5G-asennuksessa ja viivettä 4-6ms luokkaa. Kun 5G-todellisuudessa tulee niin viiveen tavoite on se 1ms ja toteutuma luulen olevan 1-10ms välillä käytännössä Telian omaan verkkoon. Sen jälkeen tulee vielä muuta viivettä kunnes palvelimeen saadaan yhteys, jolle ei voi mitään.

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15

Kuulostaa hyvältä. Somessakin oli kivasti kuvia tuolta paikan päältä. Viive vaikuttaa ihan hyvältä pelikäyttöönkin, mutta eiköhän se tuosta vielä putoa pienemmäksi, kun hommat rakentuu eteenpäin :) 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Tietysti tähän viiveeseen lisätään viive mikä tulee kun pelataan Eurooppaan, eli tulisi olla C-lion yhteys Frankfurttiin, jotta linjasta saadaan Saksan pelipalvelimille matalampia viiveitä. Usein kun pelipalvelimet eivät Suomessa ole niin pitää suoristaa valokuitulinjoja myös mutta se että tulee alhaisia viiveitä niin sen tulisi pysyä myös tasaisena. 

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15

Nyt on Telia rakentanut datacenterin Helsinkiin, joten siellä olisi myös hyvää tilaa pelipalvelimille. Saa nähdä, että kokeeko jotkut pelit Suomen hyväksi sijainniksi ja toimittaisi palvelimia tänne.

Pohjoismaiseen käyttöön Suomi on varmasti varteenotettava vaihtoehto pelipalvelimien sijainnille. Muutenpa pienemmät viiveet saadaan Saksasta yms. ympäri Euroopan. Aika näyttää. :)

Vastaa