Arvostelussa Logitech G Pro -pelinäppäimistö

  • 27 August 2019
  • 0 kommenttia
  • 30 katselukertaa

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +14


 


Logitechin laitteet alkavat olla tuttu näky Esports-ammattilaisten käytössä, eikä se ole yllätys. Logitech on valmistanut jo pitkään huippulaadukkaita pelitarvikkeita ja tällä kertaa testiin pääsi Logitech G Pro -pelinäppäimistö. G Pro -näppis on suunniteltu Esports-ammattilaisten ehdoilla, joten tämä on yksi parhaista vaihtoehdoista näppäimistöksi, jos etsit itsellesi kilpailulliseen pelaamiseen soveltuvaa näppäimistöä.


 


"Ensimmäinen PRO-niminen Logitech G -näppäimistö on suunniteltu ja valmistettu maailman parhaiden esport-urheilijoiden tarkkojen standardin mukaisesti. Tehty huippusuorituskykyiseksi ja suunniteltu voittamaan."  - logitechg.com

Näppäimistön ulkoasu on silmää miellyttävä ja melko yksinkertainen, mutta se sopii ainakin minulle varsin hyvin. Pidän itse ulkoasultaan simppeleistä pelitarvikkeista, joissa aggressiivinen muotoilu ja visuaalinen leikittely on jätetty vähemmälle. G Pron runko on muovia, mutta se tuntuu siitä huolimatta todella jämäkältä. Näppäimistö ei taivu tai rutise, vaikka sitä taittaa melko voimakkaasti. Näppäimistön pohjassa olevat kumiset tassut pitävät huolen siitä, ettei näppäimistö pääse liukumaan tiukissakaan pelitilanteissa. G Prossa ei ole numeronäppäimistöä ollenkaan, joten se soveltuu mainiosti esimerkiksi LAN-tapahtumiin, kun ylimääräistä pöytätilaa ei välttämättä ole käytettävissä. Irroitettavan USB-kaapelin myötä näppiksen saa myös helposti napattua mukaan. Harmikseni kantopussia ei tullut paketin mukana, mikä oli hieman yllättävää ottaen huomioon sen, että näppäimistöä suunnitellessa on ajateltu nimenomaan LAN-kävijöitä. Noh, koon puolesta se silti kulkee mukana esimerkiksi repussa.


 



nopeat ja suorituskykyiset romer-g kytkimet


 


Näppäimistössä käytetään Logitechin omia Romer G -kytkimiä. Valmistajan mukaan ne ovat 10 millisekuntia nopeammat kytkimet, kuin kilpailijoilla. Itse en kyllä minkäänlaista konkreettista eroa huomannut pelejä pelatessa, mutta ei siitä nopeudesta haittaakaan ole. Romer G -kytkimet muistuttavat hieman Cherry MX Brown -kytkimiä, mutta eron näiden kahden kytkintyypin välillä kuitenkin huomaa. Romer-G -kytkimien nopeuden ja tuntopalautteen myötä Romer G-kytkimet sopivat mielestäni pelaamisen lisäksi hyvin myös kirjoittamiseen.


 


Kytkimet kestävät jopa 70 miljoonaa painallusta. Näppäimistön käyttäjän ei tarvitse myöskään pelätä, ettei jokin painallus rekisteröisi, sillä voit painaa yhtäaikaisesti jopa 26 painiketta. Vanhemmissa näppäimistöissä saattaa olla sellainen ongelma, että näppäimistö rekisteröi vain 3-4 painallusta kerrallaan, jolloin pelaamisesta tulee hyvinkin haasteellista. Näppäimistö rekisteröi painalluksen, kun sitä painaa 1,5mm alaspäin, joten nopeatempoisissa peleissä ei pelaaja jää kakkoseksi ainakaan näppäimistön puolesta.


 


Joillekin mekaanisen näppäimistön ääni saattaa olla este sellaisen hankkimiselle, sillä usein mekaanisesta näppäimistöstä lähtevä naputusääni voi olla melko kova. Romer G -kytkimet ovat kuitenkin omaan korvaani vähä-äänisempi vaihtoehto Cherry MX Red -kytkimiin verrattuna. Kannattaa silti hieman pohtia, minkälaisessa ympäristössä näppäimistöä tulee käytettyä, sillä näppäimistöstä lähtee silti kovempi ääni kuin perinteisestä toimistonäppiksestä. Alla olevasta videosta voit kuunnella, minkälaiset äänet G Pron virkaveljestä, Logitech G413 -näppäimistöstä kuuluu. Molemmista näppäimistöistä löytyy Romer G -kytkimet.


 


Näppäimistön RGB-valaistusta voi kustomoida mielensä mukaan ja RGB-ominaisuus on toimiva, mutta ledit ovat ehkä hiukan himmeämpiä kuin esimerkiksi ASUS ROG Strix Flare -näppiksessä. Näppäimistöä voi hallita Logitech Gaming Softwaren avulla ja se toimii tuttuun tapaan loistavasti.  Logitech Gaming Software on riittävän yksinkertainen, jotta jokainen käyttäjä varmasti osaa laittaa näppäimistöönsä sellaisen valaistuksen kuin tahtoo. Näppäimistöön voi myös tallentaa erilaisia makroja. Makrojen avulla monimutkaiset näppäinpainallukset voi ohjelmoida esimerkiksi yhteen painikkeeseen. Logitechilla on lisäksi toinen softa nimeltään G HUB, mutta itse koin Gaming Softwaren huomattavasti toimivammaksi ja helppokäyttöisemmäksi.


 


Logitech G Pro lunasti odotukset


 


 


Logitech G Pro on laadukas näppäimistö, joka on suunniteltu Esportsin ehdoilla. Näppäimistön hinta on melko suolainen, mutta ominaisuuksien puolesta näppäimistö täyttää vaativimpienkin pelaajien tarpeet. Testasin näppäimistöä pelaten useampaa eri peliä ja G Pro performoi näissä erittäin hyvin, oli kyseessä sitten Counter-Strike: Global Offensive, Battalion 1944 tai Dota Underlords. Tein myös etätöitä näppäimistöllä ja kirjoittaminen tuntui tosi hyvälle. Normaalisti käytän numeronäppäimistöä töissä jonkin verran, joten numeronäppäimistön puuttuminen vaati hieman totuttelua aluksi. Voisin hyvin itse valita tämän näppäimistön päivittäiseen käyttöön, vaikka olenkin enemmän Cherry MX Red -kytkinten ystävä. Näppäimistö on kaiken kaikkiaan loistava tuote. Todella nopea, kompaktin kokoinen ja kestävillä kytkimillä varustettu. Mitä muuta pelaaja voi toivoa?


 


Arvosana: 9,5/10


 




Lue myös:



0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa