Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
JoonasLam
Moderaattori
Moderaattori
  • 268 custom-general.kudos
  • 623 custom-general.replies
  • 33 custom-general.solutions

Arvostelussa Astro A40 TR-pelikuulokkeet

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

190313_A40Blue-KH-1080p.jpg

Astro on laitevalmistajista uusi tuttavuus meidän verkkokaupassamme pelilaitteiden osalta ja saimme arvosteltavaksi Astro A40 TR-pelikuulokkeet. Tutustumme näihin uutuuksiin tarkemmin tässä artikkelissa. Käytössäni oli PS4/PS5- ja PC+Mac-yhteensopiva malli ilman kuulokevahvistinta tai muita lisävarusteita.

 

Kepeät päässä ja tuunattavissa oman näköiseksi


Ensivaikutelma Astro A40 TR-kuulokkeista oli, että ainakin pakkaus on tyylikäs ja tavarat olivat sisällä hyvin pakattuna. Pakkaukseen sisältyi itse kuulokkeet, 3,5mm audiojohto sekä lisänä PC-sovitinjohto siihen jatkoksi. Pääpannan ns. korkeussäädön jouduin itselleni asettamaan tappiin asti, mutta sopiva asetus löytyi omille mitoilleni. Kupit kääntyvät myös sivuttaissuunnassa, jotta ne istuvat sopivasti päähän. Nämä säädöt olivat meko jämäkät, joten kun säädöt laittaa kohdalleen ne myös pysyvät niissä asetuksissa. Ensimmäinen reaktioni oli nämä päähän asettaessa, että kuulokkeet ovat köykäisen tuntuiset päässä, joka oli plussaa ajatellen pidempiaikaista käyttöä. Painetta ei tuntunut ja istuvuus osui hyvin.

 

Materiaalit vaikuttivat laadukkailta ja myöskin ihan tyylikkäiltä. Kuulokekuppien pehmusteet sekä pääpanta on tässä versiossa kangasta, joka itselleni tuntui ainakin mukavalta päässä. Rakenne noin muuten vaikutti jämäkältä ja kestävältä. Laitevalmistaja kertookin ilman virtaavan kuulokkeissa avoimen takaosan ansiosta enkä huomannut itselläni korvien kuumentumista pelatessa, vaikka muuten kuumat paikat olisikin. Puomimikrofoni on asetettavissa kummalle puolelle tahansa ja itselläni se oli vasemmalla puolella käytössä.

 

Kuulokkeet voi muuttaa melua eristäviksi ja suljetuiksi erikseen myytävällä Mod Kit -paketilla, joka sisältää suljetut kuoret kuulokkeille, tekonahkaiset korvatyynyt sekä ääntä eristävän mikrofonin. Kuulokekuppien ulkopuolella olevat ”lätkät” ovat magneetilla kiinni ja helposti vaihdettavissa oman näköisiin vaihtoehtoihin, joita myydään erikseen. Itselläni ei Mod Kit-pakettia tai muita vaihto-osia ollut käytössä, mutta tämä on hyvä tietää, jos haluaa tällaiset lisäosat hankkia käyttöön.

 

20201116_165015.jpg 20201116_165448(1).jpg


Äänentoisto kohdillaan peleille ja musiikeille

 

Laitevalmistajan mukaan kuulokkeet on viritetty pelaamista varten ja he ovat työstäneet tuotetta ammattilaispelaajien, kehittäjien ja suoratoistolaitteiden kanssa. Itselläni ei omassa käytössäni löytynyt moitittavaa äänenlaadussa, mitä tulee pelikavereiden ääneen, pelin sisäisiin ääniin tai vaikkapa musiikkiin. Bassot ja diskantit kuuluivat selkeästi. Audio V2-äänten avulla äänen eri korkeudet olivat mielestäni hyvin tasapainossa. Kuulokkeista löytyy myös tilaäänentoisto, josta on erityisesti etua pelaamisessa. Näiden 3D-äänien avulla kuulet mistä suunnasta jokin kuuluu ja voit täten reagoida paremmin esimerkiksi FPS-peleissä kuuluviin laukauksiin.

 

Astro TR 40-pelikuulokkeista löytyy 6mm mikrofoni, jolla hoituu kommunikointi kavereiden kanssa pelien keskellä. Mikrofonista on todettava, että tietokoneella käytettäessä ainakin jouduin laittamaan tietokoneen audiohallinnasta mikrofonin asetuksista konferenssitilan käyttöön, jotta puheeni kuului selkeästi muille. Tämä huomioksi, jos muut kertovat äänesi kuuluvan vaimeasti. Mikrofonin voi halutessaan laittaa kummalle puolelle kuulokkeita tahansa.

 

20201116_165853(1).jpg

 

Pelikuulokkeet soveltuvat useille eri laitteille

 

Käytin itse Astro A40 TR-kuulokkeita PC:llä sekä PS4:llä pelejä pelatessa tai musiikkia kuunnellessa ja testasin niitä myös puhelimella. Tästä Astron A40 TR-mallista on olemassa myös versio, joka on yhteensopiva Xboxille. Nämä itselläni testissä olleet kuulokkeet käyvät yhteen PS4/PS5:n, PC:n ja Macin kanssa. Tämän Astro A40 TR-mallin saa myös halutessaan MixAmp Pro TR -kuulokevahvistimen kera tilattua, mutta itse en siihen tällä kertaa tutustunut. Kuulokkeita voi hyödyntää myös puhelimen kuulokkeina vaikkapa pelaamiseen, musiikin kuunteluun tai äänikirjaan syventyessä. Itse tosin jouduin laittamaan 3,5mm -> USB-C -adapterin väliin, sillä puhelimessani ei enää 3,5mm-audioliitäntää löydy. Siihen on myös hyvä varautua näitä kuulokkeita hankkiessa.

 

Kokonaisuutena nämä pelikuulokkeet tuntuvat mukavalta päässä ja rakenne oli muuten tukevan oloinen. Äänenlaatu oli hyvällä tasolla ja pelaaminen kavereiden kanssa hoitui kunnialla. Nämä kaksi asiaa onkin tärkeää olla kunnossa pelikuulokkeita hankkiessa. Jos jotain ominaisuuksia Astro A40 TR-kuulokkeista jää kaipaamaan niin ensimmäisenä tuli itselleni mieleen se, että langattomiin kuulokkeisiin tottuneena johdolliseen siirtymisen huomasi. Lähinnä siis se, että johto roikkuu siinä mukana, mutta tämä on lähinnä mukavuuskysymys.

 

Joillain kuulokkeilla on myös esimerkiksi PC:llä oma hallintaohjelma, josta pääsee säätöjä tekemään, mutta tällä mallilla ei sellaista pääse hyödyntämään. Astron A50-kuulokkeilla tosin pääsisi Astro Command Centre-ohjelmistoa käyttämään PC:llä, joten sellainenkin löytyy, jos haluaa panostaa hieman enemmän kalliimpaan malliin. Näissä Astro A40 TR-pelikuulokkeissa ei ole myöskään mitään erikseen ohjelmoitavia painikkeita, mutta kaikki eivät sellaisia välttämättä tarvitsekaan eivätkä ne itsellenikään ole välttämättömiä. Kuitenkin nämä pelikuulokkeet ovat ulkoisesti muokattavissa/paranneltavissa (esimerkiksi ModKitilla), joka ei kaikissa kuulokkeissa ole mahdollista.

 


Tekniset tiedot

Muunninperiaate:

Dynaaminen avoin 40 mm:n äänielementti, joka on viritetty pelaamista varten

Taajuusvaste: 20 – 20 000 Hz
Nimellinen impedanssi: 48 ohmia
Kuulokkeiden suositeltu impedanssi: 32–48 ohmia
Liitin: 3,5 mm:n ministereoliitin ja PC-sovitinjohto
Varsimikrofoni: 6,0 mm:n suuntaukseton
Yhteensopivuus: PS4, PS5, PC ja Mac

Mitat:

203 x 197 x 95 mm

Paino:

363 g

Takuu:

12 kk

 

Millaisia ajatuksia nämä kuulokkeet herättivät?

Lue myös:

Telia Yhteisön moderaattori | *insert quote here*

0 vastausta